Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 228,822
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Ben de geleyim imalata yardım edeyim diyeceğim ama elimden ancak takımları taşımak ve çay pişirmek gelir. Eh bir çırağa ihtiyaç varsa ben de gelirim. :D :D :D

Etiketler

Bunu bılıyordum zaten Hasmet bey.
Gayretlendırmelerınıze tesekkur ederım
Selamlarımla.

Mehmet ağbi bu kadar dostun var sırtın yere gelmez, ha gayret az kaldı

Tesekkur ederım Levent kardesım.
Yapmakta oldugun su depolarını ılgı ıle takıp edıyorum. kopya cekecegım. Iznınle.
Kolay gelsın selamlarımla

orbay74' Alıntı:
Tesekkur ederım Levent kardesım.
Yapmakta oldugun su depolarını ılgı ıle takıp edıyorum. kopya cekecegım. Iznınle.
Kolay gelsın selamlarımla

polyester kaplama aşamalarınıda foto ile anlatacağım, daha rahat kopya çekersin :D bu haftasonu bitireceğim inşaallah,
bu sefer iyi gaz verdim Mehmet ağbi bu gazla karavanı bitirmen lazım, ;D ;D
sanada kolay gelsin, yorulmadan yavaş yavaş yaparsın, selamlar

Mehmet abi sizi cok iyi anlıyorum ülkemizin bulunduğu bu dar dönemde biz orta halli insanların normal günlük yaşam giderlerinin bile zorladığı zor bir zamandayız bende kendi karavanımı tadilat yaparken inanın cok zorlanıyorum bazen nerden girdim bu tadilata iyi kötü idare ediyorduk diyorum ama bizler hayelleri olan insanlarız bir köşeye cekilip hayallerimizden vazgecemeyiz bütün ümitlerin tükendiği anlarda bile karamsarlığa kapılmamalıyız aslında cok şey istemiyoruz istediğimiz dostluk kardeşlik ve tabii bir karavan yüce rabbim herkesin gönlüne göre versin sizede başladığınz bu güzel uğraşa bitirme gücü nasip etsin ve tabbi burada bütün yazan arkadaşlar size destek ve moral vermeye calışıyorlar hepimizin ortak bir hayali olan karavanınıza cok yakında kavuşucağınızdan eminim. bizleri yollar ve şehirler ayırıyor keşke zamanım olsa ve size yardımcı olabilsem ben ankaradayım buradan bir ihtiyacınız olursa her türlü yardıma acığım size kolaylıklar diliyorum hoşcakalın.

Hıkmet bey kardesım
Tam da soyledıgınız gıbı. Evet bız hayallerı olan kısılerız, hayallerımızın pesındeyız demıssınız masum ca. Benım durumum da bu işte, sadece hayallerımın pesınde yıllar oncesınden kurdugum hayallerımı gerceklestırmeye calısmaktayım . Bak sımdı şu hayalın yaptıgına , nasıl da dıyet ıstıyor . Çare yok . Ne ıse odeyecegız . Artık Allah a sıgındım . O nun yardımı ıle ustesınden gelecegım. Allah " ısteyın verırım" dıyor . İnanıyorum. Yardım edebılme ıstegınıze Kucak dolusu tesekkurler.
selamlarımla

Yenıden kendımce hızlı bır calısma temposu ıcıne gırdım. İç bolumlerı bıttı gozu ıle bakıyorum . Gerısı cıla parlatma rutuj estetık . Daha sonra aheste yapmayı planlıyorum. Dış kısma gectım kasayı belırleyıp tasıyıcı unsur olarak duzenledıgım celık profıl ıskelet ıcerıden 8 mm mdf lam madde ıle kaplandıktan sonra , dısarıda kalan profıl derınlıgı nı (3cm) strafor ıle doseyıp yuzeyı profıllerın boyu ıle aynı yukseklıge getırıdım Toplam yaklasık 35 m. kare alan kapladım kasanın bırlesme ve dısa donuk butun koselerını yuvarlak dızayn ettıgım ıcın straforların bırlestıgı noktada , 120 cm boyunda alımınyum lambrı uzerıne yapıstırdıgım zımpara ıle yuvarladıp gorunumunu estetık gorunume getırmeye calıstım. Şofor mahallıne bırlestıgı noktalara da kat kat yapıstırdıgım straforlarla alkovan ı bırlesımını goze hos gelebılecek sekılde sekıllendırdım. Şu anda straforlar aynı kalınlıkta cıkmadıkları ıcın (sarı 3 cm . paketı 46.50 tl ) Buyuk boy zımpara ıle tesfıye edıyorum. Daha sonra ısmını parşomen olarak bıldıgı kalınca karton kutu rengınde olan kagıdı beyaz tutkal ıle nemlendırıp genlestırdıkten sonra straforların uzerını kaplıyorum. Bu ıslemı yapmamın sebebı polyester maddesının selulozık madde olması straforlara dırekt uygulandıgında cozulme meydana getırdıgınden dolayı erıme yapmaktadır . straforları kagıt ıle orterek (beyaz tutkalla yapıstırarak) ergıme reaksıyonunu durdurmayı dusunuyorum. Resım eklıyemedıgım ıcın ozur dılerım. Haberdar olmanızı ıcın kendımı gorevlı hıssettım.
Herkese sevgı saygı ve selam ıletırım. Mehmet.

Mehmet Bey, bayağı meraklandık... Kolay gelsin, sanıyorum bayağı kolayladınız..

Cavid Sezen

Mehmet Bey Kardeşim öncelikle merhabalar.Yazınızın birinde "Çalışmanızdan geç haberim oldu"demişsiniz.Aslında o sözü ben kendime söylemem lazım.Sizin karavan çalışmalarınız ve bu konudaki yazılarınız 20 li sayfalardayken aslında benim haberim çok geç olmuş.Güzel çalışmalarınızda başarılar diler,çalışmalarınızın sağlık,sıhhat ve güzelliklerle devam etmesini dilerim.SAYGILARIMLA.(Bu yazıyı aslunda buraya yazmam gerekirken kendi başllığımda da yazmışım.Neyse iki kere aynı temennileri söylemek hiç de fena sayılmaz.)

Çalısmalarım ıle ılgılenıp ıyı dıleklerı ıle tesvık ve moral saglayan dostlarım Levent beye, Cavıt hocama, Oguz beye
sonsuz tesekkurler . Saglık ve mutluluklar dılerım.

Arkadaşlar,Mehmet Abinin aracının son durumundan kendisinin sözetmesini bekliyordum. Şimdiye dek,kendisini tanıdığım günden buyana pek sık olmasa da kendisini ziyaret edip gelişmeleri kendi gözüyle gören sanırım bir tek ben varım . Bitince ortaya güzel birşey çıkacak , emin olun. Yaz da geliyor,Mehmet Abi kolaylıklar diliyorum.

Mehmet bey kolay gelsin çalışmalarınızı hızlandırmışsınız mümkünse gelip görmek isterim saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR