Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 355,526
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (ta2rx)

Teşekkürler. Evet onu aramıştım. Ama geziler başlığı altında aramak aklıma gelmemişti doğrusu :smiley:

Fener resimlerinin çekimi uzunca bir zaman diliminde yapıldı. Amatör telsizciler her sene Ağustos ayının 2. hafta sonunu fenerler hafta sonu olarak kutlar ve bu süre içinde fenerlere istasyon kurup hem fenerlerin önemine dikkat çeker, hem de fener bekçilerinin yalnızlığını bir nebze olsun paylaşırlar. Biz de ilk olarak bu amaçla yola çıktık. Sonra baktık ki fenerlerin epeyce meraklısı var. Bunun üzerine önce İstanbul, sonra Marmara, Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz fenerleri için birer dizi etkinlik yapıp ödül verdik. Bu çalışmalar sırasında tarihi fenerlerini tanıtımı amacıyla özellikle tarihi fenerleri seçmeye çalıştık. Yaptığımız her görüşmeye bir kartpostal göndermek adet olmuştur. Biz de üzerinde fenerlerinin fotoğraflarının bulunduğu 32.000'den fazla kart gönderdik. Sergi fotoğraflarının başında yer alan kartpostal kolleksiyonu gönderdiğimiz (özel bastırdığımız) kartlardan oluşuyor. Burada görünmeyen başkaları da var.

Fener faaliyetlerimizle ilgili ayrıntılı bilgiyi şurada bulabilirsiniz: http://www.tcswat.org/activities/index.html

Etiketler

Uzuuuun zaman aradan sonra artık biraz hareket berekettir deyip, son viraja (seneye) girmişken, ufaktan ısınma turlarına başladık.

Önce üçüncü güneş paneli eklendi. Hazır aracın tepesine çıkmışken (daha önce lama demiriyle yapılan) taşıyıcı barlar T profil ile değişti.

DSC_0118.JPG

DSC_0119.JPG

DSC_0120.JPG

Ekli dosyalar

• DSC_0117.JPG
    DSC_0117.JPG
    77.1 KB · Görüntüleme: 213

Ustayı yakalamışken banyo penceresi için aldığım lumboza uygun olarak kesim yapıldı ve bir sonraki adıma kadar içeri su almaması için pet şişeden imal camla kapatıldı :smiley:

DSC_0122.JPG

Ekli dosyalar

• DSC_0121.JPG
    DSC_0121.JPG
    39.8 KB · Görüntüleme: 196

Ya hocam bak daha yolun başındasın iyi düşün, bu araç sana dar gelecek, seni yüzyüze gördükten sonra bu kanaate vardım..

Aka' Alıntı:
Ya hocam bak daha yolun başındasın iyi düşün, bu araç sana dar gelecek, seni yüzyüze gördükten sonra bu kanaate vardım..

:smiley: İçin rahat olsun üstad. Dar mekanlara sığarım ama enerji konusundaki oburluğum aç gözlülük sınırında denebilir :smiley: :smiley:

Abi merhaba baya yol almışın kolay gelsin panellerin yanındaki boş alanları telsiz cıhazları doldurmaz..

TUGAY58' Alıntı:
Abi merhaba baya yol almışın kolay gelsin panellerin yanındaki boş alanları telsiz cıhazları doldurmaz..

:smiley: Doğrudur. Orayı bir başka türden anten (TV) için boş bıraktım.

Aka' Alıntı:
Ne yani Bekir Hocama kilolu mu diyorsun!

TA2RX' Alıntı:
Uzuuuun zaman aradan sonra artık biraz hareket berekettir deyip, son viraja (seneye) girmişken, ufaktan ısınma turlarına başladık.

Önce üçüncü güneş paneli eklendi. Hazır aracın tepesine çıkmışken (daha önce lama demiriyle yapılan) taşıyıcı barlar T profil ile değişti.

Bilenlere bir soru:

Su deposuna şamandra takarken, depoyla aynı ölçüde şamandra yok ise daha kısa olanı mı alınmalı? Yoksa uzun alıp keserek, vb. yöntemlerle kısaltmak mümkün mü?

Kesinlikle kısa olanını al, şamandıra kesilerek kısaltılamıyor...
Temiz su deposu için alınan şamandıra, temiz su ögstergesinde doğru olarak çalışıyor...Atık su için farklı bir şamandıra var fiyatı biraz farklıdır, ucuz olsun diye atık suya da temiz su şamandırası takılırsa, atık su göstergesinde TERS gösterir, yani boşken dolu , doluyken boş gösterir...Sora kafayı yemeyin..

Ben de kendim için uzun zamandır bu konuyu sorunsuz halletmeye çalışmaktayım. Belki lazım olur diye bir kaç düşüncem var aktarmak isterim nacizhane.
Takmayı düşündügüm şamandıralı göstergelerden şimdiye dek tamamı paslanmayan veya plastik türü maddelerden olanını bulamadım . Su ile temas ettirmemeyi ve paslanmayı kesin önlemeyi düşündüğümden böyle bir seçenek üzerinde ısrarlıyım. Elime geçen otogaz tüplerinde bulunan mekanik gösterge üzerinde biraz geliştirmeye ugraşıyorum . Mekanik hareket , depo dışına tabii mıknatıs ve onun endiksüyon sarmalı yardımı ile elektronik göstergeye aktarılabilme kolaylığınıda kullanarak neticeye ulaşmaya çalışmaktayım. Depo icerisindeki plastik şamandıranın kol'unu krom tel ile deişltirmeyi de aklımda tutuyorum.
Benzin depolarına uygulanan göstergeler , paslanmaz maddeden veya kaplama metallerden olsa bile , sistemin prensibinde reosta sistemi var ise , su' yun içinde veya etkisinde kalacagından gösterdiği degerlerinde fazlaca dogru olabilecegine kanaat getiremedim.
Arastırdıgım bazı seviyeli elektrotlar ile düzenlenmiş basit göstergelerde de seviye çubukları çok iyi izalasyon gerektirmesi ve çubuklar arasında su yu iletken olarak kullanmakta olduğundan enerji tüketebilirliği bu sistemi bana pek sıcak gelmedi
Uzatmış olmayayım ; bir de led ler ile çalışanı var mış . Ben incelemedim .
Bir sır vereyim , ben halen bileşik kaplar düzenegi misali şeffaf bir hortumu nasıl görünür bir yere koyabilirim diye biraz daha kafa yoracagim . ;D Olmaz sa otogaz düzeneği .
Selamlar .

Cevaplar için teşekkürler.

Mehmet ağabey, suyun iletkenliğini kullanıyor da olsa LED ile çalıştığı için az yakan, AKA'nın yaptığı düzeneği görmüş müydünüz?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75368.msg1256370#msg1256370

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR