Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,641
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Erhan bey damlayan suyu mutlak bulun kesinlikle kaçak vardır. Bu konuda herhangi bir su tesisatçısından yardım isteyebilirsiniz. Arızanın
tespiti çok zor değil. Hidroforun durmamasının nedeni de bana göre kaçağın olmasıdır. Musluk kapalı olduğu halde su bir yerlerden akmaya devam ettiğinden pompa da çalışmaya devam ediyordur. Pompanın çalışırken çıkardığı ses normaldir. Kötü tarafı birileri uyurken pompayı kullanmak cinayet sebebi olabilir :D :D :D
Kolay gelsin...

Etiketler

Erhan bey,
Hidroforunuzu çizmiş olduğunuz resimdeki gibi bağladıysanız sorunlarınız bitmeyecektir.
Resimde dalgıç pompa çalışma şekli uygulanmış. Hidroforun en önemli özelliği olan suyu
basınçla musluklara gönderebilmesi için su deposunun alt yanından çıkış verip hidroforu
zemine monte etmeniz gerekir. Bu sayede hidrofor gücünü suyu emmek için değil
basmak için kullanacaktır. Kolay gelsin.
Levent

Tesekkurler arkadaslar aciklamalariniza . Yusuf beyde aradi sagolsun , ondada baslangicta olmus benzer durum. Hasmet beye katiliyorum : rekordaki kelepceyi tam sikamadigim icin hidrafor herhalde devreyi acik olarak algiliyor ve su basmaya devam ediyor. ancak Levent beyinde gorusu dogru bu benim basit sistem dalgic pompa mantigi oldu ama yapacak bisey yok bu konuda cunku 70 litrelik vetus elastiki depomunda sadece bir adet su giris cikis nozzle'i var , hal boyle olunca maximum suyu koymam icin depo illaki yukari dogru dik durmali.

Selamlar Erhan

Arkadaslar tesekkurler cumleten. Evyeyi silikonlarından söküp su giriş sarısına teflon bant sardım sonra kuvvetlice rekorun vidasını sıkınca fışkıran suyu kestim. Ancak muslugu kapatıkktan sonra giderek sesi azalan bir şekilde TAK TAK TAK sesleri devam ediyor , saydım 21 kere takladı ... sigorta panelinden dügmeyi kapatınca hemen susuyor. Bu neden oluyor çözemedim hala .????

Selamlar Erhan

erhan110' Alıntı:
Arkadaslar tesekkurler cumleten. Evyeyi silikonlarından söküp su giriş sarısına teflon bant sardım sonra kuvvetlice rekorun vidasını sıkınca fışkıran suyu kestim. Ancak muslugu kapatıkktan sonra giderek sesi azalan bir şekilde TAK TAK TAK sesleri devam ediyor , saydım 21 kere takladı ... sigorta panelinden dügmeyi kapatınca hemen susuyor. Bu neden oluyor çözemedim hala .????

Selamlar Erhan

başka bir yerde kaçak var demek

güngör' Alıntı:
Erhan bey,
Hidroforunuzu çizmiş olduğunuz resimdeki gibi bağladıysanız sorunlarınız bitmeyecektir.
Resimde dalgıç pompa çalışma şekli uygulanmış. Hidroforun en önemli özelliği olan suyu
basınçla musluklara gönderebilmesi için su deposunun alt yanından çıkış verip hidroforu
zemine monte etmeniz gerekir. Bu sayede hidrofor gücünü suyu emmek için değil
basmak için kullanacaktır. Kolay gelsin.
Levent

Sanirim bu TAK TAK TAK lar sizin dediginiz gibi dalgic pompa mantigindan oluyor cunku emis yapilan bidonda surekli hava var ..... halbuki hortum giris yerinden itibaren havanin sIkIstigi bir depo olsa bir noktada hava bitecek vede tak tak lari kesecek , en iyisi bu mantikkla calisabilecek baska bir su deposu denemek galiba.

Evett nihayet hidrafor tak taki hallloldu :smiley: tesekkurler Levet bey yusuf bey vede fikir veren diger arkadaslar. Sicak su musluguna kor tapa taktirmistim en son o aklima geldi kacak konusunda ..vede guzelce teflon bandi sarip rekoru takinca hic tak tak kalmadi sadece sigorta dugmesine basip pompaya elektrik verdigimde bir kere tak yapti.

Tesekkurler tekrardan arkadaslar
Erhan

Selamlar Erhan bey:
hadi gecmis olsun,galiba bitirdiniz.bundan sonrada keyifli gezilerinizin notlarini okuruz insallah.
gule gule ve neseli gunlerde kullanmaniz dileklerimle....
Zeki

:smiley: sagolun tesekkurler

erhan110' Alıntı:
Evett nihayet hidrafor tak taki hallloldu :smiley: tesekkurler Levet bey yusuf bey vede fikir veren diger arkadaslar. Sicak su musluguna kor tapa taktirmistim en son o aklima geldi kacak konusunda ..vede guzelce teflon bandi sarip rekoru takinca hic tak tak kalmadi sadece sigorta dugmesine basip pompaya elektrik verdigimde bir kere tak yapti.

Tesekkurler tekrardan arkadaslar
Erhan

Mutluluk budur...

Erhan bey,derinden bir ooooooohhhhhh çekmişsinizdir. Geçmiş olsun. Saygılarımla..

Şeref

mseref' Alıntı:
Erhan bey,derinden bir ooooooohhhhhh çekmişsinizdir. Geçmiş olsun. Saygılarımla..

Şeref

:smiley: evet yanı mutluluk bu derin bir ohh cektım ancak depoda ıyı su oldugu ıcın bır bardakta su ıceyım dedım bugun ufak tamıratları yaparken vede suyun tadı tatsız geldı sankı mekanık bır tat...acab hıdrafordan gectıgı ıcın olabılırmı ???

Erhan bey,hidroforun tak tak sesini kestiğiniz için, sizden intikam almış olabilir. ;) ;D ;D

Fakat genede siz siz olun, içme suyunu çeşme ve hidrofor'dan kullanmamaya özen gösterin. Saygılarımla..

Şeref

Evet ancak santrifujlu pompa olursa icme suyu olarak kullaniliyormus . Ben makine yagli suyu ictim sanirim :smiley:

:smiley: Karavanda ilk çay
Herşey buna değermiş arkadaşlar...bilirsiniz çay varrr - çay var ...karavanda içmek ayrı bir zevkmiş... Yusuf kardeşten aldığımız feyz dogrultusunda ilerliyoruz :smiley: herkeze selamlar sevgiler Erhan

securedownload.jpg

securedownload-1.jpg

securedownload-2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR