Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 353,271
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

bence kauçuk iyi seçim. yanlış bakmadıysam izocamın sitesinde ısı iletkenlik değeri diğerlerinden daha iyi. malzeme seçmeden önce uygulama aşaması çok önemli mesela binalarda cephe kaplama yapıyorlar. bakıyom panellerin birleşim yerlerine nerdeyse 2 parmak kalınlığında mesafe var asıl buralardan ısı transferi oluyor.işçilik kusurunu telafi etmek için 2 kat malzemeyi şaşırtmalı döşersek bu ısı geçiş yollarının önünü tıkamış oluruz böylece ısı geçişi önlenir. selamlar

Etiketler

Biz de o boşluklar genellikle aracın dikme ve kirişlerinde oluyor. İçine el girebilen yerlerde meseleyi çözmek görece kolay. Yusuf bey (yaybek) el girmeyen yerler için köpük kullanmayı önermişti. Ama ben ayarını beceremeyip sacı deforme etmekten korktuğum için uygumaya cesaret edemedim.

Bu hafta sonu yan kaplamalarla uğraştım. Geçen hafta üst taraftaki iki parça bütün vaktimi almıştı. Alt taraflar için aracın orijinal plastiklerini şablon olarak kullanınca iş bayağı hızlı yürüdü. Dün kesimleri yaptım, bugün geçici montajlarını. Tekrar sökeceğimi bile bile, hem komutana hem bana moral olması için bütün parçaları yerine taktım. İş bitince nasıl görüneceğini görmek hakikaten iyi moral takviyesi oluyor.

Kayar kapı:

[attachment=1]

Sürücü arkası pencere altı:

[attachment=2]

Burada yer kaplaması ile duvar kaplaması arasındaki boşluğun içine bilahare izolasyon yapılacak. Arada kalan boşluğu kapatmak için yere döşenecek muşambayı kenar kontrasının altına kadar uzatmayı düşünüyorum. Keza dikmenin içinin izolasyonu da bekliyor. Bu arada, sunta kesme makinesi (daire testere) ile kesim yaparken alt tarafın kenarlarının düzgün olduğu yazılmıştı. Dolayısıyla kontranın düzgün tarafını alta yatırdım ve hep arka taraftan çalıştım. Fakat dekupaj testeresi ile çalışırken görünen yüzeyden çalışmak gerekiyormuş. Çünkü sol taraftaki girintiyi kestikten sonra ters yüz etme imkanım olmadı. Bu yüzden arka taraf daha temiz olmasına karşın, budaklı taraf ön tarafta kaldı. Aynı yoldan geçecek olanların dikkatine sunulur.

Yatak ve mutfak (buzdolabı ve lavabo) arkası:

[attachment=3]

Burada buzdolabı havalandırmasına gelen kısım kesilecek. Alt taraftaki yatay boşluğun içine izolasyon yapılacak. Üst taraftaki yatay boşlukları fazla dert etmiyorum. Çünkü onların üzerine mutfak tezgahı ve yatağın tahtası gelecek. Dolayısıyla burada görünen boşluklar kapanacak. Ama olur da alt taraftan soğuk hava gelebilir diye bu boşlukların alta bakanlarının üzerinden izolasyon malzemesi geçip hava akımını kesmeyi düşünüyorum. Kontranın arka yüzü daha kötü. Bu yüzden buradaki budaklı kısmı yok edemedim. Ama yatağın arkasında kalacağı için çok da dert etmiyorum.

Banyo tarafı:

[attachment=4]

Komutanın yüz ifadesinden anlaşılacağı üzere denetlemeden olumlu puan aldık. Eh ben de bir çayı hakettim herhalde artık:

[attachment=5]

DSC_0067.JPG

DSC_0068.JPG

DSC_0069.JPG

DSC_0070.JPG

DSC_0071.JPG

Elinize sağlık güzel gidiyor, yorgunluğunuza sıcak çay iyi gelmiştir, afiyet olsun :smiley:

TA2RX' Alıntı:
@ mabirsen: Teşekkürler.

@ yaybek: Köpük uygulaması konusunda biraz endişeliyim. Fazla kaçırırsam sacı deforme etmesinden korkuyorum. Alan fazla olmadığı için bu tür bir riske hiç girmemek daha mantıklı geliyor sanki.
köpüğü sıkıp köpük genleştikten sonra fazla kısımları traşlasanız ve sonra ahşabı yerine alıştırıp kapatsanız bu ihtimal ortadan kalkar gibime geliyor. ancak bu sadece bir düşünce. tarafımdan uygulanmış birşey değil. sadece bu konuyu okuyunca aklıma geldi.

Elinize sağlık.Karavan bitti gibi. :smiley:

@ Herkes: Teşekkürler. Bir de bel ağrıları olmasa. Yaşlılık zor zanaat. ;D ;D ;D

@ Rıfat Tülün: İzolasyon + Kaplama + Uyku tulumu: Araç kamp yapmaya hazır. Tek sorun, güzel havalar bitti. Arada fırsat çıkarsa muhtemelen yollardayız. :D

@ Wankel: Köpüğü sıktığınızda genleşir. Fazlası taşar ve kesilebilir, doğru. Ama kapalı kısımlarda kalıp taşamayan kısım sacı deforme eder. Uzak durmamın sebebi bu.

elinize sağlık
güzel olmuş darası benim başıma.

Araç nisbeten düz olunca iş çabuk ilerliyor, benim araç deve kamburu gibi, bir sürü girinti çıkıntı, haliyle sizden geride kaldım.
Bu arada bazı avrupalı araçlarda yan kaplamalar üzerinde yerden 60-70 cm gibi yukarıda ve 1YTL büyüklüğünde mini hava menfezleri görüyorum, sanıyorum bunlar sayesinde döşemenin arka yüzlerindede bir hava sirkülasyonu sağlıyorlar. mantıklı düşününce ne yaparsak yapalım döşeme ile sac arasına girecek nem'i engellemek mümkün değil.

Bekir hocam, içinize sinerek, ince ince işliyorsunuz, ne güzel, ellerinize sağlık.

Tekrar teşekkürler.

Yeni model araç kasalarının görece düz olması gerçekten büyük rahatlık sağlıyor. Benim uygulamamdaki düz zeminlerin arkasında biraz da benim bütün cepheyi kaplamak yerine pencere içlerini ayrı, alt kısımları ayrı kaplamamın etkisi var sanırım.

Teftişi hayırlısı ıle atlatmış olmanın rahatlıgını yaşıyorsunuz bes-belli. :D
Kolay gelsın. iyi gidiyor.
Selamlar.

Gezenbilir'in reklam sistemi bir tuhaf. Bana sürekli olarak bayan iç çamaşırı reklamı çıkarması yetmiyormuş gibi son yazılan mesajı okurken görüntülediği google reklamları iyice uçmuş vaziyette. Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim? Özellikle ilkini görünce durumu fotoğraflayıp paylaşma ihtiyacı duydum:

[attachment=1]

Biraz alaka yahu!

Gönül isterdi ki, örneğin izolasyonla ilgili mesajları okurken konuyla ilgili firmaların reklamı gelsin; enerjiyle ilgili mesajları okurken piyasa araştırması sırasında bulduğum firmaların hiç değilse bir kısmının reklamları gelsin, vs.

Reklam.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR