Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 353,287
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

Aka' Alıntı:
Ben dolabın her iki yanına 2'şer santimlik boşluk bırakıp arka kısmı tamamen izole ederek bir baca sistemi oluşturmuştum, netice çok başarılı fakat dolap kabini enden 4 boydanda 10cm büyüdü. bu işin sonradan düzeltilmesi çok zahmetli olur, baştan planlayın derim.

Ben de yanlardan ve Seyfettin hocamın önerdiği gibi üstten bir miktar boşluk bırakarak çözme yoluna gideceğim sanırım. Bacadan kastınız nasıl bir şey?

Etiketler

Bu hafta sonu mutfak tarafıyla ilgilenmeye başladım. Önce her zamanki gibi bir şablon hazırladım. (1. fotoğraf) Sonra bunu kullanarak lavabonun yan duvarlarını kestim. (2. fotoğraf) Buzdolabının diğer tarafındaki tezgah altı duvarını sabitlemek için yan duvarda yer hazırlamam gerekti. Bunun için de öncelikle kayar kapının hemen arkasındaki dikmenin üzerini kaplamak gerekti. Bu dikme fena halde girintili çıkıntılı (üzerindeki boşluklardan bahsetmiyorum, yüzeyi engebeli). Bu yüzden farklı ebatlarda bir kaç katla kaplamak gerekecek. Onlarla uğraşmaya başladım ama vakit yetmedi. (3. fotoğraf)

Önümüzdeki hafta sonu 57. Alay etkinlikleri için Çanakkale'de (muhtemelen Kocaçimentepe'de) olacağım. Dolayısıyla bir kaç hafta ara...

DSC_0001.JPG

DSC_0098.JPG

DSC_0097.JPG

Bekir bey, dolaplarımızın kabinleri farklı görülüyor, benim dolabim iki dikme arasında gömme, sizinki şuan açıkta, sol yanını kapatacakmısınız bilmiyorum, uygulamam şu şekilde, dolabın arkayüzünde motor kasaının üst hizasından dolap üstüne kadar polietilen sünger ile arka taraf kapalı, gene motor üzerine dışarıdan vuran hava her iki sağ ve sol boşluğa girerek, dolap yanlarını yalayarak üst hızada birleşiyor ve buradan fan yardımı ile dışarı atılıyor,
Dolabınızın karakteristiğini bilemem, benim dolap ilk çalıştırmada 20-25dk çalışıp duruyor ve daha sonra 15dk ara ile 3dk çalışıyor, ve en çok ısınmayı bu ilk çalışma anında yapıyor, fan 45derece gibi ayarlı fakat mevsimden olsa gerek henüz fan hiç devreye girmedi, yukarı doğru kendinden oluşan sıcak hava sirkülasyonu çimdilik fana gerek duymuyor.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75368.240

Aka' Alıntı:
Bekir bey, dolaplarımızın kabinleri farklı görülüyor, benim dolabim iki dikme arasında gömme, sizinki şuan açıkta, sol yanını kapatacakmısınız bilmiyorum, uygulamam şu şekilde, dolabın arkayüzünde motor kasaının üst hizasından dolap üstüne kadar polietilen sünger ile arka taraf kapalı, gene motor üzerine dışarıdan vuran hava her iki sağ ve sol boşluğa girerek, dolap yanlarını yalayarak üst hızada birleşiyor ve buradan fan yardımı ile dışarı atılıyor,
Dolabınızın karakteristiğini bilemem, benim dolap ilk çalıştırmada 20-25dk çalışıp duruyor ve daha sonra 15dk ara ile 3dk çalışıyor, ve en çok ısınmayı bu ilk çalışma anında yapıyor, fan 45derece gibi ayarlı fakat mevsimden olsa gerek henüz fan hiç devreye girmedi, yukarı doğru kendinden oluşan sıcak hava sirkülasyonu çimdilik fana gerek duymuyor.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75368.240

Linke gidince hatırladım. Evet oldukça etkili ama bir o kadar da (benim için) uygulaması zor ve oyuncaklı bir sistem. Dahası benim açımdan ciddi boyutta yer kaybı içeren bir yapı. Dolap muhtemelen aynı (Manisa'daki Uzman Soğutma'nın imalatı - otobuzdolabi.com - )

Benim buzdolabının diğer yanı da kapanacak. Ama o kısma gelecek olan ahşabın bağlanabileceği bir yer şu an için yok. Bunu sağlamak için aracın kayar kapı arkasındaki ana dikmesinin üzerini ahşap kaplamaya başladım. Ama dediğim gibi yüzey düzgün olmadığı için biraz elimi oyalayacak. Bakalım, zamanla nasıl bir çözüm olacağını göreceğiz...

TA2RX' Alıntı:
Benim buzdolabının diğer yanı da kapanacak. Ama o kısma gelecek olan ahşabın bağlanabileceği bir yer şu an için yok. Bunu sağlamak için aracın kayar kapı arkasındaki ana dikmesinin üzerini ahşap kaplamaya başladım. Ama dediğim gibi yüzey düzgün olmadığı için biraz elimi oyalayacak. Bakalım, zamanla nasıl bir çözüm olacağını göreceğiz...

Kayar kapı arkasındaki dikmenin yüzeyi engebeli olduğu için kaplama yapmazdan önce bu engebeleri düzeltmek gerekti. (Aynı şey karşı taraftaki simetriği için de geçerli). Gerçekten de korktuğum gibi çok elimi oyaladı. Bu hafta da bununla geçti, ne yapalım.

Bu da karşı taraftaki simetriği. (Ara aşamaları aynı olduğu için ayrıca fotoğraflamadım.)

Sayın Hocam;
Soz meclisten dışarı ama posteki saymısınız. Gerçi başarı ayrıntıda gizlidir. Elinize sağlık...

Saygılarımla

Rıza

:D Aynen öyle oldu.

Sorun değil. Biz kendimizi biliriz ;D Biz amatör telsizciler, her zaman "bir kaç tahtamız eksik" deriz.

Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı da amatör telsizcidir. Bir gün ona bu cümleyi söylediğimde, boynundaki izci tahtalarını gösterip "benimkiler burada" demişti. ;D ;D ;D

Bir aralar turne sırasında kullanmak üzere karavan almayı/yapmayı düşünen bir palyaço arkadaşımız vardı. Adını hatırlayamadım. Epeydir sesi soluğu çıkmıyor. Nerededir? Ne alemdedir? Gören, duyan, bilen var mı?

"magicburak" Burak Gürel arkadaşımız o.

Mart ayında kendisiyle kısa bir yazışmam olmuştu. Orada, şu anda forumda yazmayan bir arkadaşımıza hafif bir kırgınlığının olduğunu ve bunun da çok önemli olmadığını söyleyerek, çok çalıştığını, forumu izlediğini, bu arada bir de önemli bir trafik kazası geçirdiğini, şu an normale döndüğünü belirtmişti. Trafik kazasının maddi, manevi yitiklere yol açıp, karavan konusunun da ötelenmesine ve moralinin de bozulmasına neden olduğunu söylüyordu...

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
"magicburak" Burak Gürel arkadaşımız o.

Mart ayında kendisiyle kısa bir yazışmam olmuştu. Orada, şu anda forumda yazmayan bir arkadaşımıza hafif bir kırgınlığının olduğunu ve bunun da çok önemli olmadığını söyleyerek, çok çalıştığını, forumu izlediğini, bu arada bir de önemli bir trafik kazası geçirdiğini, şu an normale döndüğünü belirtmişti. Trafik kazasının maddi, manevi yitiklere yol açıp, karavan konusunun da ötelenmesine ve moralinin de bozulmasına neden olduğunu söylüyordu...

Cavid Sezen

Üzüldüm. Dilerim tez zamanda toparlaypıp aramıza döner.

Yarından itibaren üç gün süreyle Kastamonu Cide Kerempe fenerinde telsiz çalışmasına gideceğiz. Olur da yolu düşecek olan olur ise bekleriz.

Bekir abi kusuruma ve cahilliğie bakmazsanız size bir soru sormak istiyorum. abi bu amatör telsizcilik niye yapılır, ne işe yarar? hani normal şartlarda telsizin bir iletişim aracından öte bir şey olmadığını düşünürsek cep telefonu çıktı daha telsize gerek kaldı mıki? gibi sorular aklıma geliyor. diğer taraftan da belki bir savaş yada sivil savunma durumlarında vs. lazım olacak diye halen telsizden vazgeçmeyenler var diyesim geliyor ama bu konuda tam bir malumatım yok malesef.

size zahmet olmaz ise şu tembel kardeşine niye amatör telsizcilik yapılır yada bu amatör telsizcilik ne işe yarar birkaç cümleyle bir özet geçebilir misiniz? bu arada profesyonel telsizci nasıl oluyor onu da merak etmiyor değilim. siz kendinizi amatör telsizci diye tanımlıyorsunuz ama karavan yaparken dahi telsizi plana katıyorsunuz. hatta yazılarınızdan anladığım kadarı ile "biz amatör telsizciler herşeyi yedekleriz" neviinden cümlelerinize dahi şahidim. demekki sizin telsizcilik amatörölükten başka birşey (profesyonel telsizciyi bilmiyorum ama sizin durum amatörlükten daha üst düzey birşey olmalı hatta belki profesyonellikten bile öte bence). hayatınızda epey bir yer tutan bir tutkuyu amatörlük olarak tanımlayabilir miyiz? veyahut sizler gerçekten profesyonellersiniz de sivil amaçlı telsizcilere amatör telsizci mi diyorlar?

abi kusura bakma küçük çocukların hiçbir şeyi araştıramadan direk babalarına "baba şu ney, baba bu ney" diye sordukları gibi soru yağmuru tarzında oldu sorularım ama ümit ediyorum ki beni mazur göreceksinizdir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR