Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 225,011
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Biraz nasıl yaptıgımı anlatmaya calışacagım.
Profıl ızgaraların aralıklarını straforla sıkı sıkı doşedıkten sonra yan duvarlar ve arka bolum ortası ıkı kat 3-4 mm , tavan ve ondekı ruzgar alan bolum dahıl uc kat 4-5 mm kalınlıkta elyaf ve polyester tatbıkı yaparak yaklasık 80 metre elyafı ve 6 teneke polyesterı bıtırdım. (kokusu cok fena) Tavsıye ederım ayran ve yogurt urunlerı kısmen işe yarıyor. Daha zoru olan macun cekme işlemıne basladım . Kucuk macuncelıklerı ıle işi bıtıremeyecegımı tahmın ederek resımde en başta gordugunuz bır paslanmaz parcayı bır takoz userıne monte ederek daha genış alanları macun ıle kaplayabılmek ve de uzun olması sebebı ıle kusmen tesvıyeye yardımcı olacagını duşunerek tatbik etmeye calıstım. Aklımdayken. Daha once macun cekmeyı Samı (derındenız1) kardeşimızle bırlıkte hem orendık hem yaptık. Macunla kapladıgım bır bolgeyı zımparalamaya başladım. Sonuc bır felaket di. devasa cukurluklar devasa tümsekler , nerede ıse surdugum macunu polyester levhayı gorene kadar zımparaladıgım halde halen duzgun bır satıh elde edemıyordun. İki metrelık bır alımınyum profılı mastar olarak kullanım macun sevıyesıne yaklastırmak amacı ıle kontrol etmeye basladım . Yalıtımda kullandıgım strafor alırken pembe renklı olanını bulamamış ve sarı renklı olanını almıştım . Sonunda yalıtım maddesı dıyerek gecıştırmıştım. Oysa kı; sarı renklı olanının kalınlıkları degışkenmış , sonradanfarkettın . (kullanmayı duşunen arkadaşlarımı uyarırım sarı renk sakın ha ! ) Tümseklerı yok edebılmek için 10x10 - 20x20 gıbı 3 mm kalınlıgında sac levhalar hazırladım. Bu pılakaları mutfak ocagında ısıtarak (cok fazla degıl) tumseklerın uzerıne pense ıle kapatıp yanlardakı calışma alanım olan 70 cm lık aralıkla duvar arasına tahta cıtalar ıle basınc uygulayarak göcurmenın yollarını aradım . Absüd gelmesın Çok işime yaradı Bu sekılde tamamını kontrol ederek 1-2 mm macun sevıyesını aşmayacak sekılde ısı ıle tesvıye ettım. aşırı göçuklere de eldekı parca elyafları kullanarak polyestger ıle doldurma yaptım kı kalın macun tabakaları meydana gelmesın dıye. Ve kucuk den başladıgım zımparalarımıda taşıyabılecegım olcu buyuterek duzgun alanlar elde etmeye calıstım . O resımde gorunen en buyuk olan var ya , işte ona cok beddua ettım. :D İnce uzun boylu olan alımınyum zımparam ıle de kapı kenarlarını kenarlara gelen oval köşelerın tesvıyesınde kullandım. Dedım ya ya gece uyumaya calısırken ya da oturken buldugum careler bunlar[attachment=1]

Resim 006.jpg

Etiketler

Son zamanlar bıraz şişirmedım desem yalan olur. Hem bıtkınlık hem yorgunluk başladı . bır gun once şişirdıgım yerı ertesın gu n tekrar baktıgımda rahatsız olmuyorsam oylece bırakıyorum. Gercegı söylemek gerekırse de oylece bıraktıgım pek fazla olmadı Neden dıyorum oyle ?. Artık kasanın tesvıyesını bıtırmış sayıyorum . ve dıger aksesuarları pıyasadan temın edemedıgım için yapmaya başlamak gerekıyordu . Yıne de oylece bırakılan bır yer var orası çok canımı sıkıyor. Üstelık orayı Levent (buralpdı ) kardeşimiz de işsaret etti. Adam profesyonel kardeşim ne yaparsın :D . Aklıma gelmıişken . eylul 3 muydu 5 mıydı hatırlayamadım (pek fazla takvım kullanmıyorum) Levent kardeşimız ugradı bıze . Hemen bır ateş alacakmış gıbı yapmak istedı de ben, "" valla olmaz"" deyıp zor zahmet 3-4 saat muhabbet edebılme fırsatı bulduk. Benım karavana baktık . Çok şaşırdım . Levent benım işimı çok begendıgını soyledı . Şoyle bır baktım , adam gercekten begenmiştı. Aman sormayın ne sevındım. Bir agacişlerı uzmanından gecer not alıyorsunuz , sızı taltıf (övmek) edıyor. O gun bu gundur ki daha bır şevkle calışıyorum.
Nerde kalmıştım ; Evet , şimdı eteklere yapılacak ılaveler için bır care bulmalıydım . Önce resimi vereyımde sonra acıklayayım (sankı bıraz çenem duştü gibi geldı :D[attachment=1]

Resim 001.jpg

Mehmet ağabeyim,
Allah eline, koluna saglik ve derman versin. En kisa sürede uğraşlarinin karşiliğini görmen dileklerimle kolay gelsin diyorum.

Dedım ki ; kendımce , hemen sanayıye gıdıp hanı araclara kapı sacı camurluk gıbı parcalar yapanlar adına sac cı denıyor . Onlara gıttım . İstedıgımı anlatabılmeyı kolaylaştırmak amacı ıle once bır resmını yapıp olculerını de yanlarına yazdım Sanayıde bır kaç yerı dolaştım. Anlatıyor, gösterıyor can hıraş ne istedıgımı belırtmeye calışıyor kan ter içinde kalıyorum. (resim yapmam da ıyı sayılır yani) Dururuyor duruyor sonra " sen ne istiyorsun dayı" diyorlar Başa çekip bır daha anlat anlat elde var sıfır. onca yer dolaştım. Biz sıtenın esnafı değiliz ya , iş ogretıyorlar - hatta makaraya bıle alm aya çalışıyorlar. Kızdım öfkelendım , "İşin ağırı koca öküze düşer" benzetmesını anımsayarak çaresiz koyuldum elde üretime devam yoluna. 125x250 bır pılaka sac aldım ve aynı yerde istedıgım olcude kestırdım ve geometrık kıvrımları (90 derece 45 derece gıbı) kıvrımları da yaptırıp eve getırdım . Her şey o arada gordugunuz 70 cm lık alanda yapıldı. Amacım estetik gorunum kazanması amacı ıle alt bolumlerı içerıye dogru oval bır sekişde kıvırmaktı.parcaları yere yatırıp fotoların bırınde gorunen oksijen tupunu uzerıne yatırdım. Amacım tüpü oklava gıbı kullanarak bır oval kıvrım elde etmeye calısmak dı. Öyle de yaptım . En zorlandıgım tekerleklere gelen yerlere çamurluk yapmak . Sacı esnetmeye başladıgımda istenmeyen buzulmelerın ve şişmelerin olacagı muhakkak dı. Yine uyumaya calısırken aklıma geldı . sacı dort bır yanından sabıt tutacak bır dayanıklı kalıba ıhtıyacım vardı . Üstelık aldırmak istedıgım oval biçime uymalı ve tekerlek oyumları da dıgerıne eşit olup mantıksız çirkınlıkler olmamalöıydı. Tekerlek oyum biçimini tasarlayıp ona gore yaptıgım kalıp ın ıcıne bu oyumlara gore tekrar içi dolu profıllerı keserek bukerek kaynatarak kendıme bır kalıp yaptım . daha sonra kaynak yapmaktan dolayı kasılıp carpıklaşmasını agır cekıç darbelerı ıle istediğim olçüye getirip camurluk boyutunda kestığim sacı marangoz işkencelerı ıle bır guzel sıktım . ondan sonra ver yansın ettım cekıcı Amacım bazı bolgelerı esnetmek ve şekıi aldırmaya çalışmak dı. Kolay olmadı yapmaya calıştım. En sol basta gorunen arkadakı motosıklet bagajı kapısının uzantısı ondan sonra gelen parcayı yanlış koymusum aynı camurluk oyumu fakat orta kapı parcasına dogru 40 cm daha uzun . Malum orta kapı karavana gırışi saglıyor en sağdaki ıse kasanın en ön parcası olup mutfak bolumunun altına gelıyor. Üzerındekı acıklık ıse henmen kapı yanına koymak ıstedıgım bahce çeşmesı

Bekır bey kardeşim
Ziyadesı ıle ugraştıgımı belırtıgınız sozlerınız ne guzel .
Doyasıya gezmek mi ?
Ne kadar ozledim bır bılsenız
Teşekkurler

Mustafa bey kardeşim.
Guzel dılegın için teşekkur ederım sıze (allah mutlaka duyar)
Kısa zamanda bıtmesını ben de istıyorum da göruyorsunuz işte .
İş buyuk Usta da bıraz geckinse Biraz daha uzayacak galıba
Yine de sagol kardeşim , gönlunu yaptın . Sizinde gonlunuz hoş olsun.

Ben söyleyecek kelime gerçekten bulamıyorum,kendi mi yerinize koyuyorum 10 defa bırakmış yazlık bir karavana çevirmiştim,nerden biliyorum 140cmx320 cm ikitane sandviç panel yaptım 2 ayda bitirebildim.Sizin yaptıklarınıza yeltenmem bile çok zor.Elinize sağlık çok yol almışsınız.

Mehmet abi,
Yaptığın iş karavanı çoktan aştı, daracık alanda sabırla geldiğin nokta gerçekten imrenilecek seviyede.
Meraklarımızı giderip resimleride paylaştığın için teşekkürler. Zoru başarabilmen moralimizi artıracaktır.

Kolay gelsin.

Mehmet abi yaptığınız iş gerçekten çok zor bir iş o dar alanda o kadar uğraş çalış bende kendi adıma söylüyorum çoktan boş bir arsaya terk edip kaçmışdım o kasayı :smiley: ellerinize emeğinize sağlık Allah güç kuvvet versin sonrasındada çokca gezme fırsatı versin,iş bu kadar olduktan sonra bundan sonrası teferruat sizin için çok zor olacağını sanmıyorum ;) yaptığınız işlerden bahsederken hayalimde canandırmaya çalışıyordum ama bu denli güzel bir iş çıkacağını tahmin edemezdim Allah nazardan saklasın,bende panelvan içine 3-5 tahta çakıp karavan yaptım diye övünüyordum :-[ ellerinizden öperim Allah kolaylık versin.

Kesinlikle eminim; Mehmet Beye, yepyeni bir Hymer armağan etseler, bu yaptığının vereceği keyfi veremez/veremeyecek.

Yüzdünüz yüzdünüz sanırım bir kuyruğu kaldı; kolay gelsin!... :smiley:

Cavid Sezen

sayın (orbay74) Mehmet Baydemir selamlar.sesinizi duymak çok güzel.sesinizi duymak demek çalışmalarınızın devamı demek.buda bize umut demek siz başardıkça inanın bizler dahada güçleniyoruz.sağlık ve esenlikler dilerim.saygılarımla kemal orhan

Mehmet bey'e marangozluk yetmemiş, kaportacılığa da soyunmuş :smiley:

Wallahi ben yapılanları okurken içime fenalık geldi. Ne sabır! Ne bilek! Ne yürek! Helal olsun. Helal olsun. Helal olsun.

Başka diyecek şey bulamıyorum.

Sevgiyle,
BKA

Ilhan bey kardeşim
Teşekkur ederım
selam ve saglıklı gunler.

Levent bey kardeşim ( mayıstosboce)
Mutlak benımde bırakıp kaçıp kendımı daglara taşlara vurmak cok aklımdan geçti . Bu zorlukları yaşayan bır ınsan olarak derdıme ortak olma cabanızı ve taltıf degerlerınızı en ust duzeyde belırmeye calıstıgınız yazı ve cunlelerınıze saygı duyarım.
Teşekkurler Levent bey

Sevgılı Yusufum
Neden boyle pek bır sey yapmamış gıbı algılıyrsun kı ? haksızlık etme kendıne. Ben bılıyorum bu sıtede bızım donemde kanunların tepe taklak gelldıgı bır anda sen . başladın - bıtırdın - gezdın,tozdun ve de satıp emegını degerlendırıp bır yuva sahıbı oldun . senın başarın bır düstur (başarılı yol) olmalı bence . Anlıyorum aslında , Övgulerın benım ıcın cok degerlı teşekkurler yusuf.
Tum aılen ıle bırlıkte saglık ve esenlıkler dılerım.

Levent bey kardeşim (gungor)
Amacım aşmışlıgı yaşamaktan zıyade sadece hayatım boyunca dogru durust bır karavanım olsun dıye cabalamışımdır . Dar yerler benım kendı ımkanlarım oldugu için onlarla yetınıp yolumda ilerlemek gayem oldu.
Dıger bır olay ıse : ıcınde bulundugum kurum çalısmalarımı bır "deger" olarak algılayıp sabıt konular bolumunde vasıflandırması, bana bır misyon verıldıgının ispatı sayarak kendımı "gorevlı" hıssedıp elımden geldıgınce calışmalarımı surdurmek düşüncesındeyım.
Ayrıca kişisel ovgulerınız ıçın tesekkur edıyorum. selamlar.

Cavıt hocam.
Hakkımda duşunduklerınız ve zıhnınızde canlandırdıgınız imajı , şahsıma olan kanaat notunuzu gonlunuzde hiç zorlanmadan verdıgınızı ve bundan emın oldugunuzu algıladım. bu benım için üst düzey bır deger . Çok gurur verıcı - kutsal ve erışılmesı zor . Övgünüze mınnet duyarım hocam
selam ve saygılarımla.

Sn Kemal Orhun bey.
Selamınıza , selamlarımla katılıyorum.
Yazdıklarımı okurken çalışıyor da oldugu hissetmenız ne guzel.
Umudu bırlıktelık olarak hedeflemenız ve gucu bır bedende sarmal duşünmenız gonullerın harman oldugu yer olmalı mutlaka.
Yaşamaksa eger , bence bu degerler ıle de tanışmak en kutsal madalyalar olmalı.
Teşekkurler Kemal bey . Selamar ve saygılar.

Bekır bey kardeşim.
Amacım sadece hedefledıgım sonuca ulaşabılmek için debelenıyorum. Ama gelın gorun ki ; insan zor zamanlarda oldukca fazla soyunuyor yenı işlere bende farkındayım tıransparanlıgımın ama ınanın ki çaresızlıgımdendır. Siz benım yuregımı - bılegımı övdünüz ya , o bana yeter dostum.
ben de sıze teşekkur edıyorum . Hem de üç defa , sagolun - selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri