Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 224,905
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Kurbana daha çok var. Bence siz şimdi bir gezi yapın. Kurbana ikincisini yaparsınız :D

Etiketler

Bır haftaya yakın oldu Bulent beyın yazdıgı yazıya ne dıyecegımı bır turlu kararlaştıramadım. Bir hıkaye vardır . Bılgısayara bır soru soranların arasındakı temel fıkrası gıbı. Zavallı bılgısayar " nevar-neyok " denınce olanı bıtenı ındırme cabası ıle gunlerce calışmış durmuş . Benım halımde aynen boyle oldu . De bakalım şimdı. kurban bayramına yetıştirebilirmiyım yetıştıremezmıyım. :D Bu gune kadar yaptıgım hep fınal belırlemelerınde hıç muvaffak olamadım. Evet şimdı kararımı belırtıyorum : Cevabım , Galıba. ben bıtırebılmeyı cok ıstıyorum ama her defasında bır şeyler oluyor o yıne bıtmıyor. Ne guzel olurdu o gun dostlarla bırlıkte olmak . Bulent kardesım ben var gucumle calısıyorum . Ne dıyelım belkı bıter. :D Sagol yıne de bu bır dopıng olmalı, mesajı aldım .
Şimdı Leven in (buralpdı) gosterdıgı hatalı bolumle ugraşıyorum Bu polyester kaplama çok da ıyı bır seçim degılmış şimdı anlıyorum. hem çok zahmetlı hem de zamanla hava şartlarına karşı degışik yerlerde esnemeler oluyor ve kalıcılar. Yapacak fazla bır şeyim yok . Zaman buldukca kendımı iyi hissettikce duzeltıyorum.
Selamlar.

orbay74' Alıntı:
Bır haftaya yakın oldu Bulent beyın yazdıgı yazıya ne dıyecegımı bır turlu kararlaştıramadım. Bir hıkaye vardır . Bılgısayara bır soru soranların arasındakı temel fıkrası gıbı. Zavallı bılgısayar " nevar-neyok " denınce olanı bıtenı ındırme cabası ıle gunlerce calışmış durmuş . Benım halımde aynen boyle oldu . De bakalım şimdı. kurban bayramına yetıştirebilirmiyım yetıştıremezmıyım. :D Bu gune kadar yaptıgım hep fınal belırlemelerınde hıç muvaffak olamadım. Evet şimdı kararımı belırtıyorum : Cevabım , Galıba. ben bıtırebılmeyı cok ıstıyorum ama her defasında bır şeyler oluyor o yıne bıtmıyor. Ne guzel olurdu o gun dostlarla bırlıkte olmak . Bulent kardesım ben var gucumle calısıyorum . Ne dıyelım belkı bıter. :D Sagol yıne de bu bır dopıng olmalı, mesajı aldım .
Şimdı Leven in (buralpdı) gosterdıgı hatalı bolumle ugraşıyorum Bu polyester kaplama çok da ıyı bır seçim degılmış şimdı anlıyorum. hem çok zahmetlı hem de zamanla hava şartlarına karşı degışik yerlerde esnemeler oluyor ve kalıcılar. Yapacak fazla bır şeyim yok . Zaman buldukca kendımı iyi hissettikce duzeltıyorum.
Selamlar.

Mehmet ağbi artık polyesterle uğraşma, astar bir boya at ve bu onarımları zamana bırak, amaç şuanda karavanı yürür hale getirmek, onun için dış kısmında içeri su almayacak şekilde montajını yapıp karavanı dışarı çıkar, yürür hale gelince kafana takılan düzeltmen gereken ne varsa zamanla yaparsın, dışarı çıkma zamanı uzarsa bitmeside uzar, buda moral bozukluğu yaratır

aklıma bir şey geldi araç eteklerine, maşbiyellere atılan pütür boyalar var, bu boyaların üstüne renk atılınca kabarcıklı bir görüntü veriyor biliyorsun, ben derimki bu boyadan kupaya atıp üstünede renk atılınca kabarcıklı bir alüminyum kaplanmış görüntüsü vermezmi, bu şekil yaparsak yüzeydeki ufak tefek hatalarında görünmemesini sağlarız diye düşünüyorum,

ikinci bir konu benim fark ettiğim yeri başkasına göstersen göremez, onu sen bildiğin için gözüne takılıyor, ben nasıl fark ettim el ile yoklama yapınca
selamlar :smiley:

Levent kardeşim
O bahsettıgın bolgeyı oldukca genış bır sekılde macunladım bu gun yagmurlu oldugu için zımpara dişlerı doluyor o nedenle zımpara yapamadım . Bu iş bıtınce tamamını astarlayacagım. Zaten arkada kalan daha duşuk yukseklıkte olan bolgeyı astarladım. Putur meselesıne gelınce , eger maşbıyellerde istedıgım duzgunluk cıkmazsa bende oyle duşunuyorum . dalgalı bolumler parlak boya altında geregınden fazlaymış gibi gorunuyor . Evet şimdi tek amacım dışarıya çıkarmak . İnşallah bıtecek , umutlanmaya başladım.
Selamlar

Yetiştirmek en güzeli olur ama keyif işinide unutmayalım Mehmet hocam.Desteğimiz manevi de olsa her zaman yanınızdayız.

Mehmet hocam,
Bu başlık altındaki karavanınızın yapım aşamalarını okuyunca,bir takım detaylarda süre uzaması nedeniyle sıkıntı yaşadığınızı fark ediyorum. Bunları yaşayan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum
Hatılarsanız sizinle pleksi su deposu konusunda bir muhabbetimiz var.Benim bir takım imkanlarım var, sizin su deponuzun malzemesinin temini ve bunların detaylarını çözerek parçaların kesimini üstlenebilirim,eğer izin verirseniz.
Detaylarını tartışırız isterseniz.Yardımcı olabilirsem sevinirim.
Selamlar
Arif Hüküm

Bravo Arif hocam,Mehmet hocam alın size manevi desteğin ötesinde bir destek daha :smiley:

sayın orbay74-Mehmet bey, baştan sona bir solukta okuduğum çalışmalarınız ,cesaretiniz, beceriniz ve ustalığınız karşısında (olmasa bile) şapka çıkarıyorum, yani açıkçası şimdi bana böyle konuşmak kolay geliyor ama inanın ne sıkıntılar yaşadığınızı,nasıl mücadele ettiğinizi anlıyorum,hissediyorum. Ellerinize sağlık, beyninize sağlık, harika bir iş başarmışsınız. Sayın buralpdi-Levent beyin ısrarla vurguladığı bir an önce yola çıkma konusunu lütfen dikkate alın. Kolaylıklar ve gönlünüzce olması dileğiyle selamlar :smiley:

Arıf bey kardeşim.
Okurken hem sevındım hem duygulandım . Boyle bır yardımlaşmaya gercekten cok ihtıyacım var . Henuz dış bolumdekı işlerımı olsa da olmasa da en kısa yoldan bıtırmeye çalışacagım . biliyorum asla sizinki gibi bır kaporta duzgunlugu olmayacaksa da ben buna razı olma mecburiyeti içerısındeyim. Bu sorunlarımı hallettıkden sonra TUV dekı sorunlar için çalışacagım. Görüntüyü aldıktan sonra iç bolumlerdekı eksiklerimi gıdermeye calışacagım . O zamanlar gelince kendımı daha rahat hissedecegim. Zira 3 yıldır vize cezası birikti. Daha da önemlisi ben yurumek istıyorum artık . Eksıklerı bıle umursamıyorum. Daha ılerıdekı gunlerde veya kim bılır Ankara ya geldigim gunlerde bu yardımınızdan yararlanma olanağı bulabilirim. Çok sagol kardeşim.
Bülent kardeşim aklıma öyle bir sey düşürdünüz kı hayallerım ve rüyalarım oldu sankı . Son kalan bütün enerjimi de seferber ettim yoldayım , gelıyorum.
Bu arada aklıma gelen bir şey var ama bılmem siz dostlar ne dıyeceksiniz . Levent in (buralpdi) bahsettiği " Pütürlü alan " konusunda düşünüp içime sindirmeye calışıyorum. Acaba , tum dış yuzeyı pütürlu alan halıne getırıp de parlak yuzeylerde kı dalgalanma gorunumunden kurtulabilirmiyim. Bunu da Meges denen madde fırca ıle işlenerek pütür gorunumunu daha öncelerı bir işimde uygulamış ve 10 yıl boyunca gorunumunu korumuş tu . Ben aslında daha once oldukca iyi zımpara yaparak elde ettiğim düzgün alanların daha sonra polyester kaplamanın hava şartşarından etkilenerek dalgalanmış olması karsışısında çaresizim. Bazı avrupa orjınal karavanlarda ve başoglunun halen kullanmakta oldugu alimimyum pütürlü kaplamalarda boyle bir yuzey kaplaması gördum. Tam öyle olmasa da en azından benzer dıye yorumluyorum Ne dersiniz.
Selamlarımla.

Mehmet hocam.
Tahmin edıyorum , ne kadar zorluk çektiğimi fazla belli etmemin sebebi fazla sızlanmış oldugumdan olacak. Görüyorum ki siz dostlarım bu zorlugu gercekten hisseder oldunuz gibi. Ne güzel ifade etmişsiniz . Üstelık de övmüşsünüz. Gerçekten sizlerden çok güç alıyorum. Sagolunuz hocam.
Selamlarımla.

Mehmet abi,sırası geldiğinde, siz istediğinizde depo işini herşekilde çözeriz, dert etmeyin.
Selamlar.

orbay74' Alıntı:
kaplamanın hava şartşarından etkilenerek dalgalanmış olması karsışısında çaresizim. Bazı avrupa orjınal karavanlarda ve başoglunun halen kullanmakta oldugu alimimyum pütürlü kaplamalarda boyle bir yuzey kaplaması gördum. Tam öyle olmasa da en azından benzer dıye yorumluyorum Ne dersiniz.
Selamlarımla.

Mehmet abi bahsettiğin malzemenin adı gofrajlı alüminyum levha, pütür önersini İstanbullu karavancı ''dağlayan'' arkadaş uygulamıştı sanırım kendisinden bilgi alınsa daha
iyi olur özelden mesaj atıp sorabilirmisiniz?

Levent Bey kardeşim.
Ben bu gofraj gorunumunu "meges" ıle yapmayı duşünüyoru. Karışımlı bır madde, fırca ıle zemıne sürüldukten sonra kısa tuylu fırcayı dikine tatbık ettıgım zaman pütürlu bır alan meydana getırebılıyorum. Aslında benım yuzeydekı dalgalanma yarım milim cıvarında oynuyor. fakat parlak boya attıgım taktirde yansıma nedenıyle ışık kırılmasından dolayı daha fazla bellı olacak Ben yuzeyı parlatmak yerıne pütürlendirerek ışık yansımasını engellemeye calışmayı düşünüyorum . Sanki olumlu olabilir gibi gelıyor. Gofraj aliminymu hem yapıştırmak hem de oval bolgelerde donum saglamak bır de ek yerlerını kaybetmeye calışmak oldukca zaman kaybı ve külfet getırecek gıbı gelıyor.

Mehmet abi gofrajlı alüminyumu uygulamanız için önermedim bilgi olarak yazmıştım bana görede araca gereksiz yük bindirir. Megesi yüzeye sürdükten sonra
fırçanın ucunu yüzeye 90 derece açıyla vurarak oluşturacağınız yüzeyde istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz. küçük bir levha üzerinde deneme yapabilirsiniz.

Hah işte bu , sanıyorum kolay ve zaman almayan bir çözüm olacagı için dıger arkadaşlarda olumlu bakacaklarına inanıyorum.
Sagol Levent bey kardeşim.

Mehmet abi sen karavanını yollara çıkarda biz gerekirse ansiklopedileri karıştıralım.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri