laving
Yeni Üye
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)
sami abii bukadarmı ydı resimler.
sami abii bukadarmı ydı resimler.
gezmen' Alıntı:Araç "Mercedes", yaşam bölümü de "Mercedes" olmuş. İyi birşeyler ortaya çıkacağını biliyorduk ama denildiği ölçüde de varmış hani. Alkovenin ferah olacağını buradan görebiliyorum. Bu ferahlığı önemsiyorum; eşim, yalnızca bu nedenle alkovenli araca karşı. Sanırım 1 m.ye yakın yatak ve tavan arası. Alkovenin öne doğru çok çıkıntılı olmamasını da beğendim. Teknik konular beni biraz aşar Mehmet Bey, benden bu kadar.
mehmet_mtrs' Alıntı:Hani şu alkovan. Bütününe bakıldıgında alkovanın estetik görünürlügünde bir abartının aldugunu yazmış olman benimde kuşkusuna kapıldıgım uyumsuzlugu destekliyor. Fark ettigimde , kullanılabilirlik avantajı ile estetik görünümü arasında bocalarken daha önceki uyguladıgım yuksekligi ancak 5 cm daha keserek işlevselligini haksızlık da olsa ön seçimim olarak degerlendirdim. Bu abartıdan aslında hiç rahatsız olmadıgımı söyleyemem Sanırım Cavit hocam da bunu kibar bir şekilde dile getirmişti . Önce gezebilmek ve yollarda olmak istiyorum. Belki bir gün cok rahatsız olursam bunun yanında iştahım da olursa ön kaküllerinden birarz tıraşlayabilirim. Galiba.
mehmet_mtrs' Alıntı:İşte , yine oldu olanlar . Azıcık anlatayım.
Çoluğu çocugu ve de kabı kacağı , hatta çulu çuvalı bir yanlarına örükleyip iki teker yıldızmakinenin üzerine keyifle hep beraber tüneyip de arkamızdan uzayan beyaz kör dumanı savurttura-savurttura koptuğumuz gunlerde bile hayalını kurardım hep . Bir karavanım olmalıydı şimdi. Şööööle , , , up-uzun. Hem de tavuzkuşunun ibigi gibi alkovanlı olmalı. Alabilip sahip olabilmek bol gelen bir pilan olduğu hiç aklımdan çıkmasa da "belki bir gün kendim yapabilirim " ümidimi göçürtemedim gönlümden . Çoluk çocuk kım bilir ne kadar mutlu olurduk . Belki de şu cigerimi söken ev kirasından da kurtuluverirdim. Malum, 657 ile kıstırılmışsınız. Belki kendimize ayırabilecek üç-beş kuruşumuz daha cebimize kalabilecekti . Bilemessiniz bu karavan daha ne dertlerimize çareler bulabilecekti.
Efil-efil hayallere gömulmüş gönlümüz , düşleri beynimize çentmiş dilim dilim. Şimdi bu kadar geçen zaman bazı düşlerin hükmünü yok etmiş olsa bile , elimize bir firsat geçti ya, kim vazgeçer tavuz kuşunun ibiğinden . İşte up-uzun boyu , işte seyirlik pencereler, bu da alkovanı . Orada tepede yatmadan önce iki satır da ağdalı bir aşk romanı okumak kim bilir ne büyük bir zevk olurdu . O krokiler çizdiğim günlerde , masanın altına girip elime eski bir gazete kagıdı , kaykılıp okuyor gibi yapıp da aslında boyumuza göre , en askari kaç santimi kurtarır hesaplamalarını yapardım. O yıllarda böyle kazınmış hayalimizdeki karavan. Şimdi belki alkovanımız sadece bize depo görevi yapacak . Kaldık ikimiz . Herkesin (çocuklar) kendı ailesi oldu , bizimle zaman geçirmeye pek de gönüllü sayılmazlar. Eger kurdugum düşlerin etkisinden kurtulabilmiş olsaydım ; Oguz beyin karavanı gibi , tam ismini bimesem de semi-entegre diye anılan sistemi yapardım. Oldu olan artık, "yanlış" dan kurtulmak için "kader" in ardına saklanmak istemem. Dediginiz gibi hocam bu ilk , seri üretimi sormuştunuz , , , Yapmayın be hocam zaman opsiyon tanımıyor. Bunu çok tuttum;"Önü mercedes , arkası da"
mehmet_mtrs' Alıntı:Bekir kardeş , şimdilik kapı önunde de olsa çay corba zevkini tatdık eşimle. Motoru da çalıştırınca da oturuyoruz ön koltuklara , bir geziyoruz - bir geziyoruz (kafamızın içinde) de-me gitsin. ;D Buna da şükür .Yollara mı ? Sanki cok yaklaştıgımızı hissediyoruz. Çok sagol.
TA2RX' Alıntı:Aracın trafiğe çıkmasına engel olacak bir durum yoksa (en son gördüğüm fotolarda stop lambaları filan yoktu mesela) bence yakın yerlere doğru ısınma turu atmak için beklemeyin. Malum, hayallerinizi ertelememek hep söylenip duruyor bu forumda.