Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arif Hüküm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,147
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

yugun' Alıntı:
Arif Bey,
Roadhopper bir harika olmuş,
Üst yanlardaki tutma detayları da çok hoş,
belki çamurluk ön ve arkalarına basamak görevi yapacak bir şeyler eklemeyi düşünmüşsünüzdür..
Böylelikle off-road sırasında denge için karavanın soluna ve sağına çıkılabilir..

İki de sorum olacak,
Birisi camları nasıl çözdüğünüz? İkincisi de epoksi boya özellikleri ve uygulaması ile ilgili görüş ve tavsiyeleriniz..
Teşekkürler...
Yücel hocam,
camlar pleksi,kenarında alüminyum profil var.
Epoksi boya değil,laminasyon için kullanılan bir malzeme,şeffaf bir görünümü var,yüzey iyileştirmesi denen yüzeye bir sertlik veriyor.
Üzerine polyester macun+akrilik astar+akrilik boya uyguladım.Bütün imalatın en yorucu aşamasıydı.Nerdeyse 3 ay her kat uygulamasından sonra devamlı zımpara yaptım. :eek:

Etiketler

Elinize saglık , guzel günlerde kullanın .
İnsan istedikten sonra, severek , sabırla neler ortaya koyabileceğini gösteren bir ornek calışma olmuş .

Hasan

Arif Hüküm' Alıntı:
Site içindeki araştırmalarımda bölük börçük konuların içinde cılız bir cesaretle karavan yapımı için bilgi toplamaya çalışanları farkettim.
Ancak yapılan yorumlar onları cesaretlendirip desteklemekten uzak, tersine birazda umut kırıcıydı.
Bu hikayeyide daha çok onlar için yayınladım.
Bu işler için gerekli olan sadece kararlı olmak ve özveriyle çalışmak.
Arif Hüküm

Arif bey, tespitiniz için teşekkür ederim, farkındalık çok önemli ve siz konuya çok yerinde bir tespit ve katkıyla yaklaştınız,birazda derinlik
kattınız. Nezaket kuralları çerçevesinde ikazlarımızı kırıp dökmeden yapmak için bir hayli uğraş verilmekte lakin o zamanda konu biraz daha
sığ kalmaktaydı.
Derinlik kattınız çünki yönetim kadar katılımcılardan tespitler geldikçe daha çok arkadaşımızın ikazlarda dikkatli olunması konusunda derlenip
toparlanmaları gereği hissedeceklerdir.

Bu tip yanlışlıklar istenmeden yapılsada kasıtlı hatta yönlendirme amacı taşıyanlarda hep dikkatimizde olmuştur. Sizler gibi başarma hazzını
tatmış arkadaşlarımız her zaman bizden saygı ve tebrik görmüştür görmeyede devam edeceklerdir.

Bu konuyu ön planamı çıkarıyoruz diye düşünenlerede mesajımız var elbette. İmalat takdir edildiği kadar gezenlerde bizim için değerlidir,
hatta gezen,keşfeden ve paylaşanlar forumun adındanda anlaşılacağı gibi bir adım önde olmaya devam edeceklerdir.

Saygı ve selamlar.

Her şeyi geç görmekte üstüme yoktur ama ilk sayfaya bakınca 14 eylül de başladığını gördüm ve derin bir oh çektim.

Kendimi 4-5 sezonunda yeni keşfettiğim dizinin diğer bölümleri eline yeni geçmiş kişi gibi hissediyorum.Bir şeyler yazmadan da akşama baktıktan sonra tebrik yazısı yazablirdim ama o kadar beğendim ki yalnızca fotoğraflara hızlı hızlı bakarak ne kadar harika bir eser çıkardığınıza size söylemek istedim.

nasah' Alıntı:
Elinize saglık , guzel günlerde kullanın .
İnsan istedikten sonra, severek , sabırla neler ortaya koyabileceğini gösteren bir ornek calışma olmuş .

Hasan
Hasan bey, sağlıcakla kalın, teşekkürler..

güngör' Alıntı:
Arif bey, tespitiniz için teşekkür ederim, farkındalık çok önemli ve siz konuya çok yerinde bir tespit ve katkıyla yaklaştınız,birazda derinlik
kattınız. Nezaket kuralları çerçevesinde ikazlarımızı kırıp dökmeden yapmak için bir hayli uğraş verilmekte lakin o zamanda konu biraz daha
sığ kalmaktaydı.
Derinlik kattınız çünki yönetim kadar katılımcılardan tespitler geldikçe daha çok arkadaşımızın ikazlarda dikkatli olunması konusunda derlenip
toparlanmaları gereği hissedeceklerdir.

Bu tip yanlışlıklar istenmeden yapılsada kasıtlı hatta yönlendirme amacı taşıyanlarda hep dikkatimizde olmuştur. Sizler gibi başarma hazzını
tatmış arkadaşlarımız her zaman bizden saygı ve tebrik görmüştür görmeyede devam edeceklerdir.

Bu konuyu ön planamı çıkarıyoruz diye düşünenlerede mesajımız var elbette. İmalat takdir edildiği kadar gezenlerde bizim için değerlidir,
hatta gezen,keşfeden ve paylaşanlar forumun adındanda anlaşılacağı gibi bir adım önde olmaya devam edeceklerdir.

Saygı ve selamlar.

Güngör hocam,bu forumda olmamızın temeli paylaşmak ve paylaşımdan faydalanmak.
Bunu insanları etki altında bırakmadan, sadece bilgiyi ve deneyimi yorum katmadan paylaşarak yaparsak amacına ulaşacak.
Niyeti farklı olanlarda eninde sonunda elenir diye düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın.

mayıstosböce' Alıntı:
Her şeyi geç görmekte üstüme yoktur ama ilk sayfaya bakınca 14 eylül de başladığını gördüm ve derin bir oh çektim.

Kendimi 4-5 sezonunda yeni keşfettiğim dizinin diğer bölümleri eline yeni geçmiş kişi gibi hissediyorum.Bir şeyler yazmadan da akşama baktıktan sonra tebrik yazısı yazablirdim ama o kadar beğendim ki yalnızca fotoğraflara hızlı hızlı bakarak ne kadar harika bir eser çıkardığınıza size söylemek istedim.
Bülent hocam, teşekkür ederim,
selamlar.

Yoruldum 20 ay ı okumak gerçekten yordu birde kaçırdığım bir sürü detay olduğunu düşünüyorum,görsel olarak,defalarca da bakacağım için nasılsa göreceğim.
Keşke kelimesini kullanmayı pek sevmem,Zenon misali o an olayı süzerim doğru olduğuna inandığım şekilde karar verir uygularım,çok ta kasmam ama keşke sizin Roadhopper ı daha önce görseydim,remorkuma daha farklı bir dizayn verirdim her halde.
En samimi beğenme şeklinin taklit olduğuna inanırım ,yapabilseydim aynısını yapmak isterdim(emeğe saygıyı nereye koyacağımızı bilemesemde herkesin gördüğü bir ortamda paylaşılsın diye yayımlanan eserleri taklit etmenin sakıncası olmadığını düşünüyorum).
Güzel sözlerin hepsi söylenmiş zaten,bana söyleyecek bir şey kalmamış,tekrar tebrikler,eğer aracınız hala Sapanca civarlarındaysa yolda giderken önünüze biri araç kırıp durdurmak isterse ve gri saçlıysa o benim telaşlanmayın,uzun saçlıysa Cem,uzun boylu ise Haldun dur ikisine de vurabilirsiniz.

Harika bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık.
s27.gif

mayıstosböce' Alıntı:
Yoruldum 20 ay ı okumak gerçekten yordu birde kaçırdığım bir sürü detay olduğunu düşünüyorum,görsel olarak,defalarca da bakacağım için nasılsa göreceğim.
Keşke kelimesini kullanmayı pek sevmem,Zenon misali o an olayı süzerim doğru olduğuna inandığım şekilde karar verir uygularım,çok ta kasmam ama keşke sizin Roadhopper ı daha önce görseydim,remorkuma daha farklı bir dizayn verirdim her halde.
En samimi beğenme şeklinin taklit olduğuna inanırım ,yapabilseydim aynısını yapmak isterdim(emeğe saygıyı nereye koyacağımızı bilemesemde herkesin gördüğü bir ortamda paylaşılsın diye yayımlanan eserleri taklit etmenin sakıncası olmadığını düşünüyorum).
Güzel sözlerin hepsi söylenmiş zaten,bana söyleyecek bir şey kalmamış,tekrar tebrikler,eğer aracınız hala Sapanca civarlarındaysa yolda giderken önünüze biri araç kırıp durdurmak isterse ve gri saçlıysa o benim telaşlanmayın,uzun saçlıysa Cem,uzun boylu ise Haldun dur ikisine de vurabilirsiniz.
Bülent hocam,burda sergilenen ürünlerin talit edilmesi doğaldır,ama aslında işin önemli kısmı emek kısmı.Kendine güvenen (bu anlamı ifade edecek başka kelimelerde var ama burası uygun değil)yapar. ;D
Sapancada karşılasırsak kaçırdığınız detaylarıda tartışırız,ancak izin verirsen Cem ve Haldun ile tanıştıktan sonra "vurma" konusunu düşüneyim. ::smiley:
selamlar

Yücel hocam,
camlar pleksi,kenarında alüminyum profil var.
Epoksi boya değil,laminasyon için kullanılan bir malzeme,şeffaf bir görünümü var,yüzey iyileştirmesi denen yüzeye bir sertlik veriyor.
Üzerine polyester macun+akrilik astar+akrilik boya uyguladım.Bütün imalatın en yorucu aşamasıydı.Nerdeyse 3 ay her kat uygulamasından sonra devamlı zımpara yaptım. Shocked

Arif hocam, Teşekkür ederim.
Macun ve zımpara işlerinin zorluğunu iyi biliyorum, Ama çok güzel olmuş..
Laminasyon malzemesinin ismini biliyor musunuz? Bu malzeme yüzeye sürülerek mi uygulanıyor? Sıvı halde mi?

yugun' Alıntı:
Arif hocam, Teşekkür ederim.
Macun ve zımpara işlerinin zorluğunu iyi biliyorum, Ama çok güzel olmuş..
Laminasyon malzemesinin ismini biliyor musunuz? Bu malzeme yüzeye sürülerek mi uygulanıyor? Sıvı halde mi?
"Epikote Resin 828" adında bir malzemeydi.istanbulda ithalatçısından numune diyerek 30 kg. aldım.Parakende satışları yok.
Ancak Marin satış sitelerinde benzeri ürünler var diye biliyorum.Peşembe pazarında bulunur.
İki bileşenli bir malzeme,bildiğimiz boyalardan biraz daha koyu kıvamlı, fırça ile uygulanıyor, çok kötü kokuyor, sertleşmesi 24saat sürüyor.
Selamlar

neden alucobond kaplamayi dusunmediniz, hem daha zahmetsiz ve kolay bir yontem diye dusunuyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR