Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 355,526
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (ta2rx)

Bekir hocam merhaba bir arkadaşa ait president Jackson var elimde incelemem ve araştırmam için verdi anteni yok ve satmak istiyor nette bu cihazla alakalı çok övgüler okudum,eğer uygun fiyata verirse alayımmı ederi sizce nedir alırsam ileride karavanda kullanabilirmiyim işime yararmı ne dersiniz,yardımcı olursanız sevinirim. ;)

ürün aşağıdaki fotoğraftakinin aynısı kendi fotoğrafını çeker eklerim isterseniz.

imagesCA3RHSTS.jpg

imagesCAKMJOHJ.jpg

454751.jpg

Etiketler

Adil05' Alıntı:
Bunlar dağda iş görür mü?

Bu tarz bir cihaz bende var. Bunlarinda benim bildigim kadari gucleri degisiyor yada soyle soyliyeyim duz engebesiz arazide kac km den cektikleri degisiyor. Benim elimdeki 5Km menzilli olanlardan. Hic 5km uzaklasip denemedim. Benim alma amacim yurt disinda geziye cikinca telefonlarimiz iptal oldugu icin (yurt disina acik ama fatura cok geliyor) sehir iclerinde esim ile birbirimizi kaybetmemekti. Gercektende gorevini basari ile yerine getirdi. Sehirlerde bir cok elektrikli cihazin ve yuksek binanin oldugunu dusunursek buna ragmen birbirimizden ayrilabilecegimiz maksimum uzakliklarla cekti. En cekmedigi yerlerde hafif binalarin arasindan ana caddeye ciktigimda cekmeye basladi. Kesinlikle yararli bir cihaz oldugunu dusunuyorum. Telefonun cekmedigi yerlerde yada telefonunuzu kullanamayacaginiz zamanlarda, 2-3 araclik konvoylar halinde giderken ise yariyacak cihazlar. Hemde buyuk arac telsizlerine oranla cok uygun fiyatlilar. Bendekinin modeli Cobra MT600.

melihbozkurt' Alıntı:
Bu tarz bir cihaz bende var. Bunlarinda benim bildigim kadari gucleri degisiyor yada soyle soyliyeyim duz engebesiz arazide kac km den cektikleri degisiyor. Benim elimdeki 5Km menzilli olanlardan. Hic 5km uzaklasip denemedim. Benim alma amacim yurt disinda geziye cikinca telefonlarimiz iptal oldugu icin (yurt disina acik ama fatura cok geliyor) sehir iclerinde esim ile birbirimizi kaybetmemekti. Gercektende gorevini basari ile yerine getirdi. Sehirlerde bir cok elektrikli cihazin ve yuksek binanin oldugunu dusunursek buna ragmen birbirimizden ayrilabilecegimiz maksimum uzakliklarla cekti. En cekmedigi yerlerde hafif binalarin arasindan ana caddeye ciktigimda cekmeye basladi. Kesinlikle yararli bir cihaz oldugunu dusunuyorum. Telefonun cekmedigi yerlerde yada telefonunuzu kullanamayacaginiz zamanlarda, 2-3 araclik konvoylar halinde giderken ise yariyacak cihazlar. Hemde buyuk arac telsizlerine oranla cok uygun fiyatlilar. Bendekinin modeli Cobra MT600.
Melih Kardeşim açıklamalarına teşekkürler.Sevindim.Sevgilerle kal.

Önce Yusuf bey'e: O cihaz Seyfettin hocamın bahsettiği türden halk bandı (CB) cihaz. Seyfettin hocama yazdıklarımın aynısı sizin için de geçerli.

Genel olarak telsizlerle ilgili temel kavramlar konusunda bilgilenmek için sizlere önereceğim küçük bir kitapçık var:

http://www.tcswat.org/activities/EmComm/Kurumsal.pdf

Burada özellikle konum seçme başlığı altındaki bilgiler işinize yarayacaktır.

Bekir hocanın tavsiyeleri bittiğine göre bende görüşlerimi aktarayım.
Seyfettin hocam, elindeki cihaz için harcama yapmaya değmez, alman standartlarında, güç olarak piyasamızdaki mevcut aletlerden daha zayıf, ve bildiğim kadarıyla 21 yada 23 kanal olması lazım, tek cazip yanı bizde alışılmış AM modilasyonun yanı sıra FM modilasyonunada sahip olmasıdır.
Yusufun aleti ise bir zamanların efsane dedikleri aletlerdendir, bunun da gücü max 5W cıvarıdır, ayrıca ufak bir değişiklikle, normalde 40 kanal olan cihaz 120 kanala kadar çıkabilir, bunda bildiğim kadarıyla FM mevcut değil ( belkide vardır ), fakat USB, LSB gibi yan bantların olması lazım.
Küçük el aletlerden şehir ortamında çok verim beklenmez. buradaki görünenler üst sınıf oyuncak gibiler.
Fakat birde işin başka yanı var, eskiden oldukça popüler olan CB, yani halk bandı artık nedense cazibesini yitirmiş haldedir, koca CB bandı bomboş duruyor, ( iş GSM lere kaymış vazyette ), bu bandı son olarak tüpçüler ve sucular kullanırdı, yakın geçmişte az dinlediğimde artık onlarında bu bantta olmadıklarını gördüm, eskiden AM modilasyonda yapılan görüşmeler artık FM modilasyon a kaymış ( çok mantıksız çünki FM modilasyon AM gibi yol katetmez ), hala 3-5 kişi görüşmekte fakat genelleme yapıldığında, hepsi demiyorum ama bir çoğuna selam bile vermeye değmez, o tür insanlar kalmış.
Ama ben aracımda adam gibi bir CB cihaz olsun isterim, konvoy türü yolcukuklarda, hangi aracın nerede ne vazyette olduğunu anında öğrenebilirsiniz., sürekli fikir alışverişinde bulunabilirsiniz ( bedava ) , yani demem o ki karavanlar arası inanılmaz güzel bir ietişim aleti olabilirler, iyi bir araç anteni ile 50-100 km gibi mesafelerde sorunsuz konuşabilirsiniz.

Aka' Alıntı:
Bekir hocanın tavsiyeleri bittiğine göre bende görüşlerimi aktarayım.
Seyfettin hocam, elindeki cihaz için harcama yapmaya değmez, alman standartlarında, güç olarak piyasamızdaki mevcut aletlerden daha zayıf, ve bildiğim kadarıyla 21 yada 23 kanal olması lazım, tek cazip yanı bizde alışılmış AM modilasyonun yanı sıra FM modilasyonunada sahip olmasıdır.
Yusufun aleti ise bir zamanların efsane dedikleri aletlerdendir, bunun da gücü max 5W cıvarıdır, ayrıca ufak bir değişiklikle, normalde 40 kanal olan cihaz 120 kanala kadar çıkabilir, bunda bildiğim kadarıyla FM mevcut değil ( belkide vardır ), fakat USB, LSB gibi yan bantların olması lazım.
Küçük el aletlerden şehir ortamında çok verim beklenmez. buradaki görünenler üst sınıf oyuncak gibiler.
Fakat birde işin başka yanı var, eskiden oldukça popüler olan CB, yani halk bandı artık nedense cazibesini yitirmiş haldedir, koca CB bandı bomboş duruyor, ( iş GSM lere kaymış vazyette ), bu bandı son olarak tüpçüler ve sucular kullanırdı, yakın geçmişte az dinlediğimde artık onlarında bu bantta olmadıklarını gördüm, eskiden AM modilasyonda yapılan görüşmeler artık FM modilasyon a kaymış ( çok mantıksız çünki FM modilasyon AM gibi yol katetmez ), hala 3-5 kişi görüşmekte fakat genelleme yapıldığında, hepsi demiyorum ama bir çoğuna selam bile vermeye değmez, o tür insanlar kalmış.
Ama ben aracımda adam gibi bir CB cihaz olsun isterim, konvoy türü yolcukuklarda, hangi aracın nerede ne vazyette olduğunu anında öğrenebilirsiniz., sürekli fikir alışverişinde bulunabilirsiniz ( bedava ) , yani demem o ki karavanlar arası inanılmaz güzel bir ietişim aleti olabilirler, iyi bir araç anteni ile 50-100 km gibi mesafelerde sorunsuz konuşabilirsiniz.

"Bedava sirke baldan tatlıdır" En az 10 yıl önce galiba 100 Tl ödedim. İşe yarar derseniz(konvoylarda)bir yüzlük daha harcarım,(anten için) çöpe atmaya içim el vermiyor.
'geçen yıl aldığım iki adet;sözde 10 klm (denizde herhalde) görüşülen iki adet telsizim var.
FM modilasyonu üstünlük galiba?

Hocam FM modilasyonun bizde pekte üstün tarafı yok, AM iyidir, mesafesi iyidir, tak bende takıyorum zaten, şu an olduğum bölgeden italyanı duyuyorum, onlarda beni duyuyor, tabiki atmosfer olayı bu,

Aka' Alıntı:
Yusufun aleti ise bir zamanların efsane dedikleri aletlerdendir, bunun da gücü max 5W cıvarıdır, ayrıca ufak bir değişiklikle, normalde 40 kanal olan cihaz 120 kanala kadar çıkabilir,

O 120 kanal dedikleri amatör frekanslarda çalışacak hale getirmedir. Amatör frekanslarda görüşmek için 1. Amatör telsiz ehliyetine ihtiyaç vardır. (Aksi takdirde hapis cezası var.) 2. Sözkonusu "kanal"lar amatör bant içinde sayısal haberleşmeye ayrılan frekanslardır. Yani burada ses haberleşmesi yapılmaz.

Türkiye'de bu durum maalesef fazlasıyla yaygın. Özellikle bir kısım balıkçılar kendi aralarında geyik frekansı olarak bu ilave "kanal"ları kullanıyorlar. Dahası, bir kısım dükkancılar bu tür cihazları hazır olarak satıyorlar. İstanbul'da iken bu tür geyikçilerin bir kaç tanesini BTK'ya bizzat ben şikayet ettim. Bu frekanslardaki haberleşme bütün dünyaya yayıldığı için yurt dışındaki amatör telsizciler bu tür cihaz kullananlara epeyce rahmet (!) okuyorlar. Aman diyeyim!

TA2RX' Alıntı:
O 120 kanal dedikleri amatör frekanslarda çalışacak hale getirmedir. Amatör frekanslarda görüşmek için 1. Amatör telsiz ehliyetine ihtiyaç vardır. (Aksi takdirde hapis cezası var.) 2. Sözkonusu "kanal"lar amatör bant içinde sayısal haberleşmeye ayrılan frekanslardır. Yani burada ses haberleşmesi yapılmaz.

Bekir hocam, kesinlikle haklısınız ve bu durumu savunmuyorum yanlış anlaşılmasın,
ben burada 120 kanal derken abartılısını yazmamıştırm, normalde 200 kanal kullanıyorlar, biraz teknik olacak ama 25 mhz den 29 mhz ye kadar uzanan bir frekans bandını kullanıyorlar, dolayısıyla 10 metre amatör bandın tamamını kapsıyorlar, bu arada sadece yasal CB bandında ( 27mhz ) AM, FM, LSB, USB, SSB şeklinde görüşme yapan orjinal cihazların yanı sıra, ( Dikkat ) gene fabrika çıkışlı orjinal 5 band kapsayan cihazlarda piyasamızda mevcuttu. Ve bu cihazlar A, B, C, D, E bant secenekleriyle 25-29 mhz frekans aralığında AM yahut FM görüşmeye açık aletlerdi, bence yanlışlık burada, adamın elinde cihaz var, ve bir çoğu hepimizin iyi bildiği gibi sadece zevzekliğine almış " kim ne karışırmış, amatör kimmiş " diyebiliyorlardı, denetimsiz satıcı ve bilinçsiz kullanıcı hesabı. üstelik bu işi denetleyenlerde yada denetlemesi gerekenlerde TA1 x çağrı kodu ile başlayan tanınmış kişilerdi, fakat ticari yöndende bir çoğu işin içindeydi. geçmiş dönem...

Fakat şu an için değerlendirmek gerekirse, tüm frekans artık boş, CB nin nimetlerinden faydalanmak için bundan daha iyi bir zaman olmaz düşüncesindeyim. akıllı uslu, adam gibi bir CB cihazı bizlere fazlasıyla hizmet verir.

airboat' Alıntı:
bir yüzlük daha harcarım,(anten için) çöpe atmaya içim el vermiyor.

Hocam, antene para verme, senin olanakların var, ben sana izah ederim sen kendi antenini yaparsın, at la deve değil.
Hatta bir adette bana yaparsın,

Aka' Alıntı:
Hocam, antene para verme, senin olanakların var, ben sana izah ederim sen kendi antenini yaparsın, at la deve değil.
Hatta bir adette bana yaparsın,

İzahını geç kalmadan yapta merakımı yener,anteni sana bana yada isteyene yaparız.
Böylelikle hayırlara vesile kazanmış olursun.
Belki bir uydurukta ben yapmış olurum. ;D ;)

Bir kervan geçti Giresun'dan:

DSC_0007.JPG

DSC_0009.JPG

Ekli dosyalar

• DSC_0003.JPG
    DSC_0003.JPG
    69 KB · Görüntüleme: 185

Bekir hocam, ilgi ve alakana çok teşekkür edriz, ben döndüm Tugay yola devam dedi.

Bugün tekli koltuklara dönerli mekanizma eklettim. Karşılaştığım iki sorunla ilgili sorularım:

1. Koltuk döndüğü zaman, hava yastığı için emniyet kemeri tokasından çıkan kablo sıkıntı yaratıyor. Bunu kim nasıl aştı?

2. Atila bey, ikili koltuğu tekliyle değiştirdikten sonra hava yastığı fişeğini tekliye dönüştürme yöntemi anlatmıştı, ama bulamadım. Yardımcı olabilecek kimse var mı?

Ben göbek civatası olarak 22mm'lik civata kullandım, civatayıda tam ortasından boydan boya 8mm matkap ucu ile tornacıda deldirdim...İkinci fişekden kurtulmak için bir oto elektrikcisine uğra, tellerini kesip diyot takarak devreyi tamamlayıp, beyni kandırsın...Sonra fişi geçici olarak kesip civata orta deliğinden geçirip tekrar fişi bağlasım, bukadar...

20130925_144100a.jpg

atiladi' Alıntı:
Ben göbek civatası olarak 22mm'lik civata kullandım, civatayıda tam ortasından boydan boya 8mm matkap ucu ile tornacıda deldirdim...İkinci fişekden kurtulmak için bir oto elektrikcisine uğra, tellerini kesip diyot takarak devreyi tamamlayıp, beyni kandırsın...Sonra fişi geçici olarak kesip civata orta deliğinden geçirip tekrar fişi bağlasım, bukadar...

Bilgiler için teşekkürler.

Benim dönerli mekanizmaları monte eden usta da göbekteki civatanın içinde geçirmeyi düşündü. Ama benim Bursa'dan hazır aldığım mekanizmada kullanılan civata o kadar kalın değil. Dolayısıyla ortasından deldiğimiz takdirde dayanıklılığı CİDDİ olarak düşecek. Ya bütün mekanizmayı (civata kısmını) toptan değiştirmek gerekecek, ya da başka bir çözüm üretmek.

Diyot takmak derken, diyot iki kablonun arasına mı takılacak?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR