Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arif Hüküm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,144

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

Sürat testini yapmadan yapacaklarınız ezber olacaktır. Amortisör biraz sertleştirir ancak karavandaki salınımları aracınızda daha çok hissedersiniz.
Bende karavanımı arazide kullanıyorum ve en çok lastik izi takibinde sıkıntım vardı.
Kampanalara 3 cm lik flanşlar ekleyerek biraz denge sağladım ve jant ebadımıda 15'' e yükselttim şimdilik herşey yolunda ancak gözlem
yapmaya devam. Bendeki dingil torsiyonlu ve salınımı çok fazla amortisörü bende düşündüm ancak araç sürüşümdeki rahatlığı kaybetmemek
adına vazgeçtim.

Levent bey kesinlikle haklısınız, önce hız testi yapılacak,hatta bunu mekaniker bir arkadaşımla yapıcaz, zamanını ayarlıyamadık, biraz gecikti.
Lasti izi takibi aslında bir ikilem. Karavanın arabanın lastik izini takip etmesi isteniyorsa karavanın teker aralığının arabaninkinden daha dar olması lazım.Ancak öyle olunca karavan dengesi kayboluyor.Dengeyi kurmak lazım.

Arif bey benimki gözlem derin kanalda yol alırken sıkıntı yaşadım ve karavan arkamdan gelemedi sürükleyerek çekmek
zorunda kaldığım için birazda çamurluk ölçülerime dikkat ederek 3 er cm genişlettim,yeni durumu bende test etmedim.

Hocam tamda bu sizin anlattığınız konu için benim uçuk bir projem var benim araba için,uygulayabilecekmiyim bilmiyorum
Arkaya metal bir tampon üzerinde sola ve sağa hareket edebilen bir çeki noktası.....

Hayalimde canlandıramadım? yada haraketli tamponmu anlamalıyım?

Yada yatay eksende sola ve sağa hareket edenmi?

Tamponun içindeki bir sonsuz vida vasıtası ile bir yatak içinde sağa ve sola kayabilen bir çeki noktası.

sonsuz vida mantıklı ihtiyaç kadar sağa yada sola kaydırmak arazide iş görürde sonsuz vidanın yükte esnememesi için
oldukça kısa yapılması gerekebilir.Kritik nokta TÜV neden bu işe?

Çeki noktası tampona yataklanmış durumda,sonsuz vida sadece sağa sola hareketisağlıyor.
TÜV için orjinal çekidemiri duruyor, onlar ona baksın. ;D

Tüv'de kanala girince şasi bağlantılarına bakıyorlar belki tanponu görmeyebilirler. Uygulama şansınız olursa
arazide çok işlevsel olacağını hayal edebiliyorum,kolay gelsin.

Tam olarak hayalimi gerçekleştirmişsiniz.Böyle güzel eser üreten eller öpülür.Saygılarımla.

Arıf bey kardeşim
Çok iyi takıp etmemiş olabılırım , karavanın iki tekerlegı arasında denge cubuğu (bara demırı) var mı acaba. bılındıği üzere remorkun vırajlardakı santrüfül kuvvetınden dolayı yanal ci kuvvetı daha fazla artacagından bara demirinin onemi oldukca hayatıi onem taşır bence . Bunun yanında amotisor kısmen ani kasislerde bırden fazla esnemeyı onleyebilmesı bakımından da faydalı olabılır kanaatındeyım. Her ne kadar konfordan odün vermiş olsa da süreklı devam eden aşagı yukarı esnemenın de ceken arac uzerınde uyumsuzluk etkisi gosterebılır. Bana gore en onemlisi tam gorevını yapabılen bara demırı oldukca emniyetı artırabılır.
Aklıma geldı yazdım arıf bey (bara demırının bır ucu yerınden çıktıgı için oldukca korkutan bır teklıke atlattım) Mutlaka sızlerınde aklına gelmiştır.
Selamlar.

orbay74' Alıntı:
Arıf bey kardeşim
Çok iyi takıp etmemiş olabılırım , karavanın iki tekerlegı arasında denge cubuğu (bara demırı) var mı acaba. bılındıği üzere remorkun vırajlardakı santrüfül kuvvetınden dolayı yanal ci kuvvetı daha fazla artacagından bara demirinin onemi oldukca hayatıi onem taşır bence . Bunun yanında amotisor kısmen ani kasislerde bırden fazla esnemeyı onleyebilmesı bakımından da faydalı olabılır kanaatındeyım. Her ne kadar konfordan odün vermiş olsa da süreklı devam eden aşagı yukarı esnemenın de ceken arac uzerınde uyumsuzluk etkisi gosterebılır. Bana gore en onemlisi tam gorevını yapabılen bara demırı oldukca emniyetı artırabılır.
Aklıma geldı yazdım arıf bey (bara demırının bır ucu yerınden çıktıgı için oldukca korkutan bır teklıke atlattım) Mutlaka sızlerınde aklına gelmiştır.
Selamlar.
Mehmet abi,
Geçirdiğiniz tehlike için geçmiş olsun.Denge çubukları helezonlu araçlar için dediğiniz gibi çok önemli, ancak makaslı araçlarda bağlantı stabil olduğu için gerekmiyor.Benim karavan da makaslı, amortisör kunsunda da haklısınız, sürüş konforunuda etkiliyor.

Arif bey gözden kaçmış bir detay, Mehmet ağbinin anlattığı problemi bende römorkumda yaşadım, benimkide makaslı ve dik amortisörlü idi altta dingil ile yukardaki kasa ayrı yönlerde salınım yaptığı için amortisörü kırdım kırılan amartisör lastiğin yanak tarafından battığı içinde kar tipisinde yolda kaldım alttaki çizimdeki gibi amortisörleri açılandırabilirseniz sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum

Ads?z.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR