Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)
Bir hoş olmuşum. 2-3 gunden beeri sık sık pencereye gıdip karavanıma bakıyor, inanamayıp bir de icerıden baglantılı kapıyı açıp da karavanı garalda goremeyınce içim bır hoş olup sevınçten adeta başıım dönüyor. Hani derler ya.., "görmemişin bir karavanı olmuş , tutmuş bir yerıni koparmış" . Ne yaparsınız , elde degil bu sunni sarhoşlugun etkisinden kurtulabimek. Sanıyorum bir süre daha mayhoş kalacagım.
Siz dostlarımın tüm yorum , dilek ve tebrıklerini okudum bilmem kaç kerre. Son bir _ birbuçuk aydır forum a bile sessiz sedasız giriyor yazılanlara bile cevap veremiyordum. Cavit hocam " ses cıkmıyor" diyor du. Artık , verip de tutamadıgım sözlerden utanır olmuş ve aynı şeyleri tekrar edemiyordum. Amacım sizlerden de aldıgım o "şişir " anlamına gelen , "O kadar da inceleme" hoş görülerinizin ardına sıgınarak bir an önce aracımı garajdan dışarıya cıkarıp , bir türlü silüetini belirtemediğim resimleri sizlere ulaştırabilmek di.
Gün , o gün dü (gectigimiz pazar) Sami yi (İzmir li) aradım Yakınlardaki arkadaşlara da haber verip "çıkalım artık şu garajdan " dedim. İlk Cengiz sonra Sami ve beraberinde Metin , Serkan , Bülent , Saim bey kardeşlerimiz ve gizli karavancı , bir türlü foruma kazandıramadıgım (çekingen) Osman kardeşimiz geldiler. Bir de komşularım izliyorlardı meraklı gözlerle. Herkes yerini aldı bir arkadaşimiz da merdiven üzerinde yükseklık sürtünmesıne karşı yerini aldı. Başladık. " Gel, gel , gel , sağ yap _ sol yap , olmadı bir daha yap " direktifleri ile sağ-salim çıktık. Ne yaptığımın farkında degildim , ayaklarım pek yere degmiyordu sanki. O aralarda sami kardeşim telefonla konuşuyor motor sesi dınletiyordu . Telofonda Cavit hocamız vardı .Hasbihal ettik motor sesi dinlettik , ilk haberi verip ilk tebriği de aldık . Tabi , birlikteki tüm arkadaşlamdan ve komşulardan da. Hemen ardından forum arkadaşlarımızdan Sebiha hanımda tebriklerini iletti sagolsunlar.
" Ön taraf mercedes , arkasıda mercedes olmuş " sozü Cavit hocamızın bu benzetimi bana cok şeyşer hissettirdi. Bir amatör olarak sadece yapacagımın orantısızlığından ve gözü yormasından şekilsizliğinden korktum. Teknik konularda cevap veremezmiş ama ben hocamın yakıştırmış olmasından güven duydum, haz aldım. İlhan bey kardeşimiz , sayfa başında bekleyerek bu göruntulerı beklemiş ayrıca dileklerin i ve tebriklerin için de teşekkür ederim. İnanmakta zorluk yaşayan ;D Yusuf kardeşimizin sabırsızlığı ne kadar yürekten di. ilk verdigi tepki de öyle. Hele "Tek parça " kavramı ile degerlendirmesi. Üstelik bu işlerin duayenlerinden Atilla kardeşimizim Bu kavramı adeta perçinleyici tesbitleri Benim iiçin çok degerli oldu . Sagol Atilla kardeş, sagol Yusuf kardeş. Şeref kardeşimiz iki defa telefonla aradı . hem oncesi hem sonra. Öylesine methetti ve begenilerını bildırdi ki Sanki bunca yorgunluguma terapi oldu. Teşekkürler seref bey kardeşim. Her nasıl olduysa genç Yücel kardeşimizi birlikteligimize haberdar edip cagırmayı unutmuşuz. Telefonla görüştuk , gercek üzüntülerimi anlatmaya çalıştım fakat bir yanının kırık kaldıgını hissediyorum . Daha once de yapımı görmüş dü , begenilerini belirten yazısı için de teşekkür ederim. Arif bey kardeşimizin begenilerini belirtmesi beni rahatlattı teknigine ve becerilerine hayranlık duymaktayım , tesekkür ederim Arif bey kardeşim. Sami bey kardeşim begeninizden gururlandım , iç resimleri veremedim . içeride bir temizlik bile yapamadım ama ugraşıyorum. Teşekkürler sami bey kardeşim. Aralarda yaptıgımız telefon görüşmelerinde Levent güngör kardeşimizin beni daha fazla çalışabilmem için ne kadar gayretlendirdiğini bilmelisiniz. beğenileriniziçin teşekkür ederim Levent bey kardeşim. Perişan ve bitkin günlerimin tanığı Dalgıç kardeşim . O günlerde öyle dagılmıştım ki biçareligimi saklayamıyordum bile. Bu günlerin tanıgı olarak ne diyebilirim ki . Övgülerin ve begenileriniz icin Size ve hocahanıma teşşekkürler ederiz. Erden bey kardeşimiz begenilerınız ve tebriklerınız için sagolunuz , teşekkür ederiz iç resimleride hazırlamaktayım. Adapazarlı Bülent kardeşim bana bir anekdotu anımsattı : Yeşilçam ın çok degerli kötü adamlarından Erol Taş , bir filminin galasında halkın karşısına çıktığında yuhalanmış ve ıslıklanmış. Ama bu büyük sanatçı "ben işimi çok iyi yapmış olmalıyım " deyip herkese çok teşekkür etmiş ve önlerinde egilmiş. Ben kendimi asla buraya koyabilmek cüretkarlığını yapamam . Ama Bülent kardeşim bu yuh , benım uzanabilecegim en yüce övgülerden biri olmalı Gönulden teşekkur ederim. Bekır bey kardeşim sizin seçiciliğine guvenirim hem begenmiş olmanız hemden nazarlardan korunması dilekleriniz icin teşeşşür ederim sağolunuz. Bülent (buralpdi) kardeşim assolistlik benzetimin gurur verici sagol , ama ben artık yavaşlamış oldugumu asla gizleyemiyecegim. Geldiginde de senin onayını ve begenilerini aldığımda çok cesaretim artmış dı. Bana gecer notu o zaman da vermiştın begenmiş olmandan mutluyum tesekkür ederim. Sn. msceylan kardeşimiz , "kitap olmalı " söyleyişindeki degere saygı duyuyorum, Maşallah bende kıymetlidir. teşekkurlerım 41 tane. Sn zentoz kardeşimiz , sayfalarımı takip etmiş olmanızdan ve durduk yerde karavanıma çarpılmasından endişelenmiş olmanızdan duygulandım. begenilerınız ve tebriklerınız için teşekkür ederim. Hakan bey kardeşimiz begenilerın için teşekkür ederim maşallah ı saklayacagım.
Nıhat bey kardeşimiz
Seyfettın bey kardeşimiz
dedicated kardeşimiz
Emeklı balıkcı kardeşimiz
Rıza bey kardeşimiz
Mehmet hocam
Çok degerlı saydığım övgülerının yanına bır çok iyi dileklerinide eklemişler Hepsini çok yurekten ve samimi buluyor ayrı ayrı teşekkürler ediyorum.
Yapımına başladıgım günlerin acemiligi ve heyecanından olmalı ki bazı hatalarım olmuştu . Enverdede kardeşimiz unutmamış . O gunlerde bu sorunumdan bahsettıgımde , fıkraları bile ekleyerek hoş muhabbetler olmuştu . Ama ben işi saglama almıştım . alkovan bölunü yaparken yüksekligi 5 cm daha indirerek Opsiyonumu arttırmıştım Sagolunuz Enver bey kardeşim , diger arkadaşlardaki ifadeler derken gururlanıyorum. haklısınız spkağa cıkma siftahını yaptık . İçeri girmek mi ? Tez elden garajı iptal edecegimden emin olabilirsiniz.
Şahsen burada bulunan İzmirli arkadaşlarıma gönülden teşekkur ediyorum . katılımlarından çok gurur duymanın yanında yardımlarından ve cesaret verdiklerınden dolayı çok teşekkür ediyorum . Bu günü sanıyorum hiç unutamayacagım
Saygım , sevgım ve selamlarım sizlere.