Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 189,746

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

gezmen' Alıntı:
Güzel olmuş olmasına ama neden kontra değil de mdf kullandınız? Her iki malzeme arasında önemli ağırlık ayrımı var oysa... ;)

Cavid Sezen

Öğretmenim,
Tek sözcükle haklısınız.Ostim içinde bana yakın olan 2 satıcı firma var.Sitelerde çok uzak30 klm kadar.
Kaba olarak kesip biçende, benim ölçülere uygun 110x210 parça MDF buldum,yoksa 170x250cm tüm almam gerekiyordu.Kalanı kullanacak yerim yoktu.
18mm Kavak 2m2 20kg,Marin Kontra 50kg,MDF ise 25 kg Kısaca 5kg Fazlalığım oldu.
Teşekkürler.

Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat

Atölyeyi kısmanmaya başladım, keşke yakın olaydım, güzel işler çıkıyor..

Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Birkaç gündür düşünceme menfez kapaklarının plastik olması beni tedirgin etmişti.
Ne yapabilirdim.Atölyemde pres var,pancur kalıbı var,çalışanım var ama ben plastik kullanıyorum.
Beni kamçılayan diğer nedende ;Bir AVM de boyalı saca 16x16cm pancur baskısı;fiyat 16.TL+KDV bense crom sacdan daha uygun fiyata yapabileceğimi düşünerek hayda bire diyerek peşrev çektim.
Bugün öğle sonu menfez içine Pimaş boru giydirdim.Kapak içine sinek ve haşerelerin girmesini engellemek için cibinlik tülü yapıştıracağım.Yine de girebilecek haşerelerin üremesini engellemek amacıyla pimaşı da yerleştirdim.Dış bölümede Crom(paslanmaz)pancur+tül+Crom pancur ve 4 adet uygun sac vidası.

Seyfettin hocam.
Peşrev etkisini göstermiş.
elinize saglık.

Dün Karavan içi yerleşimde kullanabileceğim malzemeleri Baumeksde biraz araştırdım.Kayın yapmak istemiyordum.Açık renk ve doğal malzeme tercihim olacaktı.Sitelerde de araştırdım,tatmin olmadım.
Sonunda BEYAZ ÇAM PANO da karar kıldım.İstenilen ölçülerde var.Dolgu verniği yapıldığında işlem tamam.Yinede bizleri azda olsa uğraştıracak.

Bugün yarım kalan havalandırma kanallarının üretimine devam ettik.
Kendimizin ürettiği Crom nikel PANCUR ları montajladık.
İçteki kapaklar plastik türden kullanıldı.İkisinin arasına baca olarak Komşumuzun hediyesi(Fırat boru Ana bayiisi) PVC 100 lük boru ve sineklik kullandık.

Bugün daha önce görsellediğim ve döner koltuk aparatı yapmaya karar verdiğim iki adet disk'e güç kazandıracak flanşları CNC de kestirdim.Kaynakcı Ustam Hayri Gazaltı kaynakla sabitledi.Uygun 20mm metrik civata ve kontur somunla sabitledik.Erkek ve dişi kanallı kendi üretimimiz olan olan kalıpda yapılabilen diskler 1mm idi. 4mm filanşlarla güçlendirdik.Araya rulman yada misket koymadık.Kanal üzerinde ve bir miktar kauçuklu gres üzerinde 180 derece dönüş sağlayacak.
Şu anda gres kullanılmadan bile çok rahat dönüşü var.

halilo11' Alıntı:
Seyfettin hocam bilgi için teşekkürler, döner koltuğunu bende yapa bilirmiyim, bende kullanıyorum cnc kesim makinası

Elbette Halil kardeşim;neden olmasın?
Ancak sadece CNC yetmiyor.Benim Hidrolik preste 1mm DKP sacla kalıpla bastığım diskler var,CNNC ile kesimini yaptırdığım flanşlar, disklere takviye oluyor.Türkiyeye döndüğünüzde size diskler hediyemiz olur.Almanyada tamamlarsınız.
Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR