Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 353,287
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)

Bu arada, profil bölümüne gidip avatar resmimi değiştirmeye çalıştım ama maalesef başarılı olamadım. Moderatör müdahalesi mi gerekiyor, ben mi beceremedim, bilemedim.

Etiketler

Dün tavan karkaslarını yapıştırdım.

[attachment=1]

Ama sonra gözüme fazla seyrek göründüler. Bir kaç tane daha eklemeye karar verdim. Siz ne dersiniz?

[attachment=2]

Bugün ilave karkasların kenarlarını yontarken plenyenin bıçağını çeviren lastik koptu. Bu yüzden uzun parçalar haftaya kaldı. Kalınlığı homojen olan kısa parçaları (havalandırma kapaklarının yanına gelenleri) yapıştırdım. Banyo duvarına destek için yan duvara ilave karkas yapıştırdım. (Bunun üzerine başka ilaveler de olacak.)

[attachment=3]

Vakit artınca bir de buzdolabı havalandırma mazgalına çerçeve yaptım (ki dışarıdan gelen soğuk hava kontraplağın arasına dolmasın).

[attachment=4]

Bu arada, aklıma geldi, ölçtüm. Benim kullandığım mazgalın boyu 30 santimmiş. Eni 9 santim. Hava geçen kısmının eni 5 santim. Şekildeki aralığın dar görünmesinin sebebi bu.

DSC_0061 [640x480].JPG

DSC_0058 [640x480].JPG

DSC_0059 [640x480].JPG

DSC_0060 [640x480].JPG

Sanıyorum gurgen kullanıyorsunuz Bekır bey. Hen işlemesı hem de malıyetı yüzünden Zahmet cekmıyorsanız mesele yok demektır. Aynı yerlerde karaçam ı kullandıgınızda da iyi vıda tutabılmesı ve curumelere karsın daha uzun omurlu olması (gurgen kadar degıl) ucuz oluşuda kullanımınızda düşünülebilir. Yıne de tercih sızındır.
Uygulamalarınızı begenıyorum . aslında en yorucu işlerden bırıdır Neyın nereye denkgeleceğini hesaplamak , yerıne oturtmak bır de yapıştırılanları kurusun dıye oturup beklemek oldukca kafa yoran gecıktırıcı unsurlarıda olusturur bazen . İyi gıdıyor , kolaygelsın.
Selamlar.

Sizinki kadar olmasa da küçük çaplı bir mükemmeliyetçilik hastalığı bende de var ;) Gürgen'i bu yüzden seçtim. Şu ana kadar pek problem olmadı. Çok zorlanırsam matkaplardan yardım alırım diye düşünüyorum ;D ;D ;D

Planlama hepimizin başının belası. Bu yüzden yaybek'in yöntemini kullanıp yan duvarlarda 8mm, taban, tavan ve banyo duvarında kullanmak üzere 15mm kontra aldım. Ufak tefek hata yapar isem hiç değilse duvar kalınlığı destek olsun diye.

Yapıştırılanların kurumasını beklemek hakikaten ömür törpüsü. Böyle zamanlarda önümde 3 seneden fazla bir süre olduğunu kendime hatırlatmaya çalışıyorum :D :D :D

Ben küçük çaplı da olsa aracın siftahını yaptım. İlk fırsatta hanımla beraber bir yerlere de gitmek istiyorum. Aynı şeyi sizden de bekliyoruz... ki o güzel proje hız kazansın.

Bekir Kemal bey siz bana göre çok hızlısınız (ya da ben çok yavaşım ama anlamazlıktan geliyorum ;D ;D ;D) bir çok aşamayı geçtiniz. Tavan için 15 mm kontra biraz kalın değil mi? bu sefer de ağırlığından dolayı sıkıntı yaşamayın? sarkma yapar mı? ya da esnemesi gereken yerlerde çatlama- kırılma yapabilir mi?
Dün Aydın'daki izocam bayisine gittim, 9 mm aluminyum folyolu izoflex için 10 m. top fiyatını peşin alırsam 120 tl istedi ne deresiniz uygun mu? (2top alacağım)
Kolay gelsin :smiley: :smiley: :smiley:

Kemal Bey ;
15 mm kontraya bende takıldım aslında, tavana baktm seyim çok fazla değil ama ...Mutlaka bir bildiğiniz vardır diye düşünüyorum..

Sayglarımla

Rıza

Arkadaşlar, Bülent ustanın uyarmasına rağmen kullandığım malzeler ağır oldu, şimdi atacak malzeme aratırıyorum.

Şİmdi tekrar yapacak olsam, koruma 3 cm. taşyünü, yanlara 8 mm. marin kontra diğer yerlerde 15 kavak kontra kullanırdım.

Senede 3 sefer kullanacağım hiç bir alet ve edavatı da koymazdım.

Haklısınız. Tavan 8 mm olacak. Yanlış yazmışım. Taban, banyo duvarları ve mobilyalarda 15mm olacaktı. Akademisyenlerin olağan dalgınlığı diyeyim bunaklığım çok belli olmasın ;D ;D ;D

@Haşmet Bey: Kendinden yapışkanlı olup olmadığını belirtmemişsiniz. Armaflex'in Internet üzerindeki fiyatlarını http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=50754.20 adresli sayfada 28 no.lu mesajda sıralamıştım. Ben bu fiyatlar üzerinden yüzde 37,5 iskonto ile aldım. Ona göre hesaplayabilirsiniz. Navlun + sürümden dolayı İstanbul'a kıyasla küçük fiyat oynamaları olabilir.

Haklısınız. Tavan 8 mm olacak. Yanlış yazmışım. Taban, banyo duvarları ve mobilyalarda 15mm olacaktı. Akademisyenlerin olağan dalgınlığı diyeyim bunaklığım çok belli olmasın ;D ;D ;D
Estafurullah Kemal bey ne varmıs yaşımızda:smiley:)))))bakım bulduk doğruyu:smiley:)
Saka bir yana kolaylar gelsin..
Rıza

TA2RX' Alıntı:
Ben yaştan bahsetmedim zaten. Ben gençken de böyleydim :D :D :D
:D :D :D
Bekir Kemal bey beni gecenin bu saatinde güldürdünüz, sağolun, var olun.
Armaflexin kendinden yapışkanlıları pahalı geldiği için sade aluminyumlularını düşündüm ama sıkı pazarlık yapmamıştım. Sizden aldığım tüyo sayesinde satıcının boğazına çökmeye gideceğim ;D ;D ;D

Kendinden yapışkanlı olanları CİDDİ olarak tekrar düşünün. Uygulamada inanılmaz kolaylık sağlıyor. Geniş yüzeylerde bunu çok farketmeyebilirsiniz, ama özellikle dar alanlarda çalışırken yarattığı fark inanılmaz. Benim izolasyon fotoğraflarıma bakarsanız bunu net olarak görebilirsiniz. Kendinden yapışkanlı olanlarla elinizin ulaşabildiği her yere izolasyon yapmak mümkün. Yalnız geniş yüzeyleri kaplamak benim için yeterli derseniz diyeceğim bir şey yok. Ama ben şeytan ayrıntıda gizlidir diyerek özellikle sütun, kapı, vb. dar alanlarla epey uğraştım. Biraz fazla üşüyen insanlar kategorisinde olduğum için soğuk gelebilecek yerleri mümkün olduğunca azaltmak derdindeyim. Belirleyici olan şahsi tercihler olacak.

Dün Trabzon'a gidip İsmail (Amiral) kardeşimize uğradık. Gitmişken karşı dükkanından kapı kenarı için alüminyum çıta alayım dedim. Üzeri ahşap desenli olanlar çıkmış. Fiyatını (18TL) malzeme kesildikten sonra öğrendiğim için geri adım atma şansım olmadı. Ama belki de iyi oldu. Çünkü çok şıklar. (Komutan da beğendi ;) )

[attachment=1]

[attachment=2]

DSC_0062 [640x480].JPG

DSC_0063 [640x480].JPG

Bugün yan duvarların izolasyonunu tamamladım. Pencerelerin açılması için bir kaç sene daha bekleyeceğim için pencere açılacak yerleri de (kapı dahil) izolasyon malzemesi ile kapladım.

[attachment=1]

[attachment=2]

DSC_0064 [640x480].JPG

DSC_0065 [640x480].JPG

Akşam üzeri komutan denetlemeye geldi. Gelirken sağolsun çay da getirmiş. O denetleme yaparken ben biraz çay molası vermiş oldum.

[attachment=1]

DSC_0066 [640x480].JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR