Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arif Hüküm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,142
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

Eve gidene kadar canı çekebilir demiştim.
Aklımdayken yazayım Bülent sucuk ikram ederse bilinki sizide Poyrazlar bağımlısı yapacaktır.Dikkat !

Etiketler

Arif hocam Sapanca da kalıyorsa Poyrazlar (Kutsal Topraklar) bağımlısı olması çok doğal olur.Sucuk hörgücümde sürekli var zaten,onda sorun yok.

mayıstosböce' Alıntı:
Arif hocam Sapanca da kalıyorsa Poyrazlar (Kutsal Topraklar) bağımlısı olması çok doğal olur.Sucuk hörgücümde sürekli var zaten,onda sorun yok.
Poyrazları çok severim,çok güzel bir kamp alanı.
Tamam o zaman, önce sucuk sonra kek yapıyoruz :p

Arif Hüküm' Alıntı:
Hakan abi, ben işi bitirdim diye seviniyorum, gözünü seviyim yeni deteylar çıkarma başıma. :D
:D haklısın, benim ki sadece beyin jimnastiği. Karavanın bu haliyle de keyiflice kullanılır. Zaten yemek yaperken arka kapak açılıp yerde ayakta durulacağından yükseklik sorunu da olmayacak.

aslanahmet' Alıntı:
Evet. Yolda giderken rüzgar almaması için yüksek tavan olması iyi.
Yeni farkettim. Cümleyi yanlış yazmışım :smiley: doğrusu;
Yolda giderken rüzgar almaması için yüksek tavan olmaması iyi.

aslanahmet' Alıntı:
:D haklısın, benim ki sadece beyin jimnastiği. Karavanın bu haliyle de keyiflice kullanılır. Zaten yemek yeperken arka kapak açılıp yerde ayakta durulacağından yükseklik sorunu da olmayacak.
Kesinlikle doğru, ama önce Bülent abinin sucuğunu deniyeceğiz. ;D

Bülent abinin sucuğunu denemek bana da nasip olmadı henüz. Millet methediyor ( Cem hariç :smiley: ) İnşallah bir gün nasip olur.

aslanahmet' Alıntı:
Bülent abinin sucuğunu denemek bana da nasip olmadı henüz. Millet methediyor ( Cem hariç :smiley: ) İnşallah bir gün nasip olur.
Bi dakika şimdi, önce Cem'emi danışmalı,direk denemelimi? :-\

Her zaman hazırım,kutsal topraklara gelen herkes buradan karnı tok olarak ayrılacaktır.

Ya siz Cem i boşverin,kahvaltılarda onun sucuklarını kendi de yemiyor zaten.Benim masaya geliyor,üzülür veririm diye yanında Yağmur umu da getiriyor.Yakında ispatlarım fotoyu bulayım.

İşte buldum,Ahmet sende artık Levent le gelirsin Poyrazlar a

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=62314.0

mayıstosböce' Alıntı:
Her zaman hazırım,kutsal topraklara gelen herkes buradan karnı tok olarak ayrılacaktır.

Ya siz Cem i boşverin,kahvaltılarda onun sucuklarını kendi de yemiyor zaten.Benim masaya geliyor,üzülür veririm diye yanında Yağmur umu da getiriyor.Yakında ispatlarım fotoyu bulayım.
Tamam, kutsal toprak deyince akan sular durur.Karnımızı doyuracaz.

Arif bey,

Düşüncenize, elinize, emeğinize sağlık. Ayrıca, özendirici, bilgilendirici paylaşımınız için de teşekkürler! Sağlıklı, keyif dolu günler dilerim.
Sevgilerimle, Nadir.

arif bey ben çakme karavanın karkasını alukobontla kapatmayı düşünüyorsum, hatta sizede neden alukobont tercih etmediğinizi sordum, verdiğiniz cevap aklımı karıştırdı, forumu inceledim ancak epoksi ile laminsyon yaptığını söylediğinizi bulabildim. kaplama için 4mm kontra yeterli olurmu acaba yoksa biraz daha kalınmı olmalı, ve uyguladığınız teknik hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz..
malzemeler epoksi astar vb nelerdir,
nasıl uyguladınız,
şimdiden çok teşekkür ederim.

haybinkunduz' Alıntı:
Arif bey,

Düşüncenize, elinize, emeğinize sağlık. Ayrıca, özendirici, bilgilendirici paylaşımınız için de teşekkürler! Sağlıklı, keyif dolu günler dilerim.
Sevgilerimle, Nadir.
Nadir bey, teşekkür ederim.

enginizm35' Alıntı:
arif bey ben çakme karavanın karkasını alukobontla kapatmayı düşünüyorsum, hatta sizede neden alukobont tercih etmediğinizi sordum, verdiğiniz cevap aklımı karıştırdı, forumu inceledim ancak epoksi ile laminsyon yaptığını söylediğinizi bulabildim. kaplama için 4mm kontra yeterli olurmu acaba yoksa biraz daha kalınmı olmalı, ve uyguladığınız teknik hakkında biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirmisiniz..
nasıl uyguladınız,

Arif hocam cevap verir ama bende sizin sorunuza tam denk gelecek cevap var,biz Nihat abimle birlikte dediğiniz gibi yaptık.Nihat abi sizin düşündüğünüz gibi biraz kalınla yaptı,6mm ve gerçekten biraz ağır oldu,ben 4mm yaptım hiçbir yamulma yada olumsuz bir durmla karşılaşmadık.O şimdi karavnında mutlu mesut yaşıyor ama kilo olarak hemen hemen hiç bir ektsra ağırlık olmamasına rağmen(hiçbir karavan aksesuarı yok kısaca elektrikle bağlanan hiçbirşey yok desem daha kolay olacak)750 kg yaklaştı,çok sağlam ama ağır oldu.Boyu 320 cm di.

cevabınız için teşekkür ederim Bülent bey, siz boya olayını nasıl hallettiniz, Arif bey gibi mi yoksa farklı bir uygulama mı?

enginizm35' Alıntı:
nasıl uyguladınız,
Alükobont metal bir malzeme,birleşme noktalarının sızdırmazlığını sağlamak zor, malzemeyi karkasa monte etmek zor(yapıştırma veya vidalama),metal olduğu için karkası ahşap yaparsanız ısıl genleşmeleri farklı olacaktır,50 kilonun üzerinde de bir ağırlık fazlalığı olacaktır diye düşünüyorum.
Benim yaptığım 3 cm(kalınlık ısı tecriti düşünülüyorsa artabilir) Ayous ahşap çıta, boşluklar ekstürüde polistren, iki yüzde 4 mm marin kontraplak, dış yüzde epoksi üzerine macun+astar+boya.Bütün bunlar tabiat şartları için yeter diye düşünüyorum.Güvenlik için soruyorsanız bidiğiniz en sağlam arabanın camı 0.5 kg lık bir taşla kırarsanız.
Eğer birileri size fiziksel bir zarar vermeyi kafasına koymuşsa, zırhlı olmayan bir araçta emniyette olamazsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR