Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 235,024
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Şöför mahali dolapları (sol)
[attachment=2]

şöför mahali dolapları (orta)
[attachment=3]

şöför mahali dolapları (sağ)

securedownload-4.jpg

securedownload-6.jpg

securedownload-5.jpg

securedownload-2.jpg

securedownload-3.jpg

Etiketler

Erhan bey kolay gelsin, baya kolaylamışsınız, tez zamanda biter inşaallah

buralpdi' Alıntı:
Erhan bey kolay gelsin, baya kolaylamışsınız, tez zamanda biter inşaallah

Çok sağolun Levent bey sizinde camlar hayırlı olsun :smiley: çok şık durmuş .

erhan110' Alıntı:
Yusuf bey iyi akşamlar .,

Bahsettiğiniz devre kesici şalter olarak aşagıdaki resimlerdeki ekipmanı aldım , 170 amper surekli akım , 300 amper kesintili akımlarda teknelerde falan kullanılıyormuş. Kesintili akım nedir pek anlamadım ya :smiley: bahsettiğiniz devre kesici olarak kullanılırmı sizce incelerseniz memnun olurum.

Selamlar Erhan

Erhan bey hayırlı olsun ocak lavabo işini halletmişsiniz,devre kesici aynı işi görüyor sanırım bendeki elektrik panolarında kullanılan klasik pako şalter ama mantığı aynı yaşam akülerini giriş uç yapıp araç aküsünü (1) numaraya şarz cihazını (2) numaralı uca bağlıyorsunuz,dışarıdan elektrik aldığınızda 2 yapıyorsunuz yaşam akünüz redresör üzerinden doluyor (1) yaptığınızda ise yaşam akülerinizi araç aküsüne yani araç şarz cihazına bağlıyor mantığı bu en kolay olanıda bu bana göre ;)

yaybek' Alıntı:
Erhan bey hayırlı olsun ocak lavabo işini halletmişsiniz,devre kesici aynı işi görüyor sanırım bendeki elektrik panolarında kullanılan klasik pako şalter ama mantığı aynı yaşam akülerini giriş uç yapıp araç aküsünü (1) numaraya şarz cihazını (2) numaralı uca bağlıyorsunuz,dışarıdan elektrik aldığınızda 2 yapıyorsunuz yaşam akünüz redresör üzerinden doluyor (1) yaptığınızda ise yaşam akülerinizi araç aküsüne yani araç şarz cihazına bağlıyor mantığı bu en kolay olanıda bu bana göre ;)

Sağolun Yusuf bey ... siz bu işi bildiğiniz vede gördüğünüz için kolay geliyor ben hala çözebilmiş değilim.:smiley:
Çünkü toplam 3 tane baglanacak uç var 1.sine araç aküsü 2.sine yaşam akuleri 3. cüye ??? ne baglancak anlamadım siz redresör diyince dahada karıştım :smiley: neyse denk gelirde sizin araca bir bakarsam anlarım herhalde

Erhan bey sizin şalterin arka fotosunda common denen uca yaşam aküsü battery 1 denen yere araç aküsü,battery2 denen yere şarz cihazı yani redresör bağlanacak bu kadar :D

securedownload.jpg

Anladım Yusuf hocam tesekkurler :smiley: zaten girmiştim sizin siteye ders kitabı gibi sayfa 30 dan itibaren çalışmaya başlamıstım, kısayol yaptınız sagolun. Zaten ben size ilk basta demiştim sizin bu siteyi kitaplaştırmak lazım biz acemiler için :smiley:

Erhan bey bizde acemiyiz tam 1 sene oldu karavan yapmaya başlayalı daha doğrusu araştırmaya imalat mart ayında başladı,buarada bizde bir hurda aldık bizim arkadaşa sahibinden sitesinde bir ford indigo vardı onu aldık ama adam iyi makyajlamış :-\ kasanın içindeki tüm ahşap ve ızgaralar sudan çürümüş dün gece içini tamamıyle boşalttık tüm mobilya,yan ve tavan kaplamalarını söktük araba çıplak kaldı yanlardaki ve tavandaki ızgaraların çoğu değişecek izolasyonu değişecek ve yeniden kaplanacak sonra mobilyalar yapılacak anlayacağınız çok iş var,
adün sizi aradım ama telefonunuz kapalıydı sanırım ulaşılamıyor diyordu operatör,size sormak istediğim arabaya yaptırdığınız alüminyum plakaları kaplamaları nerede ve ne kadara yaptırdığınız ,bizim yeni aracın dıştan eteklere benzer uygulama düşünüyoruz.

Merhabalar,

Şalter ön resminde gözüken OFF-1-2-BOTH pozisyonları mevcut.
[attachment=1]
OFF : hiçbir şekilde akülerden enerji alamazsınız veya akülerinizi şarj edemezsiniz
1 : Birinci akünüzden (örneğin araç aküsü) enerji alırsınız veya şarj edersiniz
2 : İkinci akünüzden (örneğin yaşam aküsü) enerji alırsınız veya şarj edersiniz
BOTH : Her iki aküden birlikte enerji alırsınız veya şarj edersiniz

Şalter arka resminde ise COMMON-1-2 bağlantı noktaları var.
[attachment=2]
COMMON : akülerin ortak ucu buraya bağlanır
1 : Birinci akünün diğer ucu buraya bağlanır
2 : İkinci akünün diğer ucu buraya bağlanır.

Bir diğer önemli konu bu şalterde pozisyon değiştirirken çalışan cihazınızın olmaması, cihazdan akım çekilmemesi gerekir.

Selamlar,
Selçuk...

securedownload-1.jpg

securedownload.jpg

selsun' Alıntı:
Merhabalar,

Şalter ön resminde gözüken OFF-1-2-BOTH pozisyonları mevcut.
[attachment=1]
OFF : hiçbir şekilde akülerden enerji alamazsınız veya akülerinizi şarj edemezsiniz
1 : Birinci akünüzden (örneğin araç aküsü) enerji alırsınız veya şarj edersiniz
BOTH : Her iki aküden birlikte enerji alırsınız veya şarj edersiniz

Şalter arka resminde ise COMMON-1-2 bağlantı noktaları var.
[attachment=2]
COMMON : akülerin ortak ucu buraya bağlanır
1 : Birinci akünün diğer ucu buraya bağlanır
2 : İkinci akünün diğer ucu buraya bağlanır.

Bir diğer önemli konu bu şalterde pozisyon değiştirirken çalışan cihazınızın olmaması, cihazdan akım çekilmemesi gerekir.

Selamlar,
Selçuk...

Merhaba Selcuk bey ., cok tesekkurler aciklayici yardim mesajiniza gercektende ihtiyacim var buna , ancak bir onceki Yusuf beyin mesajinla sanki celiskili bir durum ortaya cikti sizde okumussunzudur soyle aciklamis Yuusuf bey :-

Ynt: Benim Karavanim (erhan110) 4x4 Defender 110
« Yanıtla #117 : Dün 23:40:14 » Alıntı
--------------------------------------------------------------------------------
Erhan bey sizin şalterin arka fotosunda common denen uca yaşam aküsü battery 1 denen yere araç aküsü,battery2 denen yere şarz cihazı yani redresör bağlanacak bu kadar

bu noktadan hareketle size sormak istedigim sudur :-

COMMON akulerin ortak ucu baglanacaktir dediginiz yere akulerin notr (-) kutuplarimi baglanacak acaba ???
1 ve 2 akulerin diger ucu dediginiz positif (+) uclarimi baglancak herhalde oyle .

Hal oyle oldugunda yusuf beyin bahsettigi redresor nereye baglanabilir ??

:smiley: kusura bakmayin kIt elektrik bilgim ile abuk subuk sual soruyor olabilirim

Selamlar Erhan

Merhaba,

Yusuf'un yazdığı da doğru.
Bağlantı şeklini bu şekilde yapacaksanız arka resimde görülen ve battery1 ve battery 2 arasındaki metal parçayı sökmeniz gerekir.
Bu parça BOTH pozisyonunda 1 ve 2 yi birbirine bağlar. Yani Yusuf'un bağlantı izahında araç aküsü ile dış enerji ile çalışan redresörü.

Selamlar,
Selçuk...

selsun' Alıntı:
Merhaba,

Yusuf'un yazdığı da doğru.
Bağlantı şeklini bu şekilde yapacaksanız arka resimde görülen ve battery1 ve battery 2 arasındaki metal parçayı sökmeniz gerekir.
Bu parça BOTH pozisyonunda 1 ve 2 yi birbirine bağlar. Yani Yusuf'un bağlantı izahında araç aküsü ile dış enerji ile çalışan redresörü.

Selamlar,
Selçuk...

Anladim galiba bu parcayi sokme nedeni dis enerji ile calisan redresorden gelen akimin 1. aku ve aracin motor elektrik aksamindaki iletisimi kesmek icin herhalde ???

Bu baglamda sizin bahsettiginiz :-

bu baglantidaki vede metal plakayi kaldirmadan yapilan sarj sadece aracin kendi sarj dinamosundan gelen sarj olmali degilmi ???

Merhaba,

erhan110' Alıntı:
Anladim galiba bu parcayi sokme nedeni dis enerji ile calisan redresorden gelen akimin 1. aku ve aracin motor elektrik aksamindaki iletisimi kesmek icin herhalde ???

Evet, amaç dış redresör ile aracın elektrik aksamınınının iletişimiini kesmek.

erhan110' Alıntı:
bu baglantidaki vede metal plakayi kaldirmadan yapilan sarj sadece aracin kendi sarj dinamosundan gelen sarj olmali degilmi ???

Evet, kendi sarj dinamosuna bağlantı olmalı.

Yanlış anlaşılmasın, ilk yazımda verdiğim bilgiler aldığınız şalterin çalışma prensibi ile ilgiliydi.
Elektriksel değerlere dikkat edip, bağlantı metalini iptal ederek Yusuf'un 0-1-2 çözümünü uygulayabilirsiniz.

Selamlar,
Selçuk...

Selcuk bey cok tesekkur ederim tamamemn anladim .

Selamlar Erhan

on dolap kapak[attachment=2]

mutfak tezgah

k1.jpg

kapak.jpg

wwwww.jpg

aracın bitimini merakla bekliyorum. güzel bir çalışma ortaya çıkacak. kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri