Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 355,541

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

Merhaba Bekir Kemal Bey,

Daha önce rastlaşmıştık sitelerden birinde, hemen yakınlarda...
Sizin de karavan yapım sürecinizi başlatmış olduğunuzu yeni fark ettim. Şu ana kadar yazdıklarınızın okumasını tamamlamamış olmakla birlkte, geç kalmadan dileklerimi bende ileteyim istedim.
Ancak anladığım kadarıyla, aracınızın modelinin yüksek olması nedeniyle imalatı biraz aheste götürmekte zarardan çok yarar görüyor olmalısınız.

Karavan yapım serüveninizde gönlünüzce yol almanız , istediğiniz karavana sahip olmanız, tamamına erdiğinde mutluluk ve sağlıkla kullanmanız dileğiyle.

Yeni takipçilerinizdenim...

Alpaslan Yarar

bariscim' Alıntı:
Ancak anladığım kadarıyla, aracınızın modelinin yüksek olması nedeniyle imalatı biraz aheste götürmekte zarardan çok yarar görüyor olmalısınız.

Teşekkürler.

http://vergivekanunlar.blogspot.com/2011/11/260-ucak-bir-karavan-ediyor-sukru-kzlot.html

Öğretmenim bu gün bir iveco inceledim ic kısımdaki arka teker üstü davlumbazları yaklaşık 10 cm yüksekliğinde kesmişler şaşırdım nası oluyo yük basmıyormu dedim 4.5 tonu gecersen sürtüyo dedi bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim....

TUGAY58' Alıntı:
Öğretmenim bu gün bir iveco inceledim ic kısımdaki arka teker üstü davlumbazları yaklaşık 10 cm yüksekliğinde kesmişler şaşırdım nası oluyo yük basmıyormu dedim 4.5 tonu gecersen sürtüyo dedi bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim....
Sayfama gelir misin?Yeni plan geldi.Bir uygulama yap bakalım.Selamlar.

Bekir Kemal Bey, sayfalarına konuk olduğum dostların bloklarına bıraktığım mesajımı izninizle sizin blokunuzda da tekrarlıyayım;

Tüm dostların yeni senesini sağlık, mutluluk ve sevgi içinde geçirmelerini dilerim.
Başarılarınız bol olsun...

Bu arada, Bekir Bey, epeydir ses yok sizden, umarım her şey gönlünüzce yolundadır...

Alpaslan

bariscim' Alıntı:
Bekir Kemal Bey, sayfalarına konuk olduğum dostların bloklarına bıraktığım mesajımı izninizle sizin blokunuzda da tekrarlıyayım;

Tüm dostların yeni senesini sağlık, mutluluk ve sevgi içinde geçirmelerini dilerim.
Başarılarınız bol olsun...

Bu arada, Bekir Bey, epeydir ses yok sizden, umarım her şey gönlünüzce yolundadır...

Alpaslan

Teşekkürler. Bilmukabele.

bariscim' Alıntı:

Bu akşam Manisa'daki karavancı kardeşimiz Arif Mesci (armes) aradı. Yeniden sesini duymak güzeldi. Onunla konuşurken bir kez daha uzuuun bir süredir tembellik ettiğimi hatırladım. Neredeyse geçen senenin Mayıs ayından beri karavanda doğru dürüst hiç bir iş yapmadım. Bütün yaz (öteki araçla da olsa) gezince pek vakit kalmadı. Ama güz ve kışı da boş geçirince artık kumandan bile söylenmeye başladı. ;) Havalar biraz ısınınca başlarım diye içimden geçiriyorum. Ama geri dönüp yazdığım mesajlara bakınca zamanında kışın göbeğinde bile çalıştığımı gördüm. Asıl sorun sanırım bel ve boyun fıtıklarım. Boyundakini şimdilik fizik tedavi ile hallettik. Darısı ötekine ama SGK ikisi arasında 6 ay bekleme süresi şart koşmuş. Bakalım, niyeti bozarsam arada ufaktan alıştırmalara da başlarım belki.

Bu süre içinde neler yaptım:

Öncelikle klima konusunda araştırma yaptım. Benim araca en uygun araç kliması "ambulans tipi" denen ve sürücü kabini üzerine monte edilen klimalar. Ama bunu ucuza bulamadım. Bu yüzden ikinci alternatörümü yerinde bırakıp araç tipi klimadan vazgeçtim ve Atila beyin kullandığı 220V mobil klimadan satın aldım. Sezon sonu olduğu için oldukça hesaplı oldu. (Kargoyla beraber 720 TL.)

Bugün bunu beslemek için Linetech Erdem bey'den 1700W modifiye sinüs inverter siparişi verdim. Boştayken bile 4A çektiği için her ikisi de ancak zorunlu durumlarda (sıcaktan fenalık basınca) ya da 220V elektrik alınabilen yerlerde kullanılacak.

Bauhaus'tan mini kasa aldım: 175 TL.

Internet'ten ocak aldım: 195 TL.

Bu arada aracın aküsü yata yata sonunda öldü. Haftada bir motoru çalıştırmak, arada bir 220V ile şarj etmek de yetmedi. Bu yüzden yeni akü aldım ve şimdi hiç değilse haftada bir gün araç niyetine karavanı kullanıyorum. Böylece aracın sürüş keyfini de hatırlamış oluyorum. :smiley:

Kısacası 9 aydır malzeme tedariki dışında hiç iş yapmamışım. Ellerim kaşınmaya başladı. ;D ;D ;D

Sayın Bekir Kemal Bey,
Siz anlaşıldı, bahar geldi, kabuğunuzu kırıyorsunuz.
Yine de öncelikle geçmiş olsun diyorum. Şu fıtık berbattır bilirim. Bende de bel bölgesinde öylesi bir sıkıntı var. Ancak ters hareketlerden sakınarak çok da problem olmayabiliyor. En azından bendeki öyle. Belki biraz da spor anlamına gelebilir diye bazen zorladığımda olmuyor değil. Bu asla bir tavsiye değil, elbette her problem kendine özgü ve başka. Ancak yine de kendinizi çok yormadan, zorlamadan birşeylere başlamanızı özlemle bekliyoruz. Yada kendi adıma ben bekliyorum diyeyim.
Takibinizdeyim....
Alpaslan

kolay gelsin bence camper tipi karavanlar 12 ay kullanılmalı,boyutlarıda,yakıt tüketimleride buna uygun böylece tatil için alınmış lüx sayılabilecek harcama değilde evin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir araç olacaktır,diğer yandan diğer aracın satışından elde edilen gelir aracı daha iyi yapmak içinde bir kazanım olacak diğer aracın vergi, sigorta,bakım giderlerşindende kurtulanılacaktır.
Bende 15,17m.küp dukato düşünüyorum ve işe aracımı satarak tek araca düşerek başlayacağım.

TA2RX' Alıntı:
Bu akşam Manisa'daki karavancı kardeşimiz Arif Mesci (armes) aradı. Yeniden sesini duymak güzeldi. Onunla konuşurken bir kez daha uzuuun bir süredir tembellik ettiğimi hatırladım. Neredeyse geçen senenin Mayıs ayından beri karavanda doğru dürüst hiç bir iş yapmadım. Bütün yaz (öteki araçla da olsa) gezince pek vakit kalmadı. Ama güz ve kışı da boş geçirince artık kumandan bile söylenmeye başladı. ;) Havalar biraz ısınınca başlarım diye içimden geçiriyorum. Ama geri dönüp yazdığım mesajlara bakınca zamanında kışın göbeğinde bile çalıştığımı gördüm. Asıl sorun sanırım bel ve boyun fıtıklarım. Boyundakini şimdilik fizik tedavi ile hallettik. Darısı ötekine ama SGK ikisi arasında 6 ay bekleme süresi şart koşmuş. Bakalım, niyeti bozarsam arada ufaktan alıştırmalara da başlarım belki.

Bu süre içinde neler yaptım:

Öncelikle klima konusunda araştırma yaptım. Benim araca en uygun araç kliması "ambulans tipi" denen ve sürücü kabini üzerine monte edilen klimalar. Ama bunu ucuza bulamadım. Bu yüzden ikinci alternatörümü yerinde bırakıp araç tipi klimadan vazgeçtim ve Atila beyin kullandığı 220V mobil klimadan satın aldım. Sezon sonu olduğu için oldukça hesaplı oldu. (Kargoyla beraber 720 TL.)

Bugün bunu beslemek için Linetech Erdem bey'den 1700W modifiye sinüs inverter siparişi verdim. Boştayken bile 4A çektiği için her ikisi de ancak zorunlu durumlarda (sıcaktan fenalık basınca) ya da 220V elektrik alınabilen yerlerde kullanılacak.

Bauhaus'tan mini kasa aldım: 175 TL.

Internet'ten ocak aldım: 195 TL.

Bu arada aracın aküsü yata yata sonunda öldü. Haftada bir motoru çalıştırmak, arada bir 220V ile şarj etmek de yetmedi. Bu yüzden yeni akü aldım ve şimdi hiç değilse haftada bir gün araç niyetine karavanı kullanıyorum. Böylece aracın sürüş keyfini de hatırlamış oluyorum. :smiley:

Kısacası 9 aydır malzeme tedariki dışında hiç iş yapmamışım. Ellerim kaşınmaya başladı. ;D ;D ;D
Sağlıklar dilerim.
Cemre havaya düştü.Havalar ısınacak. Sen ve ben üretime devem startı almalıyız artık.
Selamlar.

Yeni açtığım Başlık: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93483.0

suat54' Alıntı:
kolay gelsin bence camper tipi karavanlar 12 ay kullanılmalı,boyutlarıda,yakıt tüketimleride buna uygun böylece tatil için alınmış lüx sayılabilecek harcama değilde evin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir araç olacaktır,diğer yandan diğer aracın satışından elde edilen gelir aracı daha iyi yapmak içinde bir kazanım olacak diğer aracın vergi, sigorta,bakım giderlerşindende kurtulanılacaktır.
Bende 15,17m.küp dukato düşünüyorum ve işe aracımı satarak tek araca düşerek başlayacağım.

Benim de ilk düşüncem buydu ama kumandanın itirazı sonrası vazgeçmek zorunda kaldım. Sizin planlarınız açısında bu daha da zor olacaktır. Çünkü 15m3 araçla şehir içinde dolaşmak daha da zor. Her gün kullanacağınız bir araç düşünüyorsanız bence 15m3 yerine 13m3 araçları düşünün.

airboat' Alıntı:
Sağlıklar dilerim.
Cemre havaya düştü.Havalar ısınacak. Sen ve ben üretime devem startı almalıyız artık.
Selamlar.

Yeni açtığım Başlık: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93483.0

Teşekkürler. Bilmukabele. Yeni açtığınız başlığı başından beri ilgiyle izliyor ve not alıyorum. Zamanı gelince ziyaretinize gelebilirim.

Bu hafta sonu ısınma turlarına başladım. Mutfak tezgahının sol tarafıyla yola çıktım. Devamı bilahare. (Sol taraftaki dikme ileride incelecek. Üst kısmı tavan dolaplarıyla birleşeceği için önce dolabın nereye kadar geleceğini görmem gerek.)

DSC_0001.JPG

DSC_0002.JPG

DSC_0003.JPG

TA2RX' Alıntı:
Bu hafta sonu ısınma turlarına başladım. Mutfak tezgahının sol tarafıyla yola çıktım. Devamı bilahare. (Sol taraftaki dikme ileride incelecek. Üst kısmı tavan dolaplarıyla birleşeceği için önce dolabın nereye kadar geleceğini görmem gerek.)

Harika, tertemiz, pırpıl pırıl oluyor. Kolay gelsin.
Zaman da yaklaşıyor sanırım :smiley:
Alpaslan

TA2RX' Alıntı:
Dostum
20 Şubatta 1. cemre düştü.
Kendim için söylüyorum;Kış uykusundan kalkma zamanı.
Haydi kardeşim vira...........

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR