Arkadaşlar,bu konuda çok araştırma yapmış ve kullanıcı olarak deneyimlerimi aktarayım belki faydası olur.
Daha önceki TIR cılık yaptığım yıllarda kullanmakta olduğum 24 ekran 12+220 volt TV ve 220 ile çalışan rcever kullanıyordum.Geçen kış 220 volt kullanmamak için yaptığım araştırmada 12 volt ve kendi adaptörü ile 220 çalışan 19'' 48 ekran tv aldım.Daha sonra 22o ile çalışan ricever yerine 12 ile çalışanını aramaya başladım.Hem direk 12 ile hemde orijinal adaptörü ile220 ile çalışan,direk scart'a takılan sigara paketi büyüklüğünde bir ricever buldum.Çin malı olduğu için korkarak,fakat büyük parası olmadığı için bir tane aldım.Tabi alırkende iyi çıkmazsa atarım fazla canım yanmaz diye düşündüm.
Bir çok özelliği var,ve bir yıldır kışın yatak odasında,yazın karavanda kullandım.Halende kullanmaktayım. İnanın büyük ricever lardaki çıkmayan kanalları bile rahat seyreder hale geldim.Hatta o kadar memnun kaldım ki,evdeki büyük TV nin altındakinide çıkarıp bir tanede ona aldım,Hatta ve hatta elektronikten iyi anlayan büyük oğlumuza bile sipariş ettik,oda kullanmakta ve çokda memnun.
Benim için en büyük avantajları : TV nin altında ayrıca ricever koymak için yer ayarlamak zorunda kalmamak,hem 12ile hemde 220 ile çalışması,USB girişi olduğundan flaş belleğe kayıt yapması ve flaş belleğe aldığınız filmleri seyredebilmeniz,dahada bir çok özelliği var. Diğer ünlü markalardan (Gold master-next gibi) ucuz olması ayrıca cazip.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-uydu-ekipmanlari-akiwa-lcd-tv-icin-mini-uydu-alicisi-usb-kayitli-sok-fiyat-42738427/pasif-ilan/#classifiedTitle
Buradan özelliklerini inceleyebilirsiniz ve alabilirsiniz.
Ayrıca Bekir beyin çekincesinide cevaplayayım. Hem TV hemde Ricever 12 volt ile çalışırken aküden gelen 13.8 voltda problem çıkarmıyor.(Aşırı ısınma gibi).
Kullanan ve deneyen biri olarak dostlarımla paylaşmak istedim.Belki arayış içinde olan arkadaşlara yardımımız olur.
Şu anda evde 3 adet kullanılmayan-arızası olmayan ricever lar dolap beklemekte. Sevgi ve saygılarımla...