Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arif Hüküm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,138
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

orsaalabanda' Alıntı:
Plan, proje, tasarım, mimari, mühendislik, teknik, ustalık.. 32 kısım tekmili birden mükemmel bir çalışma olmuş.

Türkiye koşullarında "benim" diyen ustanın ya da profesyonel firmaların yapamayacağı - ya da belki yapmak istemeyeceği - bir çalışma çıkarmışsınız ortaya. Ticari anlamda malzeme ve emeğinizin karşılığını alabilir misiniz, ya da böyle bir hevesiniz olabilir mi bilmiyorum ama bence patentini alıp profesyonel üretime geçirilebilecek bir uygulama..

Bu tarz çalışmaların bedelini fazla fazla ödemeye razı olsa bile yaptıracak, derdini anlatacak, detaylarıyla uygulatabilecek ustalar - firmalar - bulamıyor insanlar...

Saygı, takdir ve beğeniyle izledim. Emeğinize sağlık...
Cem bey, övgüleriniz için teşekkür ederim.
Buraya yansıttığınız endişelere gelince, aşağı yukarı aynı endişeleri bende taşıyorum. Kulandığım araçların herşeyi ile legal olmasını her zaman tercih ederim.
İmalat dönemindeki yoğun çalışma temposu içinde ilgilenememiştim,işler yoluna girince bu gün biraz zaman ayırarak ufak bir araştırma yaptım.
Trafik müşaviri bir firmayla görüştüm, onların ugulamayı iyi bildiğini düşünüyorum.Çıkan sonuç 750 kilo limitin altıda olmak ve çeken aracın ruhsatında "römork çeker"ibaresi olması dışında bir yaptırım yok.Sigorta acentesiyle görüşmemdede ruhsattaki "römork çeker" lafının yeterli olduğu, karavan çekerken karışılacak bir trafik kazasında aracın trafik sigortasının
çalışacağını söylediler.Kasko da ise karavanın ruhsatı olmaması nedeniyle, aracın kaskosuna ilave edilebileceğini söylediler.
Bana görede yeterli olmasada şu an yasal düzenleme bu.Ancak yasanın bir tane olmasına rağmen, uygulamada farklı yorumlarla farklı sonuçlara maruz kalmamızda bu ülke için mümkün gözüküyor.Sizin dediğiniz gibi riskleri azaltmak adına bir üretici firma tarafından faturalandırılmış bir karavan avantajlı gibi gözüküyor.
İşin başka boyutuda,her türlü yasal düzenleme yeterli olduğu halde şu an trafikte, muayeneden nasıl geçtiğini bir türlü anlayamadığımız bir sürü araç dolaşıyor.Bir yığın kontrole rağmen aşırı tonajlı kamyonlarda trafikte geziyor.Alkollü araç kullanımı,kural ihlalleri,emniyet şeridi kullanımı,bayram tatilindeki yüzlerce kayıp.....yani işin özü, tabiki önce yeterli yasal düzenleme. ama sonrada sorumluluk bilinci yüksek bir toplum.
sucuk konusu cazip görünüyo, kafaya çıktım bile...
Güzel günlerde görüşmek dileğiyle.

Etiketler

Arif bey verdiginiz bilgiler icin tesekkurler..
Trafik sigortasinin ruhsatta romork ceker ibaresi oldugu muddetce calisacagini soylemissiniz, kasko icinde ayni sekilde..
Trafik sigortsi yada kaskoyu yaptirirken karavani ayrica belirtmemiz gerekecegini dusunuyorum. Buda sigorta veya kasko bedelini otomatikman yukseltecek mi? Bu konuda bir bilgi edinebildiniz mi?
Birde sigorta sirketleri kasko yaparken arabanin kasko degeri uzerinden fiyatlandiriyor, karavanin degerini neye gore hesaplayacaklar acaba..
Tesekkurler..

enginizm35' Alıntı:
Arif bey verdiginiz bilgiler icin tesekkurler..
Trafik sigortasinin ruhsatta romork ceker ibaresi oldugu muddetce calisacagini soylemissiniz, kasko icinde ayni sekilde..
Trafik sigortsi yada kaskoyu yaptirirken karavani ayrica belirtmemiz gerekecegini dusunuyorum. Buda sigorta veya kasko bedelini otomatikman yukseltecek mi? Bu konuda bir bilgi edinebildiniz mi?
Birde sigorta sirketleri kasko yaparken arabanin kasko degeri uzerinden fiyatlandiriyor, karavanin degerini neye gore hesaplayacaklar acaba..
Tesekkurler..
Trafik sigortasında mantık sizin kusurlu olduğunuz durumda karşı tarafın zararının tazmini olduğu için,karavanınızın değeri kimseyi ilgilendirmiyor.Çeki demiriniz ruhsata işli olduğu sürece, aracınız ve karavan bir bütün gibi yorumlanarak sigorta primini etkilemiyor.Kasko ise aynı durumda sizin de zararınızı tazmin ettiği için (benim yorumum )karavanınızın fatura değeri+aracınızın kasko değeri üzerinden poliçeniz düzenlenir.Priminiz muhtemelen yükselecektir.
Selamlar.

Elinize sağlık çooooookkkkkkkkkkkkkkk güzel olmuş,söyleyecek söz yok.İyi günlerde kullanın.

Sigorta reasurans birliğinin sayfasında trafik sigortası ile ilgili sıkça sorulan sorular bölümünde konu cevaplanmış;
Buna Göre:
Kod:
Aracın çektiği römork, yarı römork veya çektiği başka bir aracın neden olduğu zararlar, çeken aracın trafik sigortasından karşılanır mı?

Evet, çeken aracın trafik sigortası araca bağlı çekilen römork, yarı römork veya çekilen diğer bir aracın neden olduğu zararları da kapsar. Ancak römorklar insan taşımada kullanılıyorsa, çeken araçtan ayrı ve özel şartlar içeren ek bir sorumluluk sigortası yaptırmaları gerekir.

Link aşağıda:
http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kaza-sigortalari-ile-ilgili-sikca-sorulan-sorular

Aracıma basit bir römork ararken rastladım konuya. Beni yoldan çıkaracak bir konu . Akşamdan bu yana izledim. Çok başarılı buldum. Tebrik ederim. Elinize sağlık.

dagciark28' Alıntı:
Aracıma basit bir römork ararken rastladım konuya. Beni yoldan çıkaracak bir konu . Akşamdan bu yana izledim. Çok başarılı buldum. Tebrik ederim. Elinize sağlık.
Teşekkür ederim Arkın bey, selamlar

airboat' Alıntı:
Uzun uğraşınız sonucunda ortaya çıkardığınız ürün alın terinize değmiş.
İyi, hoş, sağlıklı gezmeler dileğiyle.
Başarılar dilerim.
Seyfettin Hocam, teşekkür ederim.

Arif bey merhaba,

13 sayfayı bir solukta okudum.Neffis çalışmanızı ise ayrı bir zevkle ve imrenerek izledim.

Bu güzel eseri ortaya çıkarttıgınız için sizi kutluyorum..Hayırlı olsun güle güle kullanma nasip olsun..

Valla ben de baştan sona hatim ettim yani... Arif Bey meslektaşız ama benim elimden gelmez hiç böyle şeyler, tebrik ediyorum...

mdr' Alıntı:
Arif bey merhaba,

13 sayfayı bir solukta okudum.Neffis çalışmanızı ise ayrı bir zevkle ve imrenerek izledim.

Bu güzel eseri ortaya çıkarttıgınız için sizi kutluyorum..Hayırlı olsun güle güle kullanma nasip olsun..
İsmail bey teşekkür ederim.

selimsani' Alıntı:
Valla ben de baştan sona hatim ettim yani... Arif Bey meslektaşız ama benim elimden gelmez hiç böyle şeyler, tebrik ediyorum...
Azmin elinden birşey kurtulmaz,karalı olmak işi çözüyor,
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR