Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)
Onay sürecini paylaşırsam daha kolay anlaşacağız diye düşünüyorum.
1- motokaravan yapılacak ticari araç alınır.
2- düşünülen proje ( alkovanlı, panelvan) yetkili makine mühendisine çizdirilir.
3- Bu projeye TSE'den onay alınır.
4- Karavan üreticisi firma TSE onayına göre projeye uygun değişklikleri yapar. (keser,biçer,donatır)
5- TSE onayı ile istenen diğer evraklar da hazırlanıp araç TÜV onayından geçirilir. (TUV, yapılmış aracın TSE onayına ve trafik kanununa uygunluğuna bakar)
6- TSE ve TÜV onaylı belgelerle trafik tescile gidilir ve karavan ruhsatı çıkarılır.
Sizin anlattıklarınızla bu süreç arasında farklar var. TSE onayını aldım diyorsunuz. Öyleyse takip etmeniz gereken stepler 4 ve sonrakiler. Aldığınız proje onayı eğer alkovana uygun değilse muhtemelen
bir fatura alın onunla TUV onayına gidin sonra aracı keser biçersiniz denilmek istenmiştir. Bu proje onayının neye göre olduğuna dikkat edin. Ben bu dönemde alkovanlı projeye TSE nin onay verebileceğini
pek zannetmiyorum. Bu konu ile ilgili yeni bir konu başlığı açmanızda fayda var.
Umarım açıklayıcı olmuştuır.
Oğuz
Merhaba Oğuz Bey, yukarıda belirttiğiniz süreçte aksamalar olursa yani proje çizdirildi, tse ye onaylatıldı, fakat projeye uygun yapım süreci 1 yıl sürdü.Bu durumda herhangi bir engel varmı?
Proje zaman aşımına uğrarmı, sizin bilgi ve araştırmalarınıza güvenerek soruyorum cevaplarsanız sevinirim. (ayrıca sayın Orbay'ın topiğine yazdığım için kendisinden özür diliyorum)
Günay