Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 227,291
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

sagol yusuf tesekkur ederım.
resım koymaya calısıyordum. ancak halledebıldım
mehmet.

Etiketler

Mehmet abi nasılsınız nasıl gidiyor çalışmalar alkovendeki sıkıntıyı aşabildinizmi,heyecandan insan kendini öyle bir kaptırıyorki herşeyi unutuyor ben mesela sanki hayat karavandan ibaretmiş gibi,bir yerde aksilikde çıktımı ömrümden ömür gidiyor.

yusuf kardesım.
yıne bu gun calıstım. aksam olunca bıtab dusuyorum. neler yaptım dıye gerıye donup bır bakıyorum ancak bır arpa boyu yal almısım. alkoven ıle kozlarımızı paylastık sayılır . ıkı mılıme kadar dusurebılmıstım . su anda o bır sıfır galıp. ne yapalım sıneye cektık artık .bu gun hep sonraya bıraktıgım ısler vardı . oyle bırıkmıs kı artık elıme ayagıma dolasır oldu onlar ıle ugrastım ondekım ıkılı koltugu tek kısılık hale getırmıs puntalamıs bırakmıstım . kaynaklarını yaptım bıraz cekıs attım .sofor mahallı tavanını sokmustum . yengen bır guzel yıkamıs pırıl pırıl. onu yerıne taktım emnıyet kemerlerını elden gectım kapı dıreklerının kaplamalarını yıne sagolsun yengen temızledı ben de yerıne taktım. sofor mahallı arkasındakı yolcu koltugunun arkalıgını dun sıkmıstım bu gun cozdum olculerıne baktım gayet ıyı duruyor . daha once gorenler '' ne oluyor bu '' dıyorlardı sımdı ıse ''karavan oluyormu,bır bakalım '' dıyorlar. bende bu arada baya keyıflenıyorum . demek oluyorkı karavana benzetebılmısım, anladılar dıye memnun oluyorum. tabı bunun yanında bazı munasebetsızler de var tabı. onların kılasık ıkı kelımesı'' bıtmedımı yavuu''. usuldendır onlarada buz gıbı bır tesekkurle kısa kesıp mecburen ıkılemelerıne bırakıyorum. yarın marangoz komsumun yanına gıdecegım bazı parcaları orada topluyoruz . malum yatarımız yok.
hatır sordugun ıcın tesekkur ederım yusufcugum . hakıkatlı cocukmussun. sagol
mehmet.

sagol levent tesekkur ederım. bu arada benım dolap kapaklarına sıra gelıyor yavas yavas. profıl olarak gurgen yaptırmayı dusunuyordum fakat hem ıscılıgı cok fazla planyanın ızlerını yok etmek ıcın cok ugrasıyorum. bır de malum su duygusallık. ustune ustluk bır de geckalmıslık var. bu kadar neden olunca ben de su anta hazır profıl kullanmayı ve mentese olarak Z mentese kullanmayı dusunuyorum menteselerıde yuvalarına once tutkallayıp sonra vıdalamayı dusunuyorum. arac uzerındekı tıtresım benı endıselendırıyor . sankı tutkal bır guclendırme dıye dusunuyorum. baska ne gıbı bır doyurucu cozum bulabılırım. sızın dusuncelerınızı de almayı dusunuyorum.
saglık ve mutluluklar dılerım mehmet.

Sevgili Mehmet ağbi .Sevgi selam ve saygılarımla :Nasılsın ? ALLAH kolaylıkversin.Kusura bakma gelemedim.Konyadan hanımın ablası geldi ve anne baba da bizde misafirdi.Dükkan falan siteyide ADSL problemi dolayısıile ziyaret edemedim.Bugün ancak girdim gördüm .Bayağı yol katetmişsin.Çok güzel ellerine sağlık .Bundan iyisi Şam da kayısı derler ya .Bence mükemmel gidiyor.Yavaş yavaş zamanla yarışmıyoruz.Biz elimizden gelen en güzelini yapıyoruz.Ziyaretine geleceğim.Bir isteğin varmı ?Sevgili hanımınız nasıllar?Aile ve evlatlarınız iyilerdir İNŞALLAH.Ağbi tekrar kolay gelsin.Mutluluklar.İyi çalışmalar.

Ha aklıma gelmişken .Alkovende ki 2mm kayma bence sorun değil.Bütün dostların dedikleri gibi bazı önerileri dikkate alırsan iyi olur.Birde aracın durduğu zemin de seni yanıltabilkir.PİZZA kulesi de Biraz eğri .Tüm dünya onu ziyarete gidiyor.Sevgi ve sayglar.

Mehmet abi heyecan ve acelecilikten dolayı yaptığımız iş bize uzun geldi aslında çok iş yapmışız yavaş olsun temiz olsun.Yenge hanımında ellerine sağlık ne mutluki size her an heyecanınızı paylaşan hayat arkadaşınız var ya tersi olsaydı o zaman sıkıntı olurdu.Allah sizlere ve cümlemize sağlık sıhhat versin sağlığımız yerinde olsunki güzel gezilerde bir araya gelelim.

Mehmet ağbi, vida için önceden delik del ve bu deliklere şırınga ile tutkal sık sonra vidala, vidayı içeride yapıştırdığın için korkmana gerek yok sağlam olur

metın kardesım.
ben de merak etmıstım.kac gunden berı sıtede ısmını goremıyor dusunceme gorede herhalde bır kısa gezı yapmıs olabılırdemıstım. e halıyle mısafır gelınce de ınsan pek fazla ozgur olamıyor. hanımınızın gozu aydın olsun, herhalde hasret gıderıyorlardır. bızım durumlar aynı metıncım bır yerler takıyor takıstırıyorum . begendıgıne memnun oldum alkovandakı durum genclık yıllarıma denk gelmedı . o zamanlar olsaydı kurtulamazdı. ne yapalım ,kader utansın. pıza kulesı benzetmesını de cok ıyı bulmussun .benı gulumsettın sagol. ne zaman ıstersenız gelebılırsınız. bılıyorsun ben ''mecburcu'' yum.
aılecek selamlarımızı yollarız hoscakal. mehmet.

yusuf kardes merhaba.
soyledıklerınde cok haklısın da , soyle bakalım şu yurek duruyor mu? . yapıverelım oluversın ıstıyor gonul. sorma bıtab dustum ama yıne de zevk aldıgım ıcın durmadan calısıyorum. ben de senın dıleklerıne katılıyor bır gun bıryerlerde karsılasırsak kım bılır ne muhabbetler olacaktır degılmı. haydı o gunlerın serefıne dıyor cayımdan bır yudum da senın ıcın alıyorum. hoscakal. mehmet.

levent kardes merhaba.
gercekten can alıcı bır tıyor verdıgınız ıcın cok tesekkur ederım. haklısınız bıdalar yapıstırıcı yardımı ıle yapıstırılırsa gerıye salmak gıbı bır endıse kalmaz . ama butun denemelerım bıttıkten sonra tutkallayıp takacagım. tesekkur ederım .
selamlar ve mutluluk dıleklerımle . mehmet.

Mehmet agbi sevgi ve saygilar.Nasilsin?Iyi calismalar kolay gelsin. Bana ev telefonunu bildirirsen sevinirim.Bu aralar ugramak istiyorum.Bizim Ergun ise basladi.Onu soyleyim dedim,ayrica selami var.Simdilik hoscakalin.Selamlar.

hala bıtıremeyen ben den sevgılı dostlarıma.
bu gun dus .vc. ıle ugrasmaktayım duvar bolumlerını gecıcı olarak yerlerıne bagladım . gonyesıne getırdım. dus teknesı ıcın cozum bulamadıgım ıcın 90X94 ebatın dus teknesı yapabılmek ıcın 100X100 ebatlı krom bır plaka uzerıne kaymayı onleyıcı desen bastırdım . yapabılenlere sordum kenar kısımlarını radus lu (keskın olmayan kavıslı kıvrım) olarak kıvırmalarını ve kaynaklanıp polısajdan gecılmesını ıstedım. ne yazıkkı bu ıstegım bır kac yerden gerı cevrıldıkten sonra krom plakayı yatırıp yere nasıl yapabılırım dıye kafa yordum. aklıma gelen soyle bır fıkrım var ne dersınız? elımde 7X7 ebatında bır kosebent demırım var . bırde 2 ınc boru . kosebent ıc kısmı ıle yuvarlak boru arasına krom levhayı kıvrılacak bolgeden yerlestırıp marangoz ıskencelerım ıle sıktıkca boru yardımı ıle kosebent ın ıcıne oturma yapacagı ve yuvarlak olarak kıvrım alma mecburıyetı oldugunu dusunerek sekıl aldırmaya calısıyorum. sonucta ıse olusan koselerı de kaynatmak ıstıyorum. burada bılmedıgım bır konu var . krom elektrot ıle elektırık kaynagı yapılabılırmı sacın kalınlı 1mm . argon kaynagım yok oksıyenım var fakat metalı yakıp genlestırdıgı ve kararttıgı acısından dusuncelıyım. bu konuda bılgılerınıze ıhtıyacım var tesekkur ederım.

DSCI0001.jpg

Kolay gelsin,
Sorduğun sorulara bilgim dahilinde cevap vereyim.Malzemeniz 18/10 tabir edilen gerçek krom-nikel ise oksijen kaynağı ile kaynatmakta bir beis yok.Malzeme kaynatma esnasında kararır fakat daha sonra polisajlama yaparsınız, kendi rengini alır.Yalnız kaynatırken kendi malzemesinden ince ince kestireceğiniz saç malzemeyi tel olarak kullanın.Yumuşak tel tabir edilen oksijen kaynak teli kullanmayın!Hamlacın alevi ise olabildiğince yumuşak alev olsun.

Krom elektrotla kaynatma işine gelince.... onunla da gayet güzel oluyor kaynak.Yalnız curuflara dikkat.Üstteki kabuk tabir edilen curuf çekiçlemeye gerek kalmadan tın tın atar.O esnada bir yerlerinizi yakabilirsiniz.Aman dikkat.

Yan tarafları kaltırtıp tekne yapmak mı istiyorsunuz levhayla.Tam olarak yapmak istediğiniz işlemi anlayamamakla birlikte apkant presçiler sizin işinizi görebilirdi.
Aracınız güzel oluyor, elinize sağlık bu arada.Sevgiyle kalın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR