Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arif Hüküm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,124
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

Bu arada bu bitti darısı yenisinin başına, hayırlı uğurlu olsun :smiley:

Etiketler

msceylan' Alıntı:
Arif hocam, 750 kg. geçmediği için herhangi bir tescil işlemi gerekmiyor değil mi. Eğer kendi yaptığımız, mesela çift dingil bir karavan 750 kg. geçse mevzuat açısından başımıza ne gelebilir. Ya da kamyonetime "fifth wheeler trailer caravan" yapsam. Ağrımadık başımı ağrıya mı sokarım ???
Site içinde yerini tam hatırlamıyorum ama konu daha detaylı tartışıldı, ararştırırsanız ulaşırsınız.
Özetle 750 kilonun üstü ruhsat gerektiriyor.Mevzuat açısından sadece ağırlıkla ilgileniliyor.Niteliği tarif edilmiyor.
750 kilonun üstü trafiğe yakalanırsa seyrinize engel olurlar,allah korusun kazaya karışırsanız o zaman başınız ciddi ağrır.
Selamlar

msceylan' Alıntı:
Bu arada bu bitti darısı yenisinin başına, hayırlı uğurlu olsun :smiley:

Teşekkür ederim, darısı şu an uğraşanların başına

Sağol hocam, bir araştırayım forumda yeniyim vakit bulabildikçe bakıyorum. Maşallah forum derya gibi, hakim olmak zaman alacak ;)

arif bey; paylaşım için teşekkürler. karavanınızın, klonları yakında yollarda gezmeye başlarsa şaşırmayın .!! saygılar . :smiley:

söyleyecek söz bulamıyorum; muhteşem bir proje, takdir ediyorum her yönüyle.. ellerinize yüreğinize sağlık hocam...

Arif bey camların plastik menteşe ve kilit sistemi de mi marintek 'ten ben bulamadım orda da ???

Ulan bi yerden gözüm ısırıyor diyorum ;D ;D

çok güzel olmuş elinize sağlık
kusura bakmazsanız birşey sormak istiyorum.
sizce benzer karavanları satın almak mı daha uygun yoksa yapmakmı daha uygun fiyata çıkıyor tabi buna harcadığınız zaman emek ve tasarın güçlüğünü de ekler isek.
biz offroad cılara ne önerirsiniz

Türkiye'de off-road karavan yapan var mı ki ???

son zamanda ciddi olarak 4-5 arkadaş bu tip bişeyler yapmayı düşünüyoruz. Elinize sağlık bizim ülkemiz gibi bir yerde bunları yapmak büyük macera malesef.

Toplam maliyet ne civarına çıkıyor bu tip bişeyde ?

Tempus' Alıntı:
son zamanda ciddi olarak 4-5 arkadaş bu tip bişeyler yapmayı düşünüyoruz. Elinize sağlık bizim ülkemiz gibi bir yerde bunları yapmak büyük macera malesef.

Toplam maliyet ne civarına çıkıyor bu tip bişeyde ?

Her şeyi yazmadım.Tahminen 10.000 lirayı geçmemiştir.
Ancak bu benim maliyetim.Sapancada yaptığım için orda fazla bir malzeme bulamadım.Burdan götürdüm, zaman kazanmak için bazılarını iki tane aldım birini kullanmadım, fiyat araştırmadan ne bulduysam onu aldım.
Yani herkes kendi şartlarında farklı maliyetler çıkarabilir.Benimki büyük olasılıkla biraz yüksektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR