Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,977
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Hocanın arşivinde bizde yerimizi almışız, hocanın karavanla ilgili daha baya işi var, fakat fiber yada pertinax denilen yanmaz nem almaz bir kaplama malzemesini hoca sayesinde tanımış olduk. saolsun..

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Sayın hocam Rıfat kardeşimle beraber yan yana olmanız çok güzel Rıfat kardeşimi yanınızda görmek güzel Kızılcı hamamda beraber olduğumuzda Rıfat kardeşimle seni çok andık inşallah bir yerlerde görüşüp dertlesiriz.Kolay gelsin diyorum

58ayhan' Alıntı:
Sayın hocam Rıfat kardeşimle beraber yan yana olmanız çok güzel Rıfat kardeşimi yanınızda görmek güzel Kızılcı hamamda beraber olduğumuzda Rıfat kardeşimle seni çok andık inşallah bir yerlerde görüşüp dertlesiriz.Kolay gelsin diyorum

Arkadaşlarımızla zaman zaman bir araya gelip karavan üzerine öz eleştiri yapıp tartışıyoruz.
Sizide bekleriz.
Selamlar.

Bir hafta kadar çalışmalarımıza; bazı nedenlerden dolayı,ara verdik.

Ahşapla çalışmayı sevmem nedeniyle-rahatsız olmama rağmen-katkım olsun istedim..

BABA2 024.jpg

BABA2 025.jpg

BABA2 026.jpg

BABA2 028.jpg

BABA2 029.jpg

Çekmecelerin alt bölümlerini elimde bulunan kompakt lamine kapattım.

Oturma gurubundan masanın üretimine geçtim.Forumda rastladığım bir görselde değişik bir masa görmüştüm.Ona benzer masa üzerinde çalışmaya karar verdim.
Kırom boru aldım,sanayide U büküm yaptırdım.İş yerimdeki Hidrolik Preste yuvarlaklığı (Rıfat'ın tesbiti)
oval biçime soktum.
Görselleri ekde.
Devam edecek.

BABA2 001.jpg

BABA2 002.jpg

BABA2 003.jpg

BABA2 004.jpg

BABA2 005.jpg

Ben atölyemde Pazar günleride çalışırım.Cumartesi akşamı kaçamağın yoksa yarın çalışalım dedim.
Sağolsun Pazar öğle geldi,Çekmeceleri yerleştirilmesinde Rıfat usta ben çırak oldum.
Buz gibi su da ikramımız oldu ;)

BABA2 005.jpg

BABA2 006.jpg

BABA2 007.jpg

Masa montajında kullanılacak borular ovalleştikten sonra diğer ekipmanların ölçülendirilmek üzere
geçici yerleşimi yapıldı.

Ahşap deneyimli arkadaşımız,60x60 ölçülerinde yapılacak masayı,karavanda kullandığım ürünün aynı
olmak üzere aldığım 30cm enindeki iki parçayı birleştirmek üzere kanal açtı.

BABA2 007.jpg

BABA2 007A.jpg

BABA2 007b.jpg

BABA2 007c.jpg

Bugünün son çalışmalarından banyo kapısına;hem hafif olması,hemde azda olsa aydınlık sağlaması,dekoratif görüntüsü ile beyaz duşakabin camı takıldı.Yarın yerine yerleştirilecek.

Ayrıca,Dolap çekmece ve kapakları da sarı meşe ahşap korucu kaplanarak kenar alimiyumları
ile çevrelendi.

BABA2 008.jpg

BABA2 008A.jpg

BABA2 010.jpg

21 Haziran ve daha sonraki günlerde,önceki sayfalarda sözünü ettiğmiz Yeni versiyon Masa çalışmalarına devam ettik.PROTOTİP Hale getirdik.Bu arada 60x60 masa üstüde hazırlandı.Daha sonra montaj çalışması yapılacak.
Üretim sıralaması görsellendi.
İzleyen dostlarımdan eleştirilerini mutlaka bekliyorum.

BABA2 004.jpg

BABA2 005.jpg

BABA2 006.jpg

BABA2 007.jpg

Duş bölümü ile ilgili son görsellerimiz.
Duşun iç yüzeyi sudan etkilenmemesi için tamamıyla polyesterle kaplandı.
Kapı kilidi ve musluk -Rifat arkadaşın armağanıdır- takıldığı zaman bitmiş olacak.

BABA2 020.jpg

BABA2 022.jpg

BABA2 025.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR