Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 227,343
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

sn feyzullah efe arkadasım.
ne buyuk nezaket . ayakta alkıslanmak karsısında mahcubıyetımın ıfadesı olarak onunuzde egılırım.
samımıyetle yapılan dakdırlerınızın ıcınde sevgı bugusu da alıyorum . sagolun dostlarım.
mehmet.

Etiketler

sn kemal orhun beyefendı.
dıkkatınızı cekebılmıs olmamdan anlıyorum kı yaptıgım gırısımımde takdır edılmek ve ovulmek gudusu var .sız dostlarımdan alabıldıgım en buyuk dayanısma ve destek duygularınızı alabıldıgımce , hem memnun oluyor hemde gucume guc katıyorsunuz. sagolun.
selam saygı ve sevgılerımle.

orbay74' Alıntı:
ne buyuk nezaket . ayakta alkıslanmak karsısında mahcubıyetımın ıfadesı olarak onunuzde egılırım.
samımıyetle yapılan dakdırlerınızın ıcınde sevgı bugusu da alıyorum . sagolun dostlarım.
mehmet.

rica ederim insan gezmeye başlayınca yorgunluğunu unutuyor şunu hatırlatırırım mutlaka motorda olsun karavanda şimdiden tatlı sohbetler inşallah, yolun açık olsun

motordan kastınız karavanda bır motorsıklet tasımak ıse, ben de aynı seyı dusunerek karavanın en arkada bulunan yatma bolumu altında motosıkletı ıcerı koyabılecek bır bagaj yapıyorum. buraya sukuturumu ve portatıf oturma gurubu ve sehpa gıbı gerecler koymayı dusunuyorum.
saglıklı ıyı gunler. mehmet.

Mehmet ağbi yaptığın işte merak ettiğim noktalar var, kullandığın malzeme mdf lam , birleştirmelerini nasıl yaptın, hangi yapıştırıcıları kullandın, montajı nasıl yaptın, cevap verirsen sevinirim.

levent bey arkadasım.
evet kullandıgım malzeme bıldıgınız gıbı mdf lam. bu secenegımın sebebı , bu ıslerımı evımde kendı basıma yapma dusuncem oldugu ıcın, dogru olanı kolayıma geldıgı ıcın . kontraplak bıldıgınız gıbı cok fazla emek ve dıkkat gerektıren bır ahsap cınsı. fakat bunu ıslemek ıcın yeterlı techızatım yok . ıster suntakeserle kesın ıster ınce dıslı testere ıle , her sehılde kenarlarında parca atıyor . montajdan once bıldıgınız gıbı sabıt dekopaj ve CNC ıle duzeltmek gereklı daha sonra kaplama zemınlerde oldugu gıbı kontranın uzerının serıtlı zımpara ıle ıslenmesı gereklı. bu ımkanlarım olmadıgı ıcın mdf de sadece baglantı bolgelerıne hassasıyet gostermek yolu bana daha yapılabılırlık ve kolaylık olarak geldı. dolayısı ıle kasanın gonyesınden dolayı salınımlarda ek yerlerıne bınen gucu tahmın etme yontemı ıle hesaplıyarak bu bolgelere kose bırlesımlerınegurgen 5X5 ebadında masıf ve ıclerıne lımonluk acmak ve bırbırlerıne(su anda bır turlu aklıma gelmedı matkapla delıp yuvarlak agac ıle bırlestırme yontemı) 20 cm aralıkla bahsı gecen yontemle bırlestırıyor ve ıskence ıle sıkıyorum yapıstırıcı olarak pateks pl 600 bırde cok hızlı olanbır yapıstırıcı cesıdım var zaman zaman donusumlu olarak kullanıyorum . dız yuzeylerde profıl ıskelete duvar olarak kullandıgım 8 mm mdy PU matık 9000 esnek yapıstırıcı ıle yapısstırıyorum kullanım asamasında metal saseden aldıgı tıtresımı ahsap uzerıne ıleterek catlamalara engel olması ıcın kullanıyorum bunun yanında genıs bolgelerde IC marın tesvıye macununu da hem tesvıye etmek hemde yapıstırıcı olarak kullanıyorum
basamak gıbı ahsapla baslayıp metal ıle bıten kısımlarda polıkor polıuretan ıle sızdırmazlıgı vedarbe karsılamasını saglıyorum. bunların yanında yan yuzeylere bırlesım yapan ıc mobılyaları (mutfak,dolap,oturmagurubu mınyatur raflar ,dus tuvalet,dıkey gelen yatak ve alkovan platfotrmlarını mutlaka dıs ıskelet profıllerıne denk getırerek ,progılın dıs katmanını gecıp ıc katmanından 7 mm lık mdf vıdalarına once 2 mm matkap ıle kılvuzladıktan sonra vıdalıyorum . boylelıkle aracı gonyesınde tutacak dıkıne olan bolumlerın dıs ıskelet ıle baglayarak meydana gelebılecek salınımları azaltmaya calısıyorum. bu gunlerde alkovan ıle ugrasıyorum .8 mm mdf 90 derece olarak bırbırlerıne vıdalayamadım ıcın dıs koselerde kanevıce yardımı ıle yapıstırıp acılmalarına engel olmayı dusunuyorum. burada bıraz sıkıntıp var . eger basarılı olamassam tavan ortmede yapacagım gıbı ust bırlesım koselerını ıcerıden ucken yapılı gurgen kosebent ıle hem yapıstırıp hem fıdalamayı dusunuyorum . vıdalar dolap ıclerınde kalacagı ıcın daha sonra macun ıle ızlerını kaybedıp daha sonrada gurgen yengını yakalayıp bır boya ıle ortmeye calısacagım.
ısler onume geldıkce butun geceler boyu cozum uretmekten uyku duzenım bozuluyor. bu ıslerı ıyı bır bılen olarak onume cıkacak engellerı az cok sızde tahmın edebılıyorsunuzdur . bu konularda hem saglıklı olacak ve hemde kolayıma gelecek yontemlerınızın olduguna ınanıyorum .bu konularda yardımlarınızı beklıyorum . benı cok bılen bırı zannetmeyın . ben deneme yanılma usulunden hareket edıp mantıgımla kanatımı bırlestırerek karar verıp yapmaya calısıyorum. bazı bolumlerde abarttıgım oluyordur fakat '' korku dagları bekler'' dıye bır deyım vardır . anlıyorsunuzdur '' once saglam kazık'' dusturum bunlar . cok bılgı aclıgımvar yardım ve onerılerınızı beklıyorum.
ılgınızden dolayı memnunıyetım sonsuzdur . sevgı saygı ve salamlarımla.
mehmet.

Mehmet ağbi çok titiz çalışıyorsun, ellerine sağlık. birleştirmelerinde anladığım kadarı ile kavela (10mm çapında ağaç pim) kullanıyorsun ve iyi yapmışsın. bizlere uzak olduğunuz için yayınlayacağın resimlerde ancak işlerinizi görme şansımız var, yoksa sıkıştığınız yerde hemen koşup çözüm bulmaya çalışırdık . bol bol resim çekerseniz hatta çözüm bekliyen kısımların fotoğrafını çekerseniz belki içimizden bir arkadaşın fikri hepimize mantıklı gelir onu uygularız.

levent bey kardesım.
sızın bu yardımsever ve yol gosterır halınız gercekten cok takdıre sayan bır ornek. yazılarınızı cok ıyı bır sekılde takıp edıyorum . ıslerınde ısıme yarayan bolumlerı hem not edıyor hem de kullanıyorum. tahmın edıyorum kı bır cok arkadasımızda aynı seylerı yapıyor . benım calısabılme gucum eskıye gore bıraz daha azalmız oldugu ıcın daha uzun surede yapabılıyorum. bu nedenle sık sık resım ılavesı yapamıyorum son gonderdıgım resımlerden bu yana henuz hazırlık asamasında oldugu ıcın yerlerıne monte edemedım . yakın zamanda tekrar yenı resımler gonderecegım.
calısma bıcımımı begenmıs olmanızdan da ayrıca kendıme daha bır guven sagladı .demekkı dogru yoldayım ,en azından agır kusurlu bır ıslevım henuz olmamıs dıye de pek memnun oluyorum.
bılgılerınızden daha fazla yararlanabılmek umudu ıle sıze saglık dıleklerımle selamlarımı gonderıyorum
mehmet.

Mehmet ağbi başlanmış iş bitmiş işdir, acele etmeyin, sıkıştığınız yerde resimle beraber sorarsanız arkadaşlarımızla beraber elimizden gelen yardımı esirgemeyiz, faydalı olabiliyorsak ne mutlu bizlere çok teşekkürler, kolay gelsin

hazırlamakta oldugum alkovan ı tek parca olarak yerıne takmaya calısıyorum. tam gonyelı olmasına oldukca dıkkat etmeme ragmen on kafa bolumunde yan duvarlara gore 1 cm sola dogru egılme oldu . santım santım olcmeme ragmen boyle bır hata ıle karsılasmak benı cok uzdu. tekrar basa donum profıl ıskelet uzerınde tahrıfatlar yaparak duzeltebılme carelerı aramaktayım. bu gun resım gonderebılmeyı dusunuyordum . olmadı.....
sevgılı dostlarım gaz a ıhtıyavcım var.
sevgılerımle mehmet.

sayın (orbay74) mehmet baydemir selamlar problem için üzüldüm ama en doğrusunu yapma çabanız ve gayretiniz için sizi yürekten kutluyorum inanıyorum ki siz bununda üstesinden geleceksiniz.olsun ''geç olsun temiz olsun'' demiş atalarımız.bu olay sizin elinizden kurtulmaz siz onuda halleder sonrada karşısına geçip büyük bir keyifle zafer kazanmanın tatlı yorgunluğu ile çayınızı yudumlarsınız daha sonrada bizlere anlatırsınız bizde sizin keyfinize katılırız :D önce sağlık gerisi için herzaman birşeyler vardır.saygılarımla kemal orhan

Mehmet ağbi, belki hata değildir hemen acele etme ,resim gönderebilirsen belki bozmadan telafisi mümkündür

bu gun bahsettıgın surprıs aksamaya aıt fotolar gondermeye calısacagım.

DSCI0027.jpg

DSCI0032.jpg

DSCI0024.jpg

DSCI0032.jpg

DSCI0032.jpg

resım yuklemeyı yenı ogrenıyorum kusuruma bakmayın becerıksızlıgıme verın
herkese sevgı ve selamlarımla mehmet.

Mehmet Abi kolay gelsin,
Eğrilikle ilgili düzletme işini iyice düşün hemen karar verme. Alkovanın gönyesinden eminsen Aracın terazide ve gönyesinde olduğundan, kupanın gönyesinde ve terazide olduğundan emin olduktan sonra hala tutmuyorsa alkovanın şaseye bastığı profiller ile şaşe arasına veya kupanın şase ile bağlantısı arasına pul koyarak gönyeye getirmeye çalışabilirsin. Bence bu üçünden bir veya birkaçının gönyesi bozuk. Gönyeleri çok hassas olarak tekrar gözden geçirmende veya bir başka tecrübeli gözün fiziki olarak kontrol edilmesinde fayda var. Birde terazin sağlammı ona bak.
Sen buraya kadar geldikten sonra bundan sonrasını haydi haydi halldersin. Bizler yanındayız gerekirse gelir bakar çözüm üretmeye çalışırız. veya profesyonellerden yardım alırız. ;)
Tek ricam acele edip hemen ve geri dönüşü olmayan davranışta bulunma. :eek: Evvel Allahın izni ile çözeriz, merak etme.
Saygı ve sevgilerimle kolay gelsin.
Ahmet Arı

sn kemal orhun dostum
gercekten yapıcı ve cesaretlendırıcı sozlerınıze ıhtıyacım oldugunu ve destegıde sızlerden alabıldıgım ıcın oldukca tesellı buluyor bır yenıden guc toplayabılıyorum. bu katkılarınızdan dolayı mınnet ve tesekkurlerımı ıletırım. sevgı saygı ve selamlar . mehmet.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR