Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 355,526
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

Adil05' Alıntı:
Bekir Bey,iyi akşamlar.Tavan dolaplarının yan duvar şablonun dik kenar uzunluklarını verebilirmisin?Selamlar.

Kapağın geleceği (açık) taraftaki dik uzunluk 30cm. İç taraftaki (arka duvar) dik uzunluk 24cm. 24cm olan taraf tam 90 derece değil, içe doğru hafif açılı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=73948.0;attach=570833;image

adresindeki fotoğraf yanıltabilir. Bu fotoda açık ağızın olduğu taraf aşağıda görünüyor. Uygulamadaki hali bir sonraki kare.

Doğru duruş şu adreste: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=73948.0;attach=445855;image

Yalnız, bu fotoda sağ taraftaki kenarı tavandan aşağı dik inecek şekilde düzelttim.

Bu arada, açık rafın alt kenarını dıştan takıp ne hale geleceğini görmek için bir hafta daha beklemem gerekecek. Bu hafta sonu sınav kağıtlarına boğulmuş vaziyetteyim. :(

Etiketler

TA2RX' Alıntı:
Kapağın geleceği (açık) taraftaki dik uzunluk 30cm. İç taraftaki (arka duvar) dik uzunluk 24cm. 24cm olan taraf tam 90 derece değil, içe doğru hafif açılı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=73948.0;attach=570833;image

adresindeki fotoğraf yanıltabilir. Bu fotoda açık ağızın olduğu taraf aşağıda görünüyor. Uygulamadaki hali bir sonraki kare.

Doğru duruş şu adreste: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=73948.0;attach=445855;image

Yalnız, bu fotoda sağ taraftaki kenarı tavandan aşağı dik inecek şekilde düzelttim.

Bu arada, açık rafın alt kenarını dıştan takıp ne hale geleceğini görmek için bir hafta daha beklemem gerekecek. Bu hafta sonu sınav kağıtlarına boğulmuş vaziyetteyim. :(
Teşekkür.Benim için bilgiler yeterli.Teşekkürler.Sevgiler.

Kamyoneti satılığa çıkardım. İhtiyacı olan tanıdıklarınıza duyurmanız ricasıyla:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-profesorden-4x2-cift-kabin-l200-120563820/detay

TA2RX' Alıntı:
Kamyoneti satılığa çıkardım. İhtiyacı olan tanıdıklarınıza duyurmanız ricasıyla:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-profesorden-4x2-cift-kabin-l200-120563820/detay

Hayırlı satışlar Kemal Bey,
Dilediğinizce kolay ve hızlı satarsınız umarım. Ayrıca iyi ve kıymetini bilecek bir kullanıcıya gitmesi de diğer temennim.
Alpaslan

bariscim' Alıntı:
Hayırlı satışlar Kemal Bey,
Dilediğinizce kolay ve hızlı satarsınız umarım. Ayrıca iyi ve kıymetini bilecek bir kullanıcıya gitmesi de diğer temennim.
Alpaslan

Teşekkürler.

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (ta2rx)

Plan değişikliği:

Mutfak tezgahının üst yerleşimi değişecek:
- Lavabo kapı tarafına gelecek. Ocak yatak tarafına gidecek (taa en baştaki plan)
- Kapı tarafındaki alan mevcut lavabo için fazla dar. Bu yüzden endüstriyel mutfaklarda kullanılan 30 x 25 iç ebatlardaki gurme küvet kullanılacak.

Bunun sonucunda
- Lavabo ile ocak yanyana olmaktan kurtulacak (kumandanın talebi)
- Tezgah üzerindeki alan genişleyecek.
- Musluk kapıya daha yakın olacağı için bataryayı dışarı çekip dışarıda yıkama yapmak mümkün olacak.
- Ocak iyice iç kısma gideceği için kapıdan gelen rüzgardan etkilenmeyecek.

Bugün 2.el bir küvet alıp delik açtırdım. Sifonu takıp denedim, sorun yok.

Şimdi iş elimdeki doçentlik dosyalarını bitirip bu işlere ayırabileceğim zaman bulmaya kaldı :p

Hadi hayırlısı.

Kolay gelsin Hocam ;İmalat aşamasının sıkı takipcilerindenim ,sizin iş bitince, Niğde de imalata başlamam için büyük moral olacak,Saygı ve selamlarımla..

atoberk51' Alıntı:
Kolay gelsin Hocam ;İmalat aşamasının sıkı takipcilerindenim ,sizin iş bitince, Niğde de imalata başlamam için büyük moral olacak,Saygı ve selamlarımla..

Eyvah! Benim işin bitmesini beklerseniz daha çok bekleyeceksiniz demektir. :D Benim yaklaşık 1.5 senem var bitirmeye...

TA2RX' Alıntı:
Eyvah! Benim işin bitmesini beklerseniz daha çok bekleyeceksiniz demektir. :D Benim yaklaşık 1.5 senem var bitirmeye...
Gençsin be Hocam.Gönlünce yavaş yavaş yap.Yeter ki mutlu sona zevk alarak ulaş.Sevgilerde bizden olsun.Yeterki gönlün rahat olsun.

Bekir Kardeşim,
Elimde ek görsellerde görülen 220 volt ve 12volt ile çalışabilen bir telsizim var.
Bir de Tank antenim.
Bu telsizi aracımda kullanabilir miyim.
Alman menşeili,kanımca halk bandı.
Görüş ve düşüncelerini bekliyorum.
Selamlar.

CIMG2511.JPG

CIMG2516.JPG

CIMG2517.JPG

CIMG2519.JPG

airboat' Alıntı:
Bekir Kardeşim,
Elimde ek görsellerde görülen 220 volt ve 12volt ile çalışabilen bir telsizim var.
Bir de Tank antenim.
Bu telsizi aracımda kullanabilir miyim.
Alman menşeili,kanımca halk bandı.
Görüş ve düşüncelerini bekliyorum.
Selamlar.

Cihaz halk bandı. CB frekansı 27 MHz'dedir. Bizim tankçılar ise 50 MHz.de. Dolayısıyla o cihazı tank anteniyle kullanamazsınız. Piyasada 100-150 TL arasında bir CB anteni bulabileceğinizi sanıyorum. Bunu araca monte etmek için de uygun bir konnektör almanız gerekecek. Karavanda kullanmayı düşünüyorsanız yükseklik sorun olacaktır. Giresun'da bir kısım dolmuşçuların bu antenleri arka kapının menteşesine bağladığını gördüm. Bu uygulamanın ne kadar verimli olduğu konusunda fikrim yok. Yalnız anten gövdesinin araç gövdesine dokunup şase yapmadığına emin olun.

airboat' Alıntı:
Sizce verimliliği nasıldır(el telsizlerine oranla) masraf yapmaya değer mi?

Bu biraz kiminle hangi bantta görüşeceğinize bağlı. Karşınızdaki CB kullanıyorsa başka şansınız yok. PMR tipi el cihazı kullanıyorsa yine o türden bir cihaz kullanmanız gerekecek.

CB ile el cihazını TEKNİK olarak kıyaslamak gerekirse: Çıkış gücü olarak birbirine yakın güçteler (CB'de takoz kullanılmadığını varsayıyorum.) Her ikisi de yaklaşık 2.5W civarında çıkışa sahip. Ama anten olarak CB'nin anteni çok daha verimli olacaktır. Birincisi aracın dışında olduğu için, ikincisi verim açısından çok daha kazançlı olduğu için.

TA2RX' Alıntı:
Bu biraz kiminle hangi bantta görüşeceğinize bağlı. Karşınızdaki CB kullanıyorsa başka şansınız yok. PMR tipi el cihazı kullanıyorsa yine o türden bir cihaz kullanmanız gerekecek.

CB ile el cihazını TEKNİK olarak kıyaslamak gerekirse: Çıkış gücü olarak birbirine yakın güçteler (CB'de takoz kullanılmadığını varsayıyorum.) Her ikisi de yaklaşık 2.5W civarında çıkışa sahip. Ama anten olarak CB'nin anteni çok daha verimli olacaktır. Birincisi aracın dışında olduğu için, ikincisi verim açısından çok daha kazançlı olduğu için.
Bu öğretmenler her şeyi biliyor canım.Türkçe konuşun.Ben gavurcadan anlamam.Yok CB eymiş,yok PMR eymiş.Kaç km den konuşabilirim,onu söyle bana.Sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR