Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 353,271
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

Sonra yatağın baş ve ayak kısmına gelecek kontraplakları yerlerine alıştırdım.

[attachment=1]

[attachment=2]

Alttaki resimde kapının cam yerindeki izolasyon da görünüyor.

DSC_0067 [640x480].JPG

DSC_0068 [640x480].JPG

Etiketler

Bekir bey kolay gelsin.Yaptığınız izolasyon yeterlimi ,üzerine köpük döşeyecekmisiniz?

Kullandığım malzeme elastomerik kauçuk. Bu yüzden başka bir malzeme kullanmayı düşünmüyorum. Yan yüzeylerde 19mm kullandım. Tavan ve tabanda çukur olan yerlere iki kat, tümsek olan yerlere bir kat 9mm kullandım/kullanacağım. İş bittikten sonra artan parçalarla L200'ün tavanını da kaplamayı düşünüyorum. Mehmet bey (mhmtabi) (sanırım) aynı ürünün K-Flex marka olanı ile L300'ünde bazı yerleri kaplamış ve küçük bir parçasını da 5-6 dakika ocağın alevine tutmuş. Sonuçtan memnun görünüyor:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=50754.20 (35 no.lu mesaj)

Bekir hocam kolay gelsin aman komutanın fikrinide alın derim hatta olaya ne kadar dahil ederseniz karavanı o kadar çok sahiplenirler ;) benim aklıma gelen aracın kasasındaki omurgalar diyeyim onların içi boç oralara izocam yada pliüretan köpük vs uygulamayı düşünüyormusunuz,biliyorum oraları çokca kablo taşımak için kullanacaksınız ama izolasyon yapılırsa faydası olacağını düşünüyorum.

Bkz 137 no.lu mesaj :D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73948.msg977267#msg977267

Omurga derken en ortadaki kalın dikmeden bahsediyorsanız henüz ona ve tabana yakın olan kısımlara (190 no.lu mesaj, ikinci fotoğraf) sıra gelmedi. Listemde onlar da var.

Evet o dikmeler ve tavandaki taşıyıcılar onların içine her noktaya el sığmıyor ufak delkler var oralardan köpük uygulanabilir diye düşünüyorum kolay gelsin.

@ mabirsen: Teşekkürler.

@ yaybek: Köpük uygulaması konusunda biraz endişeliyim. Fazla kaçırırsam sacı deforme etmesinden korkuyorum. Alan fazla olmadığı için bu tür bir riske hiç girmemek daha mantıklı geliyor sanki.

Bekir hocam haklısınız kapalı alanda sıkışan köpük dışarı açma yapabilir bunu öğrenmek için benzer bir yerde denenebilir olmadı bolca izocam doldurarak bu iş çözülebilir.

Yok, ben İzocam almayayım :D

O alanların miktarı fazla olmadığı için sanırım ihmal etmeyi tercih edeceğim. Eninde sonunda üzerinde kontralar var. Onlar da belirli bir miktar izolasyon sağlayacaktır.

bekir hocam izocamın yerini hiç bir şey tutmaz iyi düşün ona göre karar ver bu işlerin yazı var kışı var bu havalarda battaniyeler çok faydalı oluyor.
kauçuk adamı yakar çıkarır sonra bu yaptıklarına emeğine yazık olur tekrar sökmek zorunda kalırsın çok arar sınız ızocamları kapladığın ız kontraitler aynı işi yapmazlar
sıcağı ve soğuğu geçirirler araya siz yinede battaniye koymaya çalışırsanız bence iyi olur.
maliyeti kauçuk kadar değildir.
Not: aleminyum un renkli çok güzel yakışmış. güle güle kullanın.

izocam nem tutar zamanla kapalı ortamda diye biliyorum ama ne dersiniz???

izocam tercih etmeyişinizin sebebi nedir,bildiğiniz olumsuz bir yönümü var yoksa kaşındırdığı içinmi ?

@ Yaybek: Temel olarak cam tozu solumak istemediğim için. Artsa'nın uyarısı ilave. Su çektiği zaman bir felaket oluyor, malum.

@ Amiral:
kauçuk adamı yakar çıkarır
derken kastedilen nedir?

yusuf ben taş yünü tercih ettim sence hatamı yaptım ne dersin.

Ahmet hocam (seyyah54) ben ve birçok arkadaşımız cam yünü kullandık Bekir hocamın endişe ettiği gibi gaz soluma sorunu için kesin çözümü kaplamaların tüm kenarlarını mastikleyerek bulduk ayrıca açıkken 8-10cm olan cam yünü 3cm ye kadar sıkıştırılarak kapatılıyor bu durumda serbest kalmadığından akma yada dökülme olmuyor,asıl önemlisi ben içinde hem yaz hem kış çok rahat ettim,sizin taş yünü daha yoğun olduğundan hiç sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

_MG_8382.JPG

IMG_8395.JPG

_MG_8385.JPG

IMG_8440.JPG

IMG_8443.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR