Arif Hüküm' Alıntı:Tam canlandıramadım, yük kampanaya bindiyse biraz endişe ettim,yok gene poyradaysa mesele yok.
Levent abi, bende fren olmadığı için kampanasız poyra kullanarak kolay halletim herhalde.güngör' Alıntı:Arif bey, yük kampanada, bende 3 cm kalınlıkta flanş için endişeli olduğumdan sizin uygulamayı merak
etmiştim. Sanırım dingili söktürüp poryaya ilave etmeliyim.
Selamlar.
Karavana başladığımda böyle bir menteşe araken bulmuştum bunu. Boyu uzun ( 130cm idi herhalde) olduğu için 350 $ gibi bir navlun istemişlerdi. Bende pahalı olduğu için vazgeçtim. Onun yerine paslanmaz çelik boy menteşe kullandım,sık vida delikleri var.Menteşeyi vidalarken de altına sızdırmazlık için bir lastik koydum. Bu lastik 8-10 cm çapında içinde kord bezide olan 4 mm kalınlığında bir hortum. Bundan şerit çıkararak kullandım.Kapak kapalı iken, kapağın kendi fitilleri sızdırmazlığı sağlıyor. Sadece kapak açıkken menteşenin altındaki lastik içeri su sızmasına engel oluyor.yusuf3070' Alıntı:Arif bey ben bir küçüğünüz olarak yaptığınız işçiliğe hayran kaldım,halı dokur gibi imalatı gerçekleştirmişsiniz.İzniniz ile merak ettiğim konu karavanınızın arka yukarı açılır kapağına menteşenin arasına yerleştirdiğiniz plastik malzeme?Nasıl birşey olduğunu fotoğraflardan çözemedim,hiç su almıyormu şu anda kapaktan?
Bende bir teardrop yapıyorum(biraz ağırdan) ve yurtdışında kullanılan menteşelerden burada bulunmadığı içinde sorun oluyor malum boylarıda 1,5-2 metre getirtmekte masraflı,Detay fotoğrafını koyabilirmisiniz?
Yurtdışında bunlar kullanılıyor,alüminyumu araştırdım bulamadım diğeri ise plastik bir alışım ,aklıma yatıyor aslında ama benim buradan temin edeceğim plastik ile kaç kere açılıp kapanır orasını bilemem ???
yusuf3070' Alıntı:Yurtdışında bunlar kullanılıyor,alüminyumu araştırdım bulamadım diğeri ise plastik bir alışım ,aklıma yatıyor aslında ama benim buradan temin edeceğim plastik ile kaç kere açılıp kapanır orasını bilemem ???
Yusuf .
Aradığın malzemeni benzerini ben (resimde)kullandım.Ararsanız gönderebilirim.