Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mabirsen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 702
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 209,609

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 Mabirsen

Başlamış iş bitmiş demektir. Kolay gelsin.

Hasan

Güzel gidiyor. Kolay gelsin. Tez zamanda bitirip keyifle gezersiniz inşallah.

Yan duvar ve tavan güçlendirme çalışmalarım. Çalışmalarda özellikle ilave parçaların hem kaporta ile hem de aracın orjinal şasesine birleşmesine dikkat ettim.

IMG_20140510_153445.jpg

IMG_20140511_184200.jpg

IMG_20140511_184205.jpg

IMG_20140511_184210.jpg

IMG_20140511_184356.jpg

Tavan havalandırması için güçlendirme yapıldı. Ancak yağışlar yüzünden henüz kesip montaj gerçekleşmedi. Akşamları ve hafta sonu çalıştığımdan biraz yavaş gidiyor herhalde. Ancak hafta içi tam gün okulda olduğumdan şartlar bu. Tatile yetiştirmeye çalışıyorum. Selamlar.

IMG_20140511_190226.jpg

Aracı enlemesine ağaçla, boylamasına da metal 3x1 cm. lik metal profille güçlendiriyorum. Elektrik tesisatı kablolama işi bitince metal profillerle üst tavan arasında kalan boşluklara da ağaç sıkıştıracağım. Tüm işlemlerde Dayson mastikleme yapıyorum. Metal profiller bayağı güçlü beni bile taşıyor :smiley: Önce metalleri yerlerine alıştırdım. Sonra da ağaçları. Metaller ağaçları kaportaya yapışmasında destek oldu. Tesisattan sonra üst boşluklar ve metaller de daysonla mastiklenecek.

IMG_20140510_100548.jpg

IMG_20140510_145524.jpg

IMG_20140511_184520.jpg

IMG_20140511_184356.jpg

ağırlık konusunda sizi uyarmalıyım, gereksiz veya fazladan konan bütün parçalar işin sonunda size ağırlık olarak dönecektir Mehmet bey, bu yüzden işin başındayken iki ölçün bir biçin, bitmiş ve seyehat a hazır bir karavan (bu tarz, bizim emsal) ortalama 2900-3100 kg arasında geliyor, yolcuları da ekleyince limit dolmuş oluyor, devletimiz şuan ilave limit uygulasa da bu bir müddet sonra kalkacaktır,
kolay gelsin :smiley:
selamlar

mabirsen' Alıntı:
Aracı enlemesine ağaçla, boylamasına da metal 3x1 cm. lik metal profille güçlendiriyorum. Elektrik tesisatı kablolama işi bitince metal profillerle üst tavan arasında kalan boşluklara da ağaç sıkıştıracağım. Tüm işlemlerde Dayson mastikleme yapıyorum. Metal profiller bayağı güçlü beni bile taşıyor :smiley: Önce metalleri yerlerine alıştırdım. Sonra da ağaçları. Metaller ağaçları kaportaya yapışmasında destek oldu. Tesisattan sonra üst boşluklar ve metaller de daysonla mastiklenecek.

Birsen kolay gelsin.
Ancak;Dikey duvarlarda -son kaplamanın yapılmasında -ahşap malzeme kullanmak hepimizin yaptığı bir uygulama.
Tavanda ise,kaplamayı tutturabilmek amacıyla kirişler hizasına yine ahşap döşenmesi uygulanması uygun olur.
Siz aracın uzunlamasına 30*10 profil kullanıp ahşap ahşap çıtalar kullanacağınızı, böylece metal ağırlığı artı ahşabında 10 mm -seviye gereği-artacağı düşünüldüğünde kg sınırlarına bir adım daha yaklaşmış olmuyor musunuz?
Buralpi dostumuzun uyarısına dikkat etseniz iyi olur derim.
Havalandırma aldınız mı? Almadı iseniz yardımcı olabilirim!
Selamlar

Uyarılar için teşekkür ederim. İki boy profil kullandım. Araca toplam yükü 6,5+6,5=13 kg. Ancak araca bildiğim kadarıyla toplamda 1450 kg. yükleyebiliyorum. Toplamda 3490 kg. sınır değer. 13,5 kg. yüke karşılık kasayı oldukça sağlamlaştırdı. Bu yüzden tercih ettim. Tavan havalandırma camını önceki araç için almıştım hocam teşekkürler. Selamlar.

Liderim öncelikle kolay gelsin bu işin bana göre önceliği alt zemin temizlenmesi ve bakımı gidisatinizda buda görülüyor ellerinize sağlık
yanlız iç tabana o zifli malzemeyi kim önerdi bilmiyorum gerci onu onerenin kendi dogrusudur saygı duyarım ama ben olsam yapmazdim bu
Araç 7 , 8 aylarda hep karadenizdemi olacak o sicaklarda umarım o zift koku yapmaz moralinizi bozmak istemezdim ama ne yapayim benim dogrum bu yaaa banane he he oo ne guzel olmuş ayakları yapamıyorum
Ha bunu okuyan bu işin piri bazı arkadaslar bak bak Dünün caylagina bak karavanci olduda ahkam kesiyor dicekler evet abi hala Dünün caylagiyim hala K , sini bilmiyorum ama bu işi bilen abilerimin ayak izlerine basarak gidiyorum hep akıl alıyorum ve hangi malzemeyi nerden
Kimden alacağımi cok arastiriyorum mesele bu kardeşim sor cok cok sor ondan sonra yap veya malzeme al biliyorsun bu camianin yardim severleri cok
1 Nilüfer misi kamp karavan festivaliden tabi tüm etkinliklerimiz madenci kardeşlerimizin yaslarindan dolayı iptal edildi
Selamlar Sevgiler Tunay, Tugay

Tugay liderim iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Alta yaptığım çalışma sonrası taşyünü ile kaplayıp naylonla tamamen izole edip üzerine alıştırdığım su kontralarını montajlayacağım. Kenarları da mastiklenecek koku konusunda umarım sıkıntı vermez. Selamlar.

İç tabanına 3*5 cm çıta döşemek için aracı teraziye aldım. Su terazisi tam dengeyi sağladı. Yetinmedim bir de iple terazisini kontrol ettim.

IMG_20140513_131610.jpg

IMG_20140513_131625.jpg

IMG_20140514_105715.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,761
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR