Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,573
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

erhan110' Alıntı:
Bu kilitler kapanmak bilmedi arkadaşlar yada açılmak :smiley: bende taktım tepelerine birer kanca

:D :D :D kilitlerin ayarı düzgün yapılmamış, pratik çözüm bulmuşsunuz

Etiketler

14 sayfayida soluksuz okudum,
Cok degerli bilgiler, tecrubeler, gorseller, emeginiz saglik.

Kazasiz, Belasiz, Sevdiklerinizle bol keyifli geziler dilerim

Passha' Alıntı:
14 sayfayida soluksuz okudum,
Cok degerli bilgiler, tecrubeler, gorseller, emeginiz saglik.

Kazasiz, Belasiz, Sevdiklerinizle bol keyifli geziler dilerim

Cok sagolun memnun oldum begendginize.
Turkiyedeki acimasiz karavan imalatcilari:- Karavancilgin '' K " sinden bile anlamayan bizlere zoraki ogretiyorlar bu isi :smiley:

Selamlar
ERHAN

Arkadaşlar Neumann-Whale marka 500 litrelik portbagajımı satacam ,oldukça temizdir. İlgilenenler için linki aşagıda yazdım.

http://www.sahibinden.com/neumann_portbagaj_500_litrelik_-28WQQaXQQ21849330WQQpXQQdisplayitem?

Selamlar
ERHAN.

:smiley: Iyi günler arkadaşlar .,

Uzun ve soğuk kış günlerini nihayet arkamızda bıraktıgımız şu günlerde her karavancının olduğu gibi bizde yazın en faydalı en verimli vede en neşeli şekilde nasıl geçirebiliriz sorusuna nihayet cevap bulabildik . Dört kişilik ailemizden iki kişiyi geride bırakarak küçük oğlum Berkle yaklaşık 9,000 km.lik bir İngiltere vede Güney Avrupa turu programladık. 15.Temmuzda başlıyacak turumuz , Berkonun 15 gün lisan okulu ile beraber yaklaşık 15.Ağustosta bitecek.

Aşağıda haritasını verdiğim bu güzergah hakkında bilgisi olan arkadaşlar eğer tavsiyelerini vede uyarılarını bildirirlerse memnun olurum özellikle trafik cezaları yoldurumu vede radarlar hakkkında . Hareket tarihine kadar bizim Defender ın eksiklerini tamamlıycaz işalllah. Bunlardan şu anda aklıma gelenler webasto , klima , buzdolabı , tente vede yol lastikleri . Bu konudada bilgisi olan arkadaşlar tavsiyelerde bulunursa memnun olurum .

Güzergahımızı incelemeniz ve fikirleriniz için aşağıdadır [attachment=2]vede iki kişilk ekibimiz tüm karavancıları selamlar :smiley: Pilot babaa[attachment=3] CoPilot Berkoo
ERHAN

securedownload.jpg

IMG_0457.jpg

IMG_0459.jpg

Erhan bey güzel bir rota, bence ayrı bir başlıkta açarsanız daha iyi olur, hem gezinizi paylaşırsınız hemde insanlar sizinle birlikte bilgilenir,
inşaallah bu gezi planınız çok keyifli geçer güzel anılarla dönmek nasip olur :smiley:
selamlar

Erhan Bey,

Masallah bitimisiniz ve yolculuga cikiyorsunuz, bravo.

Bizlerde 10 Temmuzda Hamburg´dan yola cikip Antalya istikametine gitmeyi planliyoruz. Belki yolda karsilasiriz. Sizin belirlediginiz güzergahin bir kisminda bizlerde yolculuk yaptik. Size tavsiyem böyle bir yolculuga cikmadan önce ADAC ye üye olmaniz. Avrupa da ve özellikle gideceginiz güzergahta bir soru olursa yardimci olmasi acisindan. Üye olduktan sonra www.adac.de sayfasinda gideceginiz rota konusunda cok yararli ve güncel bilgileri alabilirsiniz. Özelliklle konaklayabileceginiz campingyerleri, karavan parklari, benzin fiyatlari, güvenlik uyarilari, yol, otoban, ferryboat, köprü v.s. gecis ücretleri, hiz sinirlari, sinir gecis kapilari, gezilecek görülecek yerler gibi degerli bilgiler. Ben her ne kadar navigasyon cihazimiz olsa bile devamli olarak bu sayfadan güncel bilgileri takip ediyorum. Tavsiye ederim.

Saygilar
Serkan

buralpdi' Alıntı:
Erhan bey güzel bir rota, bence ayrı bir başlıkta açarsanız daha iyi olur, hem gezinizi paylaşırsınız hemde insanlar sizinle birlikte bilgilenir,
inşaallah bu gezi planınız çok keyifli geçer güzel anılarla dönmek nasip olur :smiley:
selamlar
:smiley: sagolunn Levent bey teşekkürler.

serkus' Alıntı:
Erhan Bey,

Masallah bitimisiniz ve yolculuga cikiyorsunuz, bravo.

Bizlerde 10 Temmuzda Hamburg´dan yola cikip Antalya istikametine gitmeyi planliyoruz. Belki yolda karsilasiriz. Sizin belirlediginiz güzergahin bir kisminda bizlerde yolculuk yaptik. Size tavsiyem böyle bir yolculuga cikmadan önce ADAC ye üye olmaniz. Avrupa da ve özellikle gideceginiz güzergahta bir soru olursa yardimci olmasi acisindan. Üye olduktan sonra www.adac.de sayfasinda gideceginiz rota konusunda cok yararli ve güncel bilgileri alabilirsiniz. Özelliklle konaklayabileceginiz campingyerleri, karavan parklari, benzin fiyatlari, güvenlik uyarilari, yol, otoban, ferryboat, köprü v.s. gecis ücretleri, hiz sinirlari, sinir gecis kapilari, gezilecek görülecek yerler gibi degerli bilgiler. Ben her ne kadar navigasyon cihazimiz olsa bile devamli olarak bu sayfadan güncel bilgileri takip ediyorum. Tavsiye ederim.

Saygilar
Serkan

Çok sağolun Serkan bey teşekkür ederim adac sitesini hatırlattığınız için. Hep aklımda olmasına rağmen ihmal ettiğim bişey bu hemen yapmam lazım .
Bu vesileyle size bir sual sormak isterim , sizde güncel kesin bilgi vardır. : Lpg litre fiyatı acaba Almanyada ne kadar ? benim malumatım Avrupa genelinde 0.45 ile 0.55 euro/lt. gibi acaba bu dogrumudur ?

Teşekkürler sizlerede iyi yolculuklar :smiley: maalesef tahrihler denk gelmiyor sizle .

Selamlar
Erhan

Su anda LPG ortalama 0,65€. Aktuel fiyatlari ve Avrupa daki LPG satan yerleri su siteden takip edebilirsiniz: http://www.gas-tankstellen.de/menu.php?jump=menu

Genel bilgi olarak, kuzeye gittikce LPG satan yerler azaliyor. Mesela Avusturya ya LPG satan yerler cok az. Allah tan orada benzin ucuz bu yüzden yolu degistirmek gerekmiyor. Iskandinav ülkelerindede benim duyduguma göre LPG ve benzin arasinda fazla bir fark yokmus. Sizin gideceginiz rotada ama LPG agi yeterince gelismis. Dedigim gibi yukariodaki siteden adresleri ögrenebilirsiniz.

Selamlar

Serkan

Cok tesekkkurler Serkan bey. verdiğiniz güzel bir site ama almanca oldugu için tam faydalanamadım .
Biraz daha arayışla aşagıdaki siteye ulaştım , istasyon bazında bile görebiliyorsunuz., sizin verdiğiniz Almanya fiyatlarınıda teyid ediyor aynen , genede teşekkür ederim alakanıza :smiley: ayrıca Almanyadaki sizin bildiğiniz karavan alanlarındanda birkaçtane bildirebilirseniz memnun olurum.

http://www.whatprice.co.uk/petrol-prices/lpg-area.html

Selamlar
Erhan

Erhan Bey,
Almanya da hangi eyaletlere gideceksiniz bilmiyorum. Bizim en cok gittigimiz yerler Kuzey kiyilarinda, yanliz gördügüm kadariyla cizdiginiz rotaya ters düsüyor. ADAC Kamping intenet sayfasinda veya su sayfadan kamping yerleri hakkinda bilgi alabi9lirsiniz: http://www.campingplatz-deutschland.de/campingplatz-deutschland/en/index.php

Selamlar

Serkan

Erhan bey merhaba, öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Konuyu baştan sona okumak için ancak zaman bulabildim ve bir çırpıda okudum.

İlk fotoğraflarda aracın 74 plaka olması bir Bartınlı olarak dikkatimi çekti. Aracı Bartın'dan aldınız sanırım.

Sorunsuz geziler dilerim.

astroshero' Alıntı:
Erhan bey merhaba, öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Konuyu baştan sona okumak için ancak zaman bulabildim ve bir çırpıda okudum.

İlk fotoğraflarda aracın 74 plaka olması bir Bartınlı olarak dikkatimi çekti. Aracı Bartın'dan aldınız sanırım.

Sorunsuz geziler dilerim.

Sağolun Uğur bey tesekkur ederım :smiley: vede memnun oldum begendiğinize.

Dediğiniz gibi araç Bartınlı evet , sağlık ocağının ambulansıymış . Ben 2.el aldım , ihaleden alan ise fotografçı bir arkadaşmış.

Selamlar Erhan

Merhabalar Erhan Bey,
Acaba karavanınızla ilgili olarak çekilmiş olan daha detay ve bol foto göndermeniz mümkün mü?
Birde aracınızı ilk aldığınız andan itibaren ne kadar masraf ettiniz bu şekline getirene kadar?
şimdiden çok teşekkürler
iyi günler,
Boğaç Oktay YAPICI

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR