Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 224,829
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Ana kasa (sökülür takılır olanlar haric) boyasını 3 kat akrilik olarak attım. Sonuç; İdare eder diyelim.
Çalışmalarıma çift vardıya olarak devam etmekteyim Üzerıne takılacak parçaları boyayıp hazırlıyorum.
Selamlar.[attachment=1]

Resimlerim_002.JPG

Etiketler

Mehmet abi kolay gelsin :smiley:
Tam bir boyacı ustası olmuşsun. Ama boya allerjendir, solumak zararlı olabilir. Mutlaka maske takılmalı ve havalandırmaya özen gösterilmeli ;)
İyi çalışmalar :smiley:

Mehmet abi,
Kasanın boyanması sevindirici bir haber.Önemli bir etap bitti..
Ufak ufak sona yaklaşıyorsun,kolay gelsin.
Selamlar.

Mehmet abi kolay gelsin,abi birşey soracağım doğru ilerinde bir kompresör var o kompresör ile sizin aranızda 3 tane buzdolabı motoru var sanırım ve bunlar aynı zamanda birbirine hortum ile bağlı gibi duruyor doğru ise sebebi hikmeti nedir acaba :D

yaybek' Alıntı:
Mehmet abi kolay gelsin,abi birşey soracağım doğru ilerinde bir kompresör var o kompresör ile sizin aranızda 3 tane buzdolabı motoru var sanırım ve bunlar aynı zamanda birbirine hortum ile bağlı gibi duruyor doğru ise sebebi hikmeti nedir acaba :D

Ne göz var yahu! Hayatta dikkatimi çekmemiş bir ayrıntı. Algıda seçicilik dedikleri bu olsa gerek! :D :D :D

Haşmet bey kardeşim .
Bitirebilmek için her şey olmaya gayret editorum. Bu günlerde boyacılık la idare ediyorum. Maskem var (kömürlü) . Sag cebimde de naylona sarılmış tinerlı bezim var. Gözlugun camlarını temizleyıp-temizleyip boyuyorum. :D Biraz zor oluyor ama ne yaparsınız.

Evet Arif bey kardeşim . Ana kasa hep gözümde büyğyordu . Hatasız degil , ben de bir amatörum deyip ardına saklanıyorum
Teşekkürler.

Teşekkür ederım Yücel kardeşim.

Levent Güngör bey kardeşim.
İyi niyetınız için teşekkür ederim.
Levent (buralpdi) Bey kardeşimiz de size katılıyor , iki levent onayı degerlidir benım için .
O zaman " ben yaptım oldu" ;D
Teşekkürler.

Yusuf bey kardeşim.
Resim i , ben çalışırken eşim habersiz çekti . Israr etti "koy bunu sitemize" dedi "Onlarda görsunler halını " sitemle karışık . sonra da şakaya vurdurdu. Ben nasıl olduguna bakmamıştım . Sen söyleyince farkettim. Aslında pek de seçilmıyor ama söylediklerın bire bir dogru.
Bu bir çaresizlik ürünü. Ana kasayı boyatmak için sanayıde boyacılarla gorüştüm Çogunun işi var, gelenler de acele kaçmanın mazeretlerini uydurup kaçtılar. "Yükün büyügünü koca öküz çekermiş" misali iş başa düşünce , ilk olarak gerekli hava basıncını elde edebilmek için Hurdacılardan aldıgım buzdolabı motorlarını ilave ederek işin üstesinden gelmenin yollarını aradım.
Yalnız bir şeyi atlamışsın. Orada bir de ters duran piknik tüpü var. Bu tüpün gaz cıkış rekorunu söküp yerıne uydurmasyon bir basınc ayarlayıcı sübap taktım . daha sonnra tüp govdesınin yanlarından iki hortum girişi kaynatıp hortumları takarak havayı bu tüp den geçirip oluşan su buharı ve yag kalıntılarını çökeltmede kullandım. (kaynak yaparken kompresör hortumunu tüpün içine yönlendirip sureklı hava gondererek patlayabimeyi önlemeye çalıştım) . Dolayısı ile hem filtrem hem de basınç regülatörum oldu.
Ne yaparsınız , bir şekilde sonuca dogru gidebilmem gerekiyor du. Biliyorum , çok absüd. :D ;D Ne yaparsınız.
Selamlar.

Bekir bey kardeşim .
Farkedememiş olmanızın sevincini kısa yaşayacagım galiba. Yazdıklarımdan sonraki yapacagınız yorum beni düşündürüyor. :D ;D ;D
selamlar.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Farkedememiş olmanızın sevincini kısa yaşayacagım galiba. Yazdıklarımdan sonraki yapacagınız yorum beni düşündürüyor. :D ;D ;D

Yalnızca şu an için sessiz kalmayı tercih ediyorum. Bazen sessiz kalmak (şekilde görüldüğü üzere) daha iyi etki yapıyor ;D ;D ;D

Bu arada önemli bir bilgi:

Malum, sizin izinizden gidip ben de bir Beko TV aldım. Sonra da hemen ardından önerilen. scart girişine takılan küçük uydu alıcıdan aldım. Cihazlar güzel ama birbiriyle uyumsuz, haberiniz olsun. Beko'nun scart girişinin kenarında uydu alıcıyı doğrudan takmaya engel bir plastik parça var. Scart uzatma kablosu benzeri bir şey olmadan tam olarak yerine oturtmanız mümkün değil. Ben bu işe uygun bir parçayı (pazar olduğu için) ancak Tekzen'de bulabildim: Scart çoğaltma adaptörü. İki tane dişi girişi var, diğer ucu yine erkek konnektör.

Bekir bey kardeşim .
Diyorum ki, o dokunan bölümde yontma veya törpülemekle bir care bulabilirmiyiz ?. Daha olmadı arka kapagı acıp içine monte etsek ne olur. Bir de HDM girişinden tatbik edilen uydu alıcıları varmış . onlarda durum ne olabilir dersiniz.
selamlar.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Diyorum ki, o dokunan bölümde yontma veya törpülemekle bir care bulabilirmiyiz ?. Daha olmadı arka kapagı acıp içine monte etsek ne olur. Bir de HDM girişinden tatbik edilen uydu alıcıları varmış . onlarda durum ne olabilir dersiniz.

Kapağı yontmak benim de aklıma gelmedi değil. Ama birincisi görüntüyü bozmak istemediğim, ikincisi altında ne olduğunu bilmediğim için girişmedim. Altında ne olduğunu görmek için kapak sökülüp bakılabilir aslında. Kapağı sökme ya da kesme halinde iç yapıyı toz ve rutubete doğrudan maruz bırakma durumu sözkonusu olacak. Pek iyi bir yaklaşım olacağı kanaatinde değilim.

Farklı girişlerden bağlamak mümkün. Benim aklıma üç tane renkli konnektör kullanan video girişini kullanmak geldi. Ama uydu alıcının scart'ı erkek. Piyasada gördüğüm scart-video adaptörleri de erkek, maalesef. Sorun dişi scart'ı başka bir şeye dönüştüren adaptör bulmakta. Benim bulabildiğim tek "uzatma" iki dişi girişi tek erkek scart'a dönüştüren, bir cins çoğaltma priziydi.

Farklı uydu alıcılarda sorun olacağını sanmıyorum. Kendisi doğrudan scart girişine bağlanan bir alıcı yerine scart kablosu ile bağlanan bir alıcı da işi görür. Sorun benim aldığım alıcının kenarındaki kalınlığın TV'nun arkasına takılırken oturmaya engel olması. Normal scart kablolarda bu kalınlık olmadığı için bağlantıda problem olmuyor.

Mehmet Bey'den ses çıkmıyor?...

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Mehmet Bey'den ses çıkmıyor?...

Cavid Sezen

Kendim yanıt vereyim. Mehmet Bey'in hem kendinden ses çıktı, hem de çok güzel bir dizel sesi duydum telefonda ayrıca, Sami Bey (Derindeniz) dinletti az önce. Kurdeleyi kestiler!... :smiley:
Tekeri düz bassın!.. :D

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR