Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 224,920
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Mehmet bey ellerinize sağlık.Son makyajlı halini hayal etmeye çalıştım beceremedim.Bizlere bu zevki tattırmanızı umut ediyorum.
Selamlar.

Etiketler

sn: Rıfat bey.
makyajlı halini ben de cok merak etmekteyım.
Begenmiş olmanız ve tatmak ıle lezzet aldıgınızı ıfade etmiş olmanızdan dolayı onur duydum.
Teşekkür ederım - selamlar.

Anlatımımı bıraktıgım yerde bahce çeşmesı derken , hemen tam ortaya gelen gırış kapısının sag yanında bır açılır kapagın altında bır musluk olacak . o muslugu bıldıgınız gıbı yaz mevsımınde tozlanmış ayaklarımızı veya dışarıda oturmakta iken gereklı kullanma suyumuzu kuçuk bır hortum vasıtası ıle gıdermeye çalısacagız . genellıkle karavan içinde sokak ayakkabısı ıle dolaşmamayı düşünüyoruz . şahsen cıplak ayakla dolaşmak beni rahatlanmaktadır. Aynı muslugu belırlı aralıkla aracımı yıkamak gerekırse uzun hortumumu baglayıp arka merdıvenımı kullanarak tepeden tırnaga yıkamak ve kaldıgım yerden gezılerımıze devam etgmeyı dusunuyoruz . Boylece de kalan su agırlıgımızdan kurtulmuş olacagız . (depolarımın kapasıtesı tahmını 320 L.) . [attachment=1]
Aracın boyasını yapabılmem ıcın uzerıne takmayı duşündüğü tum aparatları yerıne gore alıstırıp geçici montajlarını yaparak boyadan sonrakı delık acmalar ve yerlerıne oturmamazlık gıbı zorluklardan kurtarmaya calısıyorum . Resımde sol baştan ıhtıbaren : Bahsettıgım bahce cesmesının camurluk ıcerısındekı haznesı ve kapagı olacak yanındakı , kasanın sol yandan goruldugunde bır kapak yerı gorunumunde olan acıklık oturma bolumunun içinde yer alacak su depolarıma dolum yapabılme kapagım olacak. sonrakı ise, duş tuvaletımın tavanına koymayı duşundugum havalandırma kapagı olacak . Uygun olcude bulamadıgım için onuda elımde yapmak zorunda kaldım. acık kalmasına yarayan aparatı ıle aynı zamanda kılıtleme fonksiyonunuda karsılayacak. Sondakı ıkı adet üretımım buzdolabının sag yan duvardakı ıkı acıklıgı kapatacak havalandırma kapagı olarak yaptım. dızaynı geliştirirken hava alabılırken seyahat halınde ıken yan havanın yagmur suyu ıle arac içine basınç ıle gırmesını onlemek amacı ıle kapaklarıma iki adet siklon esasına dayalı odacık yaptım bu odacıklarda sıkışmış olan hava daha genış bır alana geçtıgınde basınç etkısını yıtırerek taşıdıgı agırlıgı (su) duşey yonde bırakacagından ıkıncı odacıga gecereek yoluna devam edıp dolabı sogutma bolumune ulaşacak . ayrıca ıkıncı odacıkta iri toz parcacıklarını tutabılmek amacı ıle iptıdai bır fıltre (bulaşıktelı) koyacagım. Bunu tasarladım fakat arac uzerındekı etkısını henuz bılmıyorum. Gerekırse gelıstırme yonunde devam edecegım.

Şimdılık bu aşamadayım teşekkur ederım selamlar.

Resim 002.JPG

Yucel kardeşim.
Begenmen cesaretımı arttırıyor.
Teşekkur ederım. Selamlar.

Beğenmek ne kelime
Hayranım yaptıklarınıza..

Bitirmenizi ve O'nun yollara ineceği günü heyecanla bekliyorum..

İki gundur boya işlerınden once bıtırmeye calıştıgım arızaları gıdermeye calışıyorum Daha onceden kapı yerı için bırakmış oldugum yerler kapıyı monte etmek ıstedıgımde uyumsuzluk gostermış oldugu için ımkanlar el verdıgınce uyum saglatmaya calıştım . tabi bu işlemler netıcesınde kesme , biçme ve kaynak işlerı oldugu için açılan bolgelerı tekrar temizlemek gerekıyor. matkap ın agzına bır goner fırça baglıyor daha sonra iyi bır temızlıkten sonra "meges" dıye anılan polyester esastlı bır madde ıle kapatıp daha sonra da astar cekıyorum. Bu arada "meges" in en iyi ham sac uzerıne tutunabıldıgını ogrenmiş oldugumdan hep boyle yapıyorum. Bu bılgıyı daha once elde ettıgım gıbı 10 yıl gıbı bır sereyle test ettım sayılır. (aklımızda bulunsun) Ve alt bolumlerde bazı acık kalıpta paslanmalar tesbıt ettıgım için aracın altında oldukca vakıt harcadım . daha da ugraşmam gerekıyor . en saglıklısı aracın alt bolumunu tamamını meges ıle kaplamak uzun omur açısından gereklı goruyorum. daha onceden denedıgım daha kolay tabanca ıle atılan putur denen ortücüyü de kullandım fakat , dış darbelerde etkısının daha az olarak gozledım. Pütür ü kaplamaların darbe almayacak iç kesımlerde yalıtkan olarak kullanıyorum. Boya için ön cam lastıklerını açtıgımda bencikler halınde pas lekelerı gordum . Oraları da zımparayı tutabılecek bır aparat yaparak (cam yapıştırma) ince olan aralıkları temızleyıp antipas atıp boyaya hazırlamaya calışacagım.
Halen boya oncesı kontrollerıme devam edıyorum. Daha sonra kasa astarını atıp delık-deşik macunu ve zımparası yapılarak boyaya hazırlanacak.
Selamlar.

Resim 010_001.jpg

Resim 011_001.jpg

Orta kapıyı iki basamaklı yapmak için gercekten cok zorlandım Çünki ; arac arkadan cekışlı ve çift teker motellerınde boyle , şasi kalınlıgı digerlerıne gore hem 5 cm daha fazla hem makas boylarından dolayı da toplam 10-15 cm gıbı bir fark yapmakta . Bu gerekce ıle iki basamak yaparak daha kolay inip binmeyı ılave basamaktan kurtulabılmeyı hedefledım. Şu anda 30 cm gıbı yerden yukseklık bulunmakta. yanı on kapı basamagından 3-5 cm daha yuksek. Ben zorlanmadan kat edebılıyorum . karavanımıda gormek isteyenlerden bu yonde deneyımlerını aldıgımda , zorlanmadıklarını soyledıler.
Dıgerı arka , motosıklet garaj kapısı olacak . 65X115 boyutlarında . motosıklet aynalarına izin vermıyor ama bende cıkarıp takmayı dusunuyorum. Veya bılezıklı ayna uydurup girişlerde aşagıya yonlendırecegım.

Bot: arka kapı yoa taşmış durumda gorunuyor ben de kapıyı kavislendırerek garajı buyutmek zorunda kaldım . Garaj 545 cm - araç 610 cm

Şeytan ayrıntıda gizlidir deyip en ince ayrıntısına kadar düşünmüşsünüz, ellerinize sağlık.

Arka basamak konusunda belki de gereksiz telaşlanıyorsunuz. Araç yüklenince arka taraf biraz daha aşağı inecektir zaten.

Zevkle takip ediyoruz,bileğinize kuvvet kolay gelsin.
Hakan Yaşgül

Datça yolunda İzmir'e uğrayıp Mehmet ağbiyi mutlaka görmek istiyordum, tabii karavanınıda merak etmiyor değildim :smiley:, sıcak bir karşılama ile hoş sohbete daldık, eşi ve kendisi çok sıcak kanlı insanlar, sevgi dolular, ikramlar sohbetler derken ben artık karavanı görelim dedim ve atölye kısmına geçtik, ben açıkçası bu kadar temiz bir işçilik beklemiyordum ilk şaşkınlığımı atınca yüzeyi birde elle kontrol ettim, fiberi bu kadar düzgün işlediği için Mehmet ağbiyi kutlarım, tesviye işi hatasız dalga yok ve bu yüzeyi bu şartlarda elde etmek hakikaten çok zor, ben kendim yapsaydım bu kadar düzgün çıkmazdı, hatlar ve köşe yuvarlakları arka panel çizgileri çok düzgün, ellerine sağlık,
içerisi çok ferah olmuş çok rahat ev konforunda yaşanabilinir, her detayı ince ince düşünmüş ve uygulamış,
aslında karavan bitmiş, içerisinin mobilyası %90hazır ama moral olarakda Mehmet ağbide bitmiş, moralinin bozulması gayet normal çünki hazır alabileceği birçok aksesuarı kendi yapmak istemesi sonucu zamanın uzaması, süre uzadığı zaman ister istemez moraller bozuluyor buna birde çevreden işten anlamayan insanların yorumları eklenince hepten hüsran, iş sanki bitmeyecek gibi geliyor, bu durum kendi karavanını yapan herkesin karşılaştığı olumsuzluk,
acilen bu karavanın dış kısmının toparlanıp sokağa çıkması gerekiyor, eğer bu yapılmazsa moral bozukluğundan bitme zamanı çok uzar, yolda olursa hem gezilir hemde imalat süreci daha kısa olur, kullanırken ihtiyaçlar daha iyi şekillenir diyerek bu düşüncemi Mehmet ağbiye ilettim kendiside hak verdi ve görüyorumki yeniden heyecan başlamış, bu çok sevindirici, eskilerden başlayıpda bitmeyen bu karavan kaldı, bu karavanında bitmesi de çok yakın çünki birşeyi kalmamış, sadece montaj ve rutuşlar onlarda gezerken yapılabilir,
ha gayret Mehmet ağbi :smiley:
selamlar
sevgiler

Sn hakan bey.
begenı ve ıyı dıleklerınız için çok tesekkur ederım sagolun
selamlar.

Bekır bey kardeş.
Aslında dedıklerınızde haklısınız . Yokmu şu ayrıntılar . Kolay işler diyerek sona bırakıyorsunuz . O işlerde pek kolay olmadıklarını vurgularcasına oldukca hem ugraştırıyor hem de yorucu oluyor. Basamak konusunda da fazla kaygulanmıyorum . Vermemiş mabut ne yapsın mahmut deyıp, olanlarla yetınmeyı ogrenecegız artık.
Teşekkurler , selamlar.

Bence Levent bey (fena halde) haklı. Mükemmeliyetçiliği bir kenara bırakıp aracı yola çıkarın. Şöyle bir silkinip tozunu atsın. Vaktidir diyeceğim ama vakti çoktan geçti. Yaz bitmeden kısa da olsa, yakın mesafe de olsa bir yolculuğa çıkın. Sonrası için yeterince enerji depolamanıza yeteceğine eminim.

Levent bey kardeşımızın yazdıklarını okurken son derece keyıflendım dogrusu , itiraf etmelıyım.
Evet , iyi bır seyler olsun dıye ugraşmaktayım . Ama düşünebılıyormusunuz bır işin erbabından övguler ve taltıfler alıyorum. Hem gururlandım hem de keyıflendım dogrusu. Hem levent ve de bekır bey kardşlerımın de dedigi gıbı Biraz yolu kestırmeye dogru yonlendırmek dogru olacak . Fazla mukemmelıyetcılıgın bana zarar verdıgı sonucunu aldım uyarılarınızdan haklı olarak. Ben de canı gonulden sıze katılıyorum. Aslına bakarsanız çok da ozledım şöyle bır yollarda olmayı. Artık sabırsızlanmaya basladım. ben de farkındayım O yuzden elımı cabuk tutup guneşlı gunlerı sonundan barı yakalama gayretı içerısındeyım artık. Sagolun dostlar.
Selamlar.

bence karavanınız olduğu zaman vaktinde önemi yoktur, yaz kampları kadar kış kamplarıda kendine has güzellikleri vardır, mühim olan yolda olmaktır, gezebilmektir :smiley:
ustalar az kaldı ha gayret :smiley:

Mehmet hocam ilk yapacağınız kampa katılacak arkadaşlar olur mutlaka kutlama anlamında,haber verinde size eşlik etsinler.Kurbana denk gelirse buradan bile gelen olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR