Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 353,271
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

Yatak boyunu uzun tutmak. Şu anki yatak boyu 1,92m. (Benim boyum 1,84m).

Banyoya denk gelen kısmı tamamen düzleştirmek için gerekirse üzerine bir kat daha geçilebilir. (Şu anda üst parça ile alt parça arasında 1-2 mm kadar yükseklik farkı var.) Ama gerek var mı, emin değilim.

Etiketler

Kemal bey;
arada kalan açıklıklar ıbenim bildiğim iki malzeme/yöntem ile kapatabilirsiniz.
1. araya tamir macunu uygulayarak(bu yöntemde bence aracn esnemesine bağlı olarak zamanla açabilir diye düşünürüm)
2.Tüm tesviye ve vernik bittikten sonra seffaf silikonla(El hassasiyeti gerektirir ama tercih edeceğim yöntemdir)
Saygılarmla
Rıza

marlon' Alıntı:
arada kalan açıklıklar ıbenim bildiğim iki malzeme/yöntem ile kapatabilirsiniz.
1. araya tamir macunu uygulayarak(bu yöntemde bence aracn esnemesine bağlı olarak zamanla açabilir diye düşünürüm)
2.Tüm tesviye ve vernik bittikten sonra seffaf silikonla(El hassasiyeti gerektirir ama tercih edeceğim yöntemdir)

Silikonu ben de düşündüm ama şeffaf olduğu için ışığı geçirir diye varsayıyorum.

Tamir macunu dediğiniz yağlıboyanın altına kullandığımız macun mu?

Lastik fitil deneyin derim, tek taraftan mastikli, uygun olanından.

Dogrudur Kemal bey; daha önce arkadaşların vida deliklerini kapatmada kullandığı macun. Resimlerden görebildiğim kadarı ile, aralık çok yok ama gerekiyor ise renkli olanları(silikon) kullanbilirsiniz. Yanılmıyorsam Würt te mevcut.
Saygılarımla

Rıza

Lastik fitil de güzel bir alternatif. Bugün bir arkadaşım da önce siyah silikon kullanıp ışığı kesmemi, sonra üzerini şeffaf silikonla doldurmamı önerdi.

Boşluk fazla değil, yarım santim kadar. Daha fazla olsaydı tekrar kesim yapmayı düşünecektim. Ama fazla olmadığı için "tıkama" alternatiflerini araştırmaya karar verdim.

Öneriler için tekrar teşekkürler.

TA2RX' Alıntı:
Bugün benim için en zorlu aşama olan banyo duvarlarını hallettim. Aslında bir duvarını dün kesmiştim ama dediğim gibi kontranın katmanları ayrılınca onu şablon olarak kullanıp bugün hem onu yeniden, hem de diğerini sıfırdan kesmem gerekti. Onca şablon çalışmasına rağmen, ön duvarın tepesinde yarım santim kadar (yani ışık geçirecek) bir boşluk kaldı. Bunu tekrar kesmek zorunda kalmadan kapatmanın bir yolu var mı?
Üstteki 5mm lik açığı alta 5mm lik takozla giderileceği kanısındayım.
Kolay gelsin.

airboat' Alıntı:
Üstteki 5mm lik açığı alta 5mm lik takozla giderileceği kanısındayım.

Seyfettin hocam,

Öneri için teşekkürler. Açıklık homojen değil. Bazı yerlerde sıfır, bazı yerlerde yarım santime yaklaşıyor. Bu yüzden alttan kaldırmak mümkün değil.

Gezenbilir gerçekten müthiş! İnanılmaz yaratıcı fikirler çıkıyor. Devam...

Birleşme noktalarına fitil uygulayan arkadaşımız vardı ancak kim olduğunu hatırlayamadım.
Marangozların malzeme tedarikçilerinden bakılabilir,Çamlıcanın aşağısında Fetih mah. firmaları araştırmanız iyi olabilir.
Montaja zamanınız olduğundan yazıyorum.
Araları silikon ile kapatırsanız (yanlış hatırlamıyorsam ahşap yüzeylere boya uygulayacaktınız) silikon boyayı üzerinde tutmaz.

Kullanmış olduğum Dayson hem sağlamlık açısından iyi bir yapıştırıcı ve örtücü hemde boyanabilen malzeme ben olsam onu tercih ederdim.

Her ikinize de teşekkürler.

Dayson oto mastiği karkasları yapıştırırken kullandım zaten. Burada gerektiğinde sökülebilir bir yöntem peşindeyim.

Boşluk kapatma işini vernikleme bittikten sonra yapmayı düşünüyorum. Dolayısıyla o açıdan sorun yok. Fetih mahallesindeki marangozlara şu anda çok uzağım. Bu yüzden Giresun'daki marangoz malzeme tedarikçilerine bakacağım :smiley:

Fitil uygulamasını ben de öneririm. Böylelikle hem sökülebilir bir montaj yaparsınız, hem aracın esnemesi durumunda mobilyanın çizilmesini önlersiniz, hem de farklı renkte fitil kullanılırsa temas noktalarında dekoratif bir çalışma yapmış olursunuz.

Bekir bey,

Birleşme yerlerine çıta kaplasanız olmaz mı? 1 cm çıta ile kaplarsanız fazla sırıtmaz bence. Montajınıda ahşap yapıştırıcısı ile yaparsanız çivi izi olmaz.

Yarım santim ışık sızan boşluk!
Takoz koyalım alttan,olamaz,
Mastik yapalım.ıhhı,
Cıta çekelim,yakışık almaz,
...... ile dolduralım,boya vernik kabul etmez,
İyisi ışığın boşluga sızmaması için,Işığı söndürmek için güneşi zaptedelim.
Olsun gitsin.

airboat' Alıntı:
İyisi ışığın boşluga sızmaması için,Işığı söndürmek için güneşi zaptedelim.
Olsun gitsin.

İşte en muhteşem öneri bu! Bir vakitler güneşin zaptı yakın sanıyorduk ama o günler gelmedi bir türlü. Şimdi ise iyice uzağa gitti :(

TA2RX' Alıntı:
Bir vakitler güneşin zaptı yakın sanıyorduk ama o günler gelmedi bir türlü. Şimdi ise iyice uzağa gitti :(

:( :'(

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR