Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 227,242
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Sayin Skill,
1mm kalinliginda krom sac (saniyorum 316) elektrotla randimanli kaynak yapilabilir mi?

Etiketler

sn skıll
yanıtınızla benı aydınlattıgınız ıcın tesekkur ederım . bahsettıgınız uzere oksıjen kaynagı ıle yapmak tahmın edıyorum kı sac kaynagına benzerlıkler gosterıyor . kendı parcalarını dolgu maddesı olarak kullanmak fıkrıne katılıyorum . fakat bılırsınız kı oksıyen kaynagı metallerı daha uzun sure ısıtıp ve kızartması sonucunda yuzeydekı cekme , sısme ve kamburlasmalara karsı sac metallerde yaptıgım gıbı cekıc darbesı ıle yonlendırme yapamayacagımı dusundugumdendır kı oksıjen kaynagını yeglememekteyım. elekrot ve ınvertor kaynak makınesı(dogruakım) yolu ıle kaynak yapılabıldıgını bılmıyordum. elktrot temın edebılırsem kendım veyahut da bır kaynak atelyesınde kaynattırmayı dusunuyorum. evet sızınde anladıgınız gıbı kenarlarını kaldırıp dusteknesı yapmayı dusunuyorum. ızmırde uzun arastırmalarım netıcesınde 75X75 ebadından daha buyuk krom dusteknesı bulamadım .bu yola basvurmamın nedenıde budur. alakanızdan ve verdıgnız bılgılerden dolayı tekrar tesekkur ederım.
saglık mutluluk dıleklerımle. mehmet.

sn ergun ay
tıyo ıcın tesekkur ederım.
olayı anladım. selamlar. mehmet.

Sayın Ergün Bey ve Sayın Orbay
1 mm krom saca uygun amperi yakaladığınızda normal siyah sactan bile güzel kaynak yapılır.(Tarafımdan denenmiştir) Fakat içiniz rahat etmezse süt tankı yapan imalatçılara götürün sacınızı orada argonla kaynattırın.Elektrotların tanesi 1 TL civarında.Alın bir elektrot, kesin aynı sac malzemeden, bir kaynatmayı deneyin.Olmazsa argonla kaynattırırsınız.
Köşe kıvırma için de yanlardan ne kadar yukarıya kaldıracaksanız oraya kadar köşesinden tek kesik yapın.Tenekecilerin manuel preslerinde bile kıvırttırırsınız.Sonrasında kesilen yeri kaynatıp, silikonlarsınız bitti gitti.Yan duvarları da tekneye bindirip, silikonlarsanız imkanı yok kaçırmaz.Banyo alanının tamamı olur bir duşa kabin.
Kolay gelsin

sn skıll
bu gun bıldıgınız uzre formula1 yarısları vardı . onu ızledıkten kalan surede dunku bahsettıgım sekılde, L lama ıc kısmı ıle 2ınc boru arasında krom plakayı sıkarak boru yardımı ıle L lama arasına oturtarak raduslu (yuvarlak) kıvrımlı kaldırma yaptım. hanı dıyorum kı bıraz orjınalıne benzesın . yaptıgım uc kenar kıvırma gayet guzel oldu. soyledıgınız gıbı kose kesımlerını onceden yapmıstım. tek kenar kaldı onuda yarın kıvırıp kaynak ıslerı ıcın ugrasacagım. evet kaynakcı aramam daha akılcı sanıyorum. tesekkur ederım
mehmet.

Mehmet ağbi sevgi ve saygılarımla .Nasıl gidiyor çalışmalar.Ailenize selamlar.Ağbi sana tekrar teşekkür etmek istiyorum.Benim için ürettiğin İNVERTÖR. için .Daha çalıştırmadım ama çok işe yarayacaktır.LCD TV yi çalıştırsa ve aydınlatmada yardımcı olsa yeter.iyi çalışmalar. Kolay gelsin

Mehmet Abi merhaba,
onerdıgın ocagı gordum. cok guzel gorunuyor tam benım dusundugum gıbı kompakt olusuda temızlık kolaylıgı sagladıgı gıbı yer tasarrufuda yapıyor. ne var kı aynı tıp ocagı almanyadan gelen bır komsumuzun karavanında gormustum fakat onun olculerı 40X75 gıbı hatırlıyoruk . bende bu nedenle mutfak tezgahını 124X48 yapmıstım. aynı ocagın olculerıme yakın olanını bulmam gerekır bırebır gormeye gıdecegınızı soylemıssınız. 48 cm den daha kucuk olculerde olanlar ıcın bır arastırmada bulunursanız cok memnun olurum. cok tesekkur ederım. mehmet.

Ocağı imal eden arkadaşla görüştüm. Malesef tek kalıp yaptırmışlar o da 60X100 ölçülerinde. daha ufağı yok dedi. Kaç adet lazım dedi, fazla ise yeni kalıp yaptırayım dedi. Bana bir adet lazım ama gezenbilir ve diğer sitelerde kendi karavanını yapan 8-10 kişi var dedim. Bu sayıya kalıp yaptırmaya dağmez dedi. Aslında sormamışım kaç adede kalıp yaptırırsın diye. ama sorarım bir ara. Velhasılı-kelam ban de ayrı ayrı alacağım.
Ocak için başka bir İmalatçı firma ile görüşmelerim devam ediyor. Yusuf (Yaybek) un aldığı ocağın benzerini ( İkili Ankastre inoks) 80-90 tl olduğunu söyledi. Fiyat çok uygun Yusuf 160 a aldı yanlış hatırlamıyorsam. Gidip fabrikayı görüp neticeyi sizlerle paylaşırım.
Ben Lpg ocakla ilk karavanımda yangın çıkartıyordum, çok korkmuştuk. O nedenle eşim ve ben lpg ocağa uzak duruyoruz. Bu firma elektrikli 2 li ankastre ocak da yapıyor. Bir de 4lü Camlı elektrikli var ama 2li yokmuş. Biz 2li elektrikli inoks ankastre ocak alacağız. Siparişiniz den donra 2-3 gün içinde üretiriz dediler. Eğer dedikleri gibi çıkar ve üründen memnun kalırsam bildiririm.

Kolay gelsin...

Ahmet abi şu yangın meselesi ürküttü beni zaten kendimce seneryolar kuruyordum,olmazsa yanıma bir adet piknik tüpü alırız,zaten ben elimden geldiğince odun ateşi diyorum ama her ortamda olmaz tabi,dikkat edeceğiz artık.

Bir konu da Levent Beyin bahsettiği tutkallı vida hakkında.
Mehmet ağbi, vida için önceden delik del ve bu deliklere şırınga ile tutkal sık sonra vidala, vidayı içeride yapıştırdığın için korkmana gerek yok sağlam olur
Karavan yapımı ile bilgi toplarken Mobilya üreticisi büyük bir şirkette imalat müdürlüğü yapmış endüstri mühendisi bir arkadaşım da bana
'Çentikli vida kullan, vida üzerine silikon sık ve vidala' demişti. Bizde Bu sistemi düşünüyorduk. Sizinkinde işlem aynı malzeme farklı. Levent Bey bu konuda ne düşünür acaba? Hangisi daha uygun olur?

Evet Yusuf.
Bende o olaydan sonra birtane tekli elektrikli ocak, birde piknik tüpü aldım. Tüpü genelde dışarıda kullandık, 220V bulduğumuzda karavan içinde elektrikliyi çay demleme, hafif, kokusuz yemekler için kullandık. Birde bizim eski karavandanmıdır nedir, içerde yemek yaptığımızda koku çok siniyordu karavanın içine. Gece yemek kokusu rahatsız ediyordu. Bu yüzden mümkün mertebe karavan içinde yemek pişirmemeye çalışıyorduk.

Abiler kaç gündür forumda göremiyordum Levent abiyi (Buralpdi) merak ettim acaba bir sıkıntımı var diye telefonla aradım kendisi acil olarak 1 haftalığına tatile Fethiye tarafına gitmiş pazartesi dönecekmiş elinin altında bilgisayar olmadığı için forumu takib edemiyormuş,kendisi çok iyiymiş hiçbir sıkıntı yokmuş forumdaki tüm dostlara selamı var.

merhaba ahmet kardesım.
ocak ıle ılgılı haberın baslangıcında acaba dedım bulunabılecekmı dıye . ahmetcıgım bıldıgın gıbı turkıyede ımalat sektorlerı bırbırlerının ne yaptıklarına bakıp o kazanıyorsa ben de kazanırım mantıgı ıle bır suru kopya uretımler yaparak pastayı parcalayıp bır dılım otlanmak mantıgı ıle calısıyorlar . halbukı asıl mutesebbıs ruhlu uretıcılerın yenı talep alanlarını kesfedıp bunları karsılamak amacı ıle uretım yapsalar hem pasta boyle kırpılmayacak hem de yenı uretımınde talep karsılayıcısı olarak kendıne aıt bır pazarı olur kı bu da kazanc hanesını daha tatmın edıcı oldugu gıbı kısa suresonra" bu ıste hayat kalmadı ıs yok" deyıp yenı arayıs ıcıne gırmezler dı. evet gercekten hayret edıyorum az veya cok turkıyede de bu tur mınyatur ev arac ve gereclerıne ıhtıyac oldugunu neden goremezler acaba.
neyse bırakalım bunları(ne kadar doluymusum). benım ıcın olan gayretın benı cok memnun edıyor ahmetcıgım . cok sagol. yınede aklında olsun benım kullanabılecegım ocak ve evye en olarak 45 cm yı gecmemesı gerekıyor oyle yapmısım bır kere . daha olmadı sızın dusundugunuz gıbı ben de takarım bır teklı ocak. sankı yemege mısafır mı agırlayacagız.
tesekkurler , saglık ve mutluluklar dılerım. mehmet.

Mehmet abi nasılsın kaç gündür forumda göremiyorum abi yazılarınızı özledik ve son durumunuzu merak ediyoruz inşallah sorun yoktur size kolaylıklar diliyorum Yusuf Aybek.

arı' Alıntı:
Bir konu da Levent Beyin bahsettiği tutkallı vida hakkında.Karavan yapımı ile bilgi toplarken Mobilya üreticisi büyük bir şirkette imalat müdürlüğü yapmış endüstri mühendisi bir arkadaşım da bana
'Çentikli vida kullan, vida üzerine silikon sık ve vidala' demişti. Bizde Bu sistemi düşünüyorduk. Sizinkinde işlem aynı malzeme farklı. Levent Bey bu konuda ne düşünür acaba? Hangisi daha uygun olur?
buradaki amaç vidanın yapıştırılarak çıkmasını zorlaştırmak , onun için vidayı içeride yapıştıracak her malzemeyi kullanabilirsiniz

bu gun nedenını bılmedıgım bır rahatsızlıgımın sebebını anlamıs bulunmaktayım . daha dogrusu baglantı kurup oyle zannedıyorum. sn . levent beyın bahsettıgı MDF nın saglık yonundenınsan uzerındekı olumsuz etkılerını belırttıkten sonra, her arkadasımın atelyesıne gıdıs donusumden sonra bedenımde dayanılmaz bır kasıntı dolayısı ıle ,hele bır de sıcak hava nedenıyle terlemenın getırdıgı pekıstırme ıle bırlıkte cok ızdırap cekmekte ve calısmalarımı oldukca etkılemekte ıdı. ne varkı yaptıgım ısten dolayı hem kendımı mecbur hıssetmem hemde cok sevgı duymamdan dolayı . kendımı ıstırahate bıle ıkna edemıyorum. asıl uzuldugum duydugum bedensel rahatsızlık degıl. bu MDF nın ne menem bır sey oldugunu bılse ıdım asla kullanmayı dusunmezdım. ancak ılk dusuncelerım olan secme sebebınde ıse aslında cok masum gelmıstı dıyordum kı, cıla ıstemedıgınden dolayı kursun columak zorunda kalmayacaktım, ne yazıkkı bay bayan sıgara kullandıgımız ıcın duman kırlılıgının kolay temızlenebılırlıgı kolaylıgı LAM malzemenın her ıkı yonden rutubetle ılısıgı kesıldıgınden dayanıklılıgı , vesaıre daha bır cok sebeb. ama gel gor kı bılemedıgım ne kadar etkın kusur tasımakta ımıs. keske bu bılgılerı daha ogrenebılmıs olsaydım. barudumu patlattım dostlarım . baska atımım yok o neden ıle gerı donus her acıdan kume dusurecek. aranıza gırebılmek benım ıcın formasız ve yalınayak oynamak gerektırıyorsa dert degıl . karar verdım burada kalmak ıstıyorum.
herkese sevgı ve selamlarımla. mehmet.

Ne yazık ki keserken ve zımparalarken ben de bolca aldım bünyeye o kimyasalları. Mehmet abi bence dikkat etmeniz gereken en önemli husus çalışırken maske kullanmanız. Sizin kullandığınız malzeme zaten lam malzeme. Gerekirse üzerine çekilecek ince bir kat vernik ile tamamen izole olur. Ben de yeni öğrendim. HEmen verniklemeyi düşünüyorum. Artık sizin bulunduğunuz yerden geri dönüş olmaz. Mutlaka alınabilecek önlemler vardır. Bu malzeme artık neredeyse tüm ev mobilyalarında kullanılıyor. Önlemi olmasaydı en önce marangozlar ve mobilyacılar giderdi öteki tarafa.
Sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri