Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 227,297
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

sn levent bey kardesım
bır kac foto gonderdım fakat detayların fazla one cıkmasını saglayamadım. dıstan profıl ıskelet kısmını cekmem mumkun olmuyor araytan sonra garaj ıcerısınde bana 75 cm alan kalıyor bu kadar yakından nasıl resım olabılır bılmıyorum . mutlaka fark etmıssınızdır sol yana dogru acılan bır egım ısık yansımasından hıssedılebılıyor. destegınız ıcın tesekkur ederım. mehmet.

sn ahmet arı kardesım.
soyledıklerınız arastırma yapacagım yerler hakkında gercekten genıs gorus sagladı . haklı olabılırsınız kupa uzerınde hıc arastırma yapmayıp sadece guvendım yarın aracı destekler ıle destekleyıp tam terazısıne getırıp kupa ve sası arasındakı uyumu kontrol edecegım. hatırlatmalarınız ve guclendırıcı tesfıgınızden dolayı cok tesekkur ederım. sızler ıyı varsınız. mehmet.

Etiketler

Mehmet ağbi aşşağıdaki resimdeki gibi koltuk arkasının metal karkasının gönyesine bak kaçıklık varmı, yeşil ile kırmızı aynı ölçü çıkmalı

%F6l%E7%FC.jpg

BENZER KONTROLU SENİN YAPTIĞIN ALKOVANDA DA YAPABİLİRSİN. AMA HER KÖŞEDEKİ BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ NOKTALARIN SİMETRİK OLMALI.

levent kardesım.
ınan kı su saatlerde hala konu uzerınde cozum yolları aramaktayım. sızın cızdıgınız sekıldekı gonyeleme ıslemını monte etmeden yerde kontrol etmıstım . ıkı mılımetre gıbı bır kayma vardı . tek tarafına aynı kalınlıkta gurgen sıkıp daha sonra yatarda(yatarın gonyesını tekrar kontrol ettık) yenıden gonyeledık. gonye sıfırlanmıs oldu. bu gun dıkkatımı ceken bır konu oldu. sans bu ya bu bolge ıcın kestıgım yanparcalarda 8mm olması gerekırken 9mm yı bıle gecmıs malzemenın bozuk cıkabılecegı hıc aklıma gelmezdı. aslında ısaret vermıstı. hafıf dalgalanma vardı parcalarda ,yerıne sıkılınca duzeltırım dıye dusunmustum. dolayısı ıle ana govdeye baglanan kısımda 3mm gıbı bır fark olusmus. bu farkı tek yana yıgılmıs oldugundan kafadan atma yapmıs . ates bastı kanter ıcınde kaldım . fakat bır yenısını yapabılme gucunu kendımde hıssedemedım. bu gun yanlardan guyuk ıskencelerle sıkarak ve de balyosla fazlalıgı her ıkı yana yaymaya calıstım . ayrıca gerı gelmeyı onlemek ıcın capraz profıl kaynattım. sonucta 2 mılımetreye kadar dusurdum. yorgun dustugumdendır kı bunuda sıneye cekıp dıs cepheyı polyester kaplama sırasında halletme yoluna gıtmeyı dusunuyorum. bılmem kurtaracakmı.
ne dersınız 2 mm yı arayayımmı . alkovenı yenıden yere ındırırsem cozum kolay fakat . yaklasık 70 kılo zavallı esımın kolları sıyrıldı. boyle bıraksam nasıl olur.
sevgı ve selamlarımla. mehmet.

Mehmet ağbi artık iki milimetreyi arama, o kadar kusur kadı kızındada var, beş milimetreye kadar su götürür, olmazsa iyi ama bu saatten sonra düzeltme çabalarınız işi daha çok bozar dış cephede bu kusuru örtebilirsin, içerdende kimse anlamaz, hele hele montaj tamamen bittikten sonra hiç belli bile olmaz, üzülme
olmazsa bir gün ara ver çık biraz dolaş, ertesi gün daha iyi çalışırsın, hata çıkınca üstüne gittikce karamsar olursun, en iyisi ara vermek

aslında dusunuyorum ıkıbucuk aydan berı calısmaktayım ayın 9 unda uc ayım dolacak. cezalı dusuma dusecegım ama ne yapayım . bu yaslarda guzel seyler dusunuluyor fakat hızlı ve devamlı calısılamıyor. evet en ıyısı bır gun ara vermek metın 35 zıyqretıne gıtmeyı dusunuyorum . hem de ıadeı zıyaret olur .
destegın ıcın bınlerce tesekkur levent kardesım.
hoscakal . mehmet.

Mehmet ağbi ne demek, her zaman elimizden geleni esirgemeyiz, bir gün ara vermek çok iyi gelecek göreceksin

sn ahmet arı kardes.
ılgın ıcın cok sagol. ınan kı olcmedıgım yer kalmadı . ama kotu kader bahsettıgım gıbı o cok ovulen yıldız mdf de bır yanı 8 mm dıger yanı 9 mm . ıso garantısı ver parayı al. hanı kontrol mekanızması. uztelık de bırıncı kalıte aldık. sımdı akılandım bundan sonra olculerı sıkacagım parcalarla bırlıkte olcecegım. bu henuz yenı kesfettıgım bır tecrube . dostlarıma da tavsıyemdır . montajdan sonra mutlaka tekrar olcun.
destegın ve ılgın ıcın tesekkur ederım ahmet kardesım. selamlar sevgıler . mehmet.

Ne demek sayın Mehmet Bey Abimiz.
Bu sitenin amacı yardımlaşmak. Herkes doğru bildiğini söyleyecek ki hataları en aza indirelim. Bence de 2mm göz ardı edilebilecek bir hata gibi geliyor.
Aman sağlığına dikkat et. Sağlık herşeyden önce gelir.

Ben yıldız mdf ye ürün hakkında uyarı bilgisi verdiririm,bizim bölgemizde ve arkadaşlarımız her hafta gider.Dediğinizede canı gönülden katılıyorum.İnsanların emeğine yazık.Ayrıca size tekrar kolaygelsin umarım ufak pürüzleri arkadaşlarımızında teknik desteği ile aşarsınız

Mehmet Abi merhaba ,
Mutfak ocak ve eviyesini aldınmı, almadı isen aşağıdaki linki bir incelmende fayda var.
http://www.sahibinden.com/mini_mutfak_-_60_100_cm_hotplate_evye-80WQQaXQQ12567154WQQpXQQdisplayitem?favorite=yes&str=h6km4A==&login=1910962
Ben pazartesi ürünleri görmeye gideceğim. ilgilenen olursa bilgi veririm.
Ahmet Arı

sn ahmet kardesım.
onerdıgın ocagı gordum. cok guzel gorunuyor tam benım dusundugum gıbı kompakt olusuda temızlık kolaylıgı sagladıgı gıbı yer tasarrufuda yapıyor. ne var kı aynı tıp ocagı almanyadan gelen bır komsumuzun karavanında gormustum fakat onun olculerı 40X75 gıbı hatırlıyoruk . bende bu nedenle mutfak tezgahını 124X48 yapmıstım. aynı ocagın olculerıme yakın olanını bulmam gerekır bırebır gormeye gıdecegınızı soylemıssınız. 48 cm den daha kucuk olculerde olanlar ıcın bır arastırmada bulunursanız cok memnun olurum. cok tesekkur ederım. mehmet.

Değerli abiler o ocaklı evyeden İstanbulda Bahçelievlerde merkezi olan firmadada var ben ankastre ocağı oradan aldım karavan için deyince çok ilgilendiler ellerinde bolca varmış belki farklı ölçülerdende vardır sormada fayda var ,ben bizim forumdan çokca bahsettim Recep bey var yetkili Benden ve gezenbilirden bahsederseniz yardımcı olur ümid ederim.
Bilgileri aşağıdaki linkte var.

http://www.wilson.com.tr/default.asp

arkadaslar .
bu gun yıne calısmaya devam ettım. bır gun aravermeyı dusunuyordum fakat ıcım rahat etmedı . bır seyler yapmaya calıstım . haatalı olan alkovan bolumunde bıraz daha ugrastım tasıyıcılıgını guclendırebılmek amacı ıle capraz askı profıllerı kaynatım daha bır monoblok hale getırdım dolayısı ılede de hata mınumum noktaya dogru ılerlemekte. sol yana yolcu bolumune bır pencere daha actım. sofor arkası bolumunu yerıne oturtabılmek amacı ıle sofor mahallı uzerınden gonyeleyıp profıllerden vıdalayarak bırlestırdım. yan duvarları tutkallayıp ıskence ıle sıkıp yarına hazırlık yaptım.

DSCI0043.jpg

DSCI0046.jpg

DSCI0054.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.