Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 228,779
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Her cumartesı - pazar gunlerı " Bu gun belkı yucel arar" dıye telefonumu yanımdan ayırmıyorum. Hanı bır keresınde aramıs sında ben de duymamısım ya . Çok uzulmuştum. Sana da hak vermıyor degılım . Insan bu karavan sevdası yuzunden bır cok sosyal ılışkilerını bile askıya alabılıyor. Nasıl olsa uygun bır zaman veya gecerken yolunun uzerıne gelir de ugrarsın . ben de memnunıyet duyarım. Resım işine gelınce, bak sen bılgısayarda oldukca ıyıymişssin . Bu arada bana da bır yardımın olursa sevınırım. sayende bır kac resım ceker eklerız bakarsın.
Mehmet Abi,
Teşekkürler, Dijital kameramla birlikte geleceğim o zaman,
Üç hafta sonra malzeme almaya geleceğim o zaman mutlaka uğrarım.
Daha erken de uğrayabilirim, Bazen birdenbire İzmir'e gelmem gerekebiliyor biliyorsun.

Neyse. Sen de benden once bıtıreceksın bıllıyorum Haydı elini cabuk tut. Ege ye bır karavan daha eklensın.
Mehmet abi,
Siz de elinizi çabuk tutun da beraber bitirelim, Belki gezerken karşılaşırız, :smiley:
Şaka bir yana erken bitirirsem sizin karavana da yardım edebilirim. Samimi diyorum.
Eleman lazımsa her zaman çağırabilirsiniz...
Selamlar,

Etiketler

Samımıyetıne sonuna kadar ınanıyorum Yucel kardesım. Astar ve boya işlerını havaların bıraz ısındıgı (bahar ayları) gunlarde yapmayı dusunuyorum. Nasıl olsa ıkı yıldır vıze cezası yıyorum bır sene daha farketmez. O zamanlar vaktın olursa , yardımını alm aktan cok memnunıyet duyarım. Ama evvelemirde bır kac foto ekleyebılırsek çok iyi olur degılmı.?
Dedıgın gıbı. Karavanlarımızla yollarda karşılaşmak dılegıyle. Ne heyecan verıcı degıl mı ?
Kolay gelsın . Selamlar.

Mehmet Abi,
Samımıyetıne sonuna kadar ınanıyorum Yucel kardesım. Astar ve boya işlerını havaların bıraz ısındıgı (bahar ayları) gunlarde yapmayı dusunuyorum. Nasıl olsa ıkı yıldır vıze cezası yıyorum bır sene daha farketmez. O zamanlar vaktın olursa , yardımını alm aktan cok memnunıyet duyarım.
Kompresörünüze çift çıkış yapın, Ben tabancamı alır gelirim
Bir-iki haftasonunda hallederiz gibime geliyor :smiley:
Karavanlarımızla yollarda karşılaşmak dılegıyle. Ne heyecan verıcı degıl mı ?
Evet bunları düşünmek heyecan verici ve gitgide daha dayanılmaz oluyor.
Selamlar,

Duyuyor musunuz arkadaşlar, dostlarımız karavanları bitirip yollara düşecekler, biryerlerde karşılaşacaklar.....,

ben de sizin yolunuzu kesmezsem, görürüsünüz siz. Bu ne hız böyle arkadaşlar, doğrusu bravo......

sayın(orbay74) Mehmet Baydemir selamlar,çalışmalarınızın ve sağlığınızın düzende olduğu düşüncesiyle sizi selamlıyorum.saygılarımla kemal orhan

Sn. Kemal Orhun bey
Selamınız saglıgıma azık olup daha bır guc toplamama ve şevkımı artırmaya katkı saglıyor . Hele bır şu amelellıkten kurtulayım , kaldıgım yerden devam edebılmek için bayagı guç toplayabıldıgımı hıssetmekteyım. Bu yaz'ı da ıskalamak ıstemıyorum. Saygı benden . Saglık dıleklerım ve selamlarım yolda size dogru dortnala.

sayın (orbay74) Mehmet Baydemir selamlar.size ocak ayından beri yazmadığımı gördüm,sakın sizi unuttuğumu sanmayın aynı heyecanla en yakın takipçinizim.sanırım bu yaz tatilin zevkini çıkarma tadını yaşayacaksınız.tüm kalbimle sizi selamlıyor,sağlık ve esenlikler diliyorum.

Mehmet abiye ne oldu bilen var mi? Ocaktan beri yazmamis ve marta en son altilan mesajada cevap vermemis.

Sevgılı dıstlarım.
Bır sure dır yazamamakta ve forumu da ıyı takıp edememekteydım. Bilirsiniz insanlar bazı zamanlar bır hallere gırıp kendı başlarına açtıgı sıkıntıllardan bi'tab hissedıp , "gayri pes" konumuna geldıklerını zannederler de herşeyden el-etek cekmek ıstedıklerı zamanlar oluverir.
El becerılerımı degerlendırerek bu gune kadar bır cok edındıgım hobılerımden sonsuz mutluluk duymusumdur. Bu defa heyecanla baslamış oldugum hem tutkum hem hobım karavanımı yapmaya basladıgım zaman cok heyecanlı ıdım. oldukça da iyi gıdıyordum. İşte ne olduysa şu macun zımpara ve tesvıye işinde oldu. Kafamı karıstıran bır suru aılevı sorunlarımın aralara sıkışması , üstune üstllük koca koca zımpara levhalarımla (80x60 - 120x25 gıbı bırçok) salla babam salla derken akşam olupda eve gırdıgım de sızlayan kollarım agzıma burnuma dolan toz ... Demişler di zaten "Yağamassın , , hatta yaptıracak adam da bulamassın" . Ama ne var ki , daha baslamamışken işin altından kalkabılmenin planlarını boyle yapmıştık zahar. Hesap yanlış tı , anlamıştık , hesabı düzeltmek için Bagdat a bile gittigimde , yüzume bakan olmadı. Kös-kös donup geldıgımde anladım kı ,"gayret dayıya duşer" deyıp kaldıgım yerden devam etmeye karar verdım. Verdım vermesıne de şimdı dostlarıma ne dıyecegım. " Ne yapalaım , kıvıramadık" demek racona ters .En iyisi mi şımarıklık etme kes sesinı bak işine dedım kendı kendıme. O gunden bu yanadır kestim sesimi gah'i çalışıp gah'i hasatalıklar la (üşütme) ugraşıp durdum hep. Bu arada dostlarım , nısan 29 gunu sevgılı babam hakkın rahmetıne kavuştu. Hep söyler dı . "Benı buralarda koma- Anamın mezarına göm beni " dıye. Öyle yaptım. Babamı (95-96 yaşlarında) koyune goturdum . En yaşlılara da sordum ama , annesı olabılecegını tahmın ettıgım yere defneılmesını gercekleştirmeye çalıstım. Neyse. Bilmıyorum. Öylesıne yazdım işte. Sıkıcı olmuş olabılırım . Affedın.
Bu gunlerde aracım acık kasa kamyonet oldugu ıçin arka bolumu yaptıkdan sonra eteklerını uzatmak gerektıgınden şöförmahallıninin kavısıne kısmen uyyabılecek sekılde sac levhaları kavislendırıp altları yzatmaya calışıyorum. Arkada acıkta kalan tekerleklere de kafadan dızayn ettıgım sekılde çamurluk oyuntuları ve filatoları yapmaya calışıyorum.
n Ö

Devam.

Önce camurluklara gore içi dolu profıllerden bır iskelet yapıp daha sonra bunun üzerıne sacı işkencelerle sabıtleyerek şekıllendırmeye calıştım . Kendımce pek fena olmadı sayılır. Nasıl olsa macun var ya, bakarız ıcabına dıyorum. Evet kasadakı macun işlerımı bıttı sayarak boyle macun işlerını ufak işlerden sayıyorum artık.(şımarıklık oldu ,özur) Eger eteklerı de bır bıtırırsem eğer , astar ve boya işlerıne başlayacagım . Sonra mı ? . Bıtmiş sayıp artık bınip gezmek istiyorum. Ne zaman mı bıter ? Bu mevsımi kacırmak ıstemıyorum. Yinede buyuk konuşmayayım. Ben bitirebılmeyı çok ama çok istıyorum artık. Çalışıyorum da. Bir kısım arta kalanları da zaman içerisinde peyder-peh yapmayı duşünüyorum.
Uzak kaldıgım zamanlarda merak edıp de bölümüme yazan d0stlarıma sonsuz teşekkürler ederim (bagışlayın , Özrümü kabul edın lütfen.)
Saygım ve sevgilerım herkese olsun.

Merbaha Mehmet abi;

En basta babaniza Allah'dan rahmet diliyorum. Basiniz saolsun. Ikincisi ne ozru, kimden niye diliyorsunuz. Her insanin bir suru isi oluyor hobisi disinda. Ben ekim ayinda kucuk bir aractan micro-kamper yapiyim diye giristim ama aradan gecen 9 ayda daha onu bile bitiremedim. Hemde belkide bu sitede en cok bos zamani olan insanlardan biriyim ama olmuyor zaman bulunmuyor. Kaldi ki siz kocaman karavan yapiyorsunuz. Insallah en kisa zamanda bitirisiniz en azindan boyasini atip gezmeye baslarsiniz.

Mehmet abi babanıza Allah rahmet eylesin makamı cennet olsun,sevdiklerinede Allah sabırlar versin.
Abi bence yaptığınız işi küçümseyipde bitiremedim diyerek üzülmeyin,bizede bakmayın onlar yaptı gezdi diye biz panelvan içine 3-5 dolap ve 2 çivi çalıp adınıda karavan koyduk ama sizin yaptığınızı hangimiz olsa en az bu kadar uğraşırdı,uğraşırdı ama yapabilirmiydik o da tartışılır.bence geriye pek birşey kalmadı ege ve akdenizde mevsim uzun bu sene siz Allah bir mani keder vermez ise rahatlıkla karavanın keyfini çıkarır güneşin batışını seyrederken içtiğiniz çayla yorgunluğunuzu atarsınız.

Mehmet Bey, başınız sağolsun! :( Babanızı istediği yere (köye) götürmekle çok iyi yapmışsınız; sonra içinize dert olurdu...

Motokaravana yeniden başlamışsınız; iyi haber, sevindim. Elinizden iş geliyor; nasıl olsa biter, bitecek!... :smiley: Kolay gelsin.

Cavid Sezen

Mehmet bey başınız sağolsun, babanıza rahmet dilerim. Klavyenizin tıkırtısını duymaktan mutlu oldum.

Selamlar.

Mehmet ağbi yeniden yazman çok sevindirici :smiley:,
başınız sağolsun, Allah mekanını cennet eylesin,
ağbi boşuna dert etme biliyorsun yeni bir deyim bulduk ''iyi bir karavan asla bitmez'', bende aynı durumdayım bitti gibi dursada halen yapacak bir sürü iş var, biz Yusuf'un dediği gibi camper yaptık sen olsan iki camper bitirirdin, benim imalat bile bir buçuk seneyi buldu,
selamlar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.