Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arif Hüküm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,178
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

Arif bey sevgi ve selamlar.Ay üssü alfa sonunda üretildi ve sonunda gezegende yolculuğuna çıkacak.Tasarım harika ,üretim kaliteli ..Artık hakkını da sonuna kadar verirsiniz verirsiniz.Çünkü mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olduğunuz belli oluyor.Sadece çamurluklara yani teker açılarınada bir hava verin derim.Ayrıca camlar ve tutmaç lar nerden diye sormak istiyorum.Birde kapı açma kulplarını nerden aldınız? Arka kapak üstten menteşeli bu yağmur ve paslanmaya maruz kalabilirmi diye düşündümKaç kg geldi?. KUTLARIM .Üstadım.SEVGİ ve SAYGILAR.

Etiketler

Arif bey ellerinize sağlık, karavanınızı güle güle kullanın :smiley:,
kamplarda görüşmek dileğiyle

Yaklaşık 20 ay süren bir çalışmanın sonucu.Sadece hafta sonları(ama her hafta sonuda değil),tek başıma, baya yorucu bir çalışmanın sonunda ortaya çıktı.
Bu siteye epeydir üyeyim.Hem off-road merakım sırasında, hemde karavanı yaparken bu siteden ciddi biçimde faydalandım.
Gezenbilir olarak oldukça önemli miktarda bilgi birikimi sağladığı için başta yönetime, sonrada birikimini aktaran herkese teşşekkür ederim.
Site içindeki araştırmalarımda bölük börçük konuların içinde cılız bir cesaretle karavan yapımı için bilgi toplamaya çalışanları farkettim.
Ancak yapılan yorumlar onları cesaretlendirip desteklemekten uzak, tersine birazda umut kırıcıydı.
Bu hikayeyide daha çok onlar için yayınladım.
Bu işler için gerekli olan sadece kararlı olmak ve özveriyle çalışmak.
Gerisi,yöntem,gereç, malzeme,detay çözümleri geliyor.Hiç biri ulaşılmaz değil.
Konuyu fazla dağıtmamak için aşamaları sadece fotoğrafla anlattım.konuyla ilgili sorusu olan olursa dilim döndüğü kadar , zevkle cevaplandırmaya çalışırım.
Ufak da bir video var. Onuda becerebilirsem daha sonra ekleyeceğim.
Saygılarımla.
Arif Hüküm

Arif bey .
Ben yıne detaylara takılıp bır şeyler ogrenmeyı ve bılgı dagarcıgımı doldurmaya calısmaktayım. Görebıldıgım kadarı ıle pleksı den su deposu yaptınız ve cok guzel oldu . O aşamalara yaklaştıgım için ben paslanmazdan yapmaya karar vermek üzereydım . Fakat sızın pleksı uygulamanızı daha once kafamda test ettım ve gereklı saglamlıkta yapıstırıcı olup olmadıgını , olsada rısk taşıyacagını duşunmustum. Madem kı sız uyguladınız ben de uygulamak için cesaret kazandım . Evet sıze bu kadar guven veren yapıstırıcıyı ogrenmek istıyorum mümkünse . Yapıstırma anında dıkkat edecegım hususlarda da ı benı ikaz edersenız memnun olurum.
Şimdıden tesekkurler
Saglıklar ve selamlar.

metin0035' Alıntı:
Arif bey sevgi ve selamlar.Ay üssü alfa sonunda üretildi ve sonunda gezegende yolculuğuna çıkacak.Tasarım harika ,üretim kaliteli ..Artık hakkını da sonuna kadar verirsiniz verirsiniz.Çünkü mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olduğunuz belli oluyor.Sadece çamurluklara yani teker açılarınada bir hava verin derim.Ayrıca camlar ve tutmaç lar nerden diye sormak istiyorum.Birde kapı açma kulplarını nerden aldınız? Arka kapak üstten menteşeli bu yağmur ve paslanmaya maruz kalabilirmi diye düşündümKaç kg geldi?. KUTLARIM .Üstadım.SEVGİ ve SAYGILAR.
Son detay çamurluklar, ufak bir hareketle halledicem.Camlar pleksi,tutmaçlar paslanmaz, her ikiside imalat.Kapı kulplarını ve birçok malzemeyi Marintekten aldım.
Arka kapak üst menteşesi paslanmaz boy menteşe, montaj sırasına altına lastik bir şerit taktım.
Şu anda 50 lt.lik su deposu ve zati eşyalar hariç benim tartımla 570 kilo
Saygı bizden.

Arif bey ;
Harika bir üretim oldu. Elinize sağlık. Güzel günlerde, keyifle kullanmanız dileği ile....

Rıza

orbay74' Alıntı:
Arif bey .
Ben yıne detaylara takılıp bır şeyler ogrenmeyı ve bılgı dagarcıgımı doldurmaya calısmaktayım. Görebıldıgım kadarı ıle pleksı den su deposu yaptınız ve cok guzel oldu . O aşamalara yaklaştıgım için ben paslanmazdan yapmaya karar vermek üzereydım . Fakat sızın pleksı uygulamanızı daha once kafamda test ettım ve gereklı saglamlıkta yapıstırıcı olup olmadıgını , olsada rısk taşıyacagını duşunmustum. Madem kı sız uyguladınız ben de uygulamak için cesaret kazandım . Evet sıze bu kadar guven veren yapıstırıcıyı ogrenmek istıyorum mümkünse . Yapıstırma anında dıkkat edecegım hususlarda da ı benı ikaz edersenız memnun olurum.
Şimdıden tesekkurler
Saglıklar ve selamlar.
Mehmet bey,pleksiglas kloroform denen akrilik yapıştıcısı ile yapışır,aslında kloroform yapışrırıcı değildir.Kimyada çözücü olarak kullanılır.Pleksiyi eritir,bir nevi soğuk kaynak olur.
Yapışacak iki yüzey yana yana getirilir, kloroform bir sulu boya fırçası ile araya sürülür, bir süre öyle kalan pleksi yapışır.
Tabelacılar kullanır,çevrenizde tanıdık tabelacılar varsa yardım istiyebilirsiniz.
Bilmem anlatabildimmi, bir sıkıntınız olursa gene yardımcı olmaya çalışırım.
Selamlar

Güzel bir iz oldu; bu yoldan epeyce giden bulunacaktır derim... :smiley:

Cavid Sezen

Çok sagolunuz arıf bey kardeşim. Aklımdakı hep bu idi . Pleksıyı cozebılen bır madde . Su depomu pleksı ile yapacagım şu andan ıhtıbaren kesınleştı . Cunkı benım su depolarım oturma gurubunun hazne yapısının ıcınde ve sıfıra-sıfır strafor yuvaya yerleştırme uygulaması olarak hazırlamıştım. Bu sayede esneme ve hacımden dolayı şişmelerı de maksımum düzeye ındırmıs olacagım. Arıf bey teşekkur ederım cok yardımcı oldunuz.
SAglıklar ve selamlar. Mehmet.

Roadhopper

Roadhopper.jpg

gezmen' Alıntı:
Güzel bir iz oldu; bu yoldan epeyce giden bulunacaktır derim... :smiley:

Cavid Sezen
Cavit bey,
Öncü olmak gibi bir çabam yok, ancak bu konunun ve bu konuya eğilenlerin biraz desteklenmesi faydalı olur diye düşünüyorum.
selamlar

Arif Hüküm' Alıntı:
Cavit bey,
Öncü olmak gibi bir çabam yok, ancak bu konunun ve bu konuya eğilenlerin biraz desteklenmesi faydalı olur diye düşünüyorum.
selamlar

Güzel örnekler, iyi birer öncüdür.

Cavid Sezen

orbay74' Alıntı:
Çok sagolunuz arıf bey kardeşim. Aklımdakı hep bu idi . Pleksıyı cozebılen bır madde . Su depomu pleksı ile yapacagım şu andan ıhtıbaren kesınleştı . Cunkı benım su depolarım oturma gurubunun hazne yapısının ıcınde ve sıfıra-sıfır strafor yuvaya yerleştırme uygulaması olarak hazırlamıştım. Bu sayede esneme ve hacımden dolayı şişmelerı de maksımum düzeye ındırmıs olacagım. Arıf bey teşekkur ederım cok yardımcı oldunuz.
SAglıklar ve selamlar. Mehmet.
Mehmet hocam,
Öncelikli olarak deponun hacmine bağlı olarak pleksinin kalınlığını seçmek gerekiyor.
Zaten içine koyacağınız dalgakıran görevi görecek olan parçalar bir takım esnemelere engel olacaktır.
selamlar

Arif Bey,
Roadhopper bir harika olmuş,
Üst yanlardaki tutma detayları da çok hoş,
belki çamurluk ön ve arkalarına basamak görevi yapacak bir şeyler eklemeyi düşünmüşsünüzdür..
Böylelikle off-road sırasında denge için karavanın soluna ve sağına çıkılabilir..

İki de sorum olacak,
Birisi camları nasıl çözdüğünüz? İkincisi de epoksi boya özellikleri ve uygulaması ile ilgili görüş ve tavsiyeleriniz..
Teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR