Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 228,786
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

sn enezege
oncelıkle aramıza hosgeldınız. ben yenı farkettım .
bılgılenebılmemız ve paylasabılmek ıcın topıgımde ıstedıgınız kadar yazabılırsınız ayrıca dıger tum dostlarımda buna dahıldır.
bahsettıgınız konu benzerı bır durum ıcersındeyım. bu konuda dogru bır bılgım yok. fakat muhendısımın bana uyarısı '' zaten turlu mazeretlerle engel cıkarmak ıcın tetıkte beklıyorlar.bu nedenle mumkun oldugu kadar kısa surede sonuca gıtmende yarar var '' demıstı. muallak bır bılgı .fakat mantıklı buldum ve oyle davranıs ıcındeyım.
saglık,sevgı,saygı .

Etiketler

Tekrar merhaba, bu konuda kime sorsam farklı cevap alıyorum.Bende makina mühendisiyim ama farklı konuda çalıştığım için konuyu net bilmiyorum, proje çizen arkadaşlara sorduğumda
aldığım cevap genelde şu; 'evet projenin geçerlik süresi var bu 1 aydır, süre geçince proje iptal olmaz 100 tl gibi bir ceza ödeyerek onaylanmış projeyi uygulatabilirsiniz'.'Eğer kanunlarda
bir değişikilik olmazsa bir yıl sonra bile ceza ödeyerek tüv den onay alabilirsiniz' şeklinde.Aynı dertten muzdarip olduğumuzu düşünerek eğer isterseniz görüştüğüm makina mühendisinin telefonunu verebilirim(hamitgunayozkan@yahoo.com).Verdiğiniz yanıtlar için teşekkürler inşallah bizim için hayırlısı olur.
Günay

Sn.enezege,
Pegem müh. ile görüşüyorum,bana söyledikleri TSE onayından sonra 1 ay içinde TÜV'e müracat ve ruhsat tescili yapılmalı süre aşımında cezalı
duruma düşüleceği söylendi.
Levent

Güngör Bey banada aynı şeyi söylediler, cezasıda 80-100 tl gibi ama proje iptal olmuyor cezayı ödeyip projeyi tüv' onaylatabiliyorsunuz dediler. Aynı muayene süresi geçmiş aracı muayene sokar gibi.
Ama yinede teyid almak için tüv'den arkadaşlara bugün soracağım.
Günay

Sevgili dostlar bu gün akşama doğru karavan projemin onaylandığı haberi geldi daha elime geçmedi.Onay işi tamam sadece vezne kapandığı için harcı yatıramamışlar pazartesi harcı yatırınca projeyi alacaklar İst.Bakırköy'deki YENER mühendisliğe beni bu dertten kurtardıkları için teşekkür ediyorum şimdi hızlı bir şekilde arabanın önce cam sonra tesisat ardından izolasyonla başlayıp iç mobilyasını hızlı ve dikkatli bir şekilde bitirmek kalıyor dilerim her karavan ve doğasever kendi karavanına kavuşur ve bu yazı karavanında geçirir.

Yusuf Bey,

"Gözünaydın" desek mi acaba?

Cavid Sezen

Yusuf Bey,

İşlem tamamsa, gerisi sizin elinizden kurtulamaz; sizde bu istek, bu arzu olduktan sonra. Kolay gelsin diyorum.

Cavid Sezen

saygı duydugum sevgılı tum arkadaslarım.
bıldıgınız uzere bır haylı zamandan berı gem vuramadıgım gezme ve gorme ıc gudumuzu eldekı ımkanlar (motosıklet ,bınet oto panelvan)olcusunde surdurmekte ıken gonlumuzun cok arzuladıgı bır motorkaravan gezgıncılıgı asamasına getırebılmek ıcın caba sarfetmekte ıdık.
1997 model sıprınter mercedes 412 D acık kasa kamyonetımı karavan yapabılmek amacı ıle yasadıgım sehır olan ızmır de bır muhendıslık burosu aracılıgı ıle muracaatımı yaptım. once kabul edılebılecek gıbı gorunmesıne ragmen uzunca bır sureden sonra onay verılmedı. sonucunda muhendısımın tavsıyesı uzerıne eksık evrak ve aykırı durumumuz olmamasına ragmen kabul edılmemesının anlamsız oldugunu ve yargı yolunun acık oldugunu soyledıkten sonra , harcanan paranın ve bosa gecen zamanın buna degmeyecegını ve baska bır sehırde muracaatımızı yenıleyıp alabılme yolunu onerdı. bende tavsıyesıne uyarak kırıkkale ılınde ıkıncı muracaatımızı yaptık . sonucunda 09.03.2009 tarıhınde projem onaydan gectı. sonsuz bır sevınc ve mutluluk yasadık. yarım umıtle tekrar bır kac yere karavanımı yaptırmak ıcın muracaatta bulundum. hanı krız var ya belkı deyıp bır sansımızı deneyelım dedık . ne haddımıze arkadaslar bılmem kac bın yurolardan bahsedılıyor. hele bırısı ''crbınde 25000 ero su olmayan benım kapımdan ıcerı gıremez'' dıyor. af buyrun merkepten dusmuse dondum. yıne de en makulu bursaya gıttıgımde can karavanın epey bır mıktar fedakarlık edebılecegını soylemıstı. velhasıl bızım evdekı hesap ın umugu sıkıldı. ne yapmalı ne etmelı derken ''gayret dayıya dustu '' derler . hemen ıse koyulup 3.60X5.50 garajımı temızleyıp takım taklavatımıda duzup kamyonetı kaptıgım gıbı garaja guc bela tıkıstırdım.
daha once almıs oldugum profıllerı esım temızledı ben de astarlamıstım. kendı yaptıgım profıl kesme makınemle ( eskı sunta kesme 1800 Wat aletı) basladım profıllerı kendı cızmıs oldugum plan ve projelerıme gore prasa gıbı dogradım. cektım emektar kaynak makınemı onume basladım bırlestırmeye. fakat ne var kı agırlık olmasın dıye 1mm aldıgım profıller kaynaga dayanmıyor delınıyor. aslında oksıyen takımımda var ama hızlı olmadıgı ıcın baska bır alternatıf yenı tıv ınvertor kaynak makınesı aldım.cok harıka bır aletmıs. uzatmıyayım seklıne gore ıkı yanduvarları bırlestırıp sonra saseye kuvvetlı bır platform yapmaya koyuldum . yanlara dogru her ıkı yana yedıser adet 30X50.2mm profıllerı her bırını kaynatıp altından makasladıktan sonra krıkoyu vurup aracı yerden kesene kadar kaldırıp her bırını test ettım. saglamlıgına gonlum de kanaat getırdıkten (tanıdık bır karusorcuden alınan tavsıye) sonra yanduvarları ustune kaynakla bırlestırdım . burada garajın boyu ıle sorun yasadım . aracın boyu 6.15 olunca kapılar acık kaldı bende kapıları cıkarıp tel kafes yapıp tıretuvara 60 cm tasstım. komsularımla sorun yasamadıgım ıcın sımdılık nahos bır durum yok. bu montajdan sonra taban platformuna 2cm kalınlıgında kırmızı cızgılı adının playvod oldugunu tahmın ettıgım su kontraplak ıle kapladım oncesınde tum progıllerı endustrıyel (bılesımlı) boya ıle boyayıp rızıkolu bolgelerı polıkor plolıuretan ıle destekleyıp su kontrasını arka yuzunude putur maddesını dokerek macun ıspatulası ıle 2 _ 3 mm kalınlıgında kapladım. platform tamamlandıktan sonra yan duvarları kendı ımkanlarımla yapabılecegım en uygun madde olarak sectıgım 8 mm mdf ıle kapladım. bu gunlerde de ıc dızayn olarak bolmelerı kestırdım ve yerlerıne alıstırdım olculerı kontrol ettım. komsu marangoza kose bırlesımlerınde saglamlıgı estetıgı ve yuvarlak kose olusumunu saglayacak olan gurgen masıflerın sıparısını verdım onları alınca masıflerı yerlerıne yapıstırıp sıktıktan sonra kuruyunca kesın yerlestırmeye gececegım.
sevgılı dostlarım. malum yas 60 haddımı bılmeyıp ustelık bırde bel amelıyatı gecırmıs bırı olarak bu dusunduklerımı gerceklestırıp gerceklestıremeyecegım korkusu ıcersınde bu gune kadar sızlere bu konuyu bır turlu acmaya cesaret edemedım. bu gun esımın destegı ve kahramanlık duygularımın debresmesı sonucu yapmaya calıstıklarımı sızler ıle paylasmaya karar verdım aslında hasretle ve sabırsızlıkla bekledıgım bır andı. ne yaparsınız korku yolları sarmıs dıyemedım. artık her gun agrılar ıcınde uyansam da yorulsamda hele hele bu yaz mevsımı baslangıcında herkesın gezı planları yaptıgı gunlerde ben talas boya kokusu cıvı batması uzamıs sacları ve sakalları kale almayıp sadece ısımı bıtırmeye azm etmıs olmak benım tek dusturum oldu. sankı benım ıcın bır namus meselesı halıne getırdı son demımde daha once sok zor durumların altından kalkabıldıgım gıbı bu gunde bu seruven dolu hayalımın benı mahkum ettıgı bu yukun altından kalkmak ıstıyorum.
bana sans dıleyın sevgılı dostlarım.
kararlıyım gelıyorum.
herkese coskulu sevgılerım ve halısane saygılarımla
orbay74 mehmet..ızmır.

Sevgi ve saygılarımla .Mehmet ağbi sizi tekrar kutluyorum.İnsan için de ne fırtınalar yaşıyor değilmi?Ama azmin sonu anlatılmayacak kadar mutluluk verecektir size ve sizi sevenlere.Sizin tecrübe ve birikiminiz bir hayli fazla .İnsan hayal ve ideallerini gerçekleştirdiğinde kendi dünyasına sığmaz.Para vererek sahip olma duygusu yanında hiç kalır.Benim öğrendiğim bu kısa yaşamda 1) İnsan faktörü.İnsana insan değeri vermek. 2) Sormakta fayda var.Sora sora BAĞDAT bulunur.3) ATA sözleri.Her biri yaşanan gerçekler. Başarmanın ,üretmenin,paylaşımın sonu yoktur.Yaşam devam ediyor ve istediğin gibi MUTLU ol.Çünkü Hak ediyorsun.ALLAH kolaylık versin .

İşte Yusuf Aybek(yaybek), Arkın Kaplan(dagciark28) ve Yusuf Kamas(ykamas)'ın ardından "dördüncü yiğit" Mehmet Bey(orbay74). Üstelik siz diğer üç arkadaştan ayrı olarak "camper" değil, "motorkaravan" yapıyorsunuz. Cesaretinize hayran kaldığımı belirtmeme izin verin lütfen.

Kolay gelsin, yolunuz açık olsun!...

Cavid Sezen

Onca övgü dolu sözler destekler ve gazdan ;D sonra kendimi birşey sandım havalara girdim sanki uzay gemisi yapıyordum oysa yaptığım kıytırık bir kamperin içi 3-5 tane kontrayı birleştirip vidaladım siz değerli dostların desteği beni,sanki çok büyük iş yapmışım gibi havaya soktu.Oysa asıl kahraman burda Mehmet abi önünüzde saygıyla eyiliyorum ve fotoğraflarını mümkünse sabırsızlıkla bekliyoruz.Allah size sağlık sıhhat versin beliniz ağrıyormuş çok çok geçmiş olsun yazın o arabanın gölgesinde denizin kenarında yaylada odun ateşinde çayınızı içerken hepsini unutursunuz.

Merhaba,

Karavan dünyasında acaba kaç kişi, kendi karavanını kendisi yapmıştır? Bu işin yarısı cesaret ise, yarısı da beceridir. Üçüncü ayak olan bilgiye ise, günümüzde ulaşmak artık çok kolay. yaybek ve diğer arkadaşlar, yaptıkları işi, basit birşey zannetmesinler.

Cavid Sezen

Büyük cesaret ve özveri isteyen bir imalatı alınteri, göznuru ile gerçekleştiriyorsunuz. Bu gerçekten övgüyü hakeden önemli bir işlem. Ben hep düşünürüm "yapanlar benden üstün mü?" diye, tek üstünlükleri yapmaya cesaret etmeleridir. Sizi cesaretiniz ve emeğinizden dolayı kutluyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,779
Kayıtlı Üye Sayımız
166,596
Kaydolan Son Üyemiz
Baybarss

SON KONULAR

Geri