Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,976
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Saolun Niyazi bey, su alma konusunda haklısınız, elbet birgün bunlarda su alacak, ama şu an yapabildiğimiz bunlar, fakat ileriye dönük olarak, diğer tip camlar ile değiştirebilirm diye düşünüyorum.

Etiketler

Camın takılı hali.

ca11.jpg

Ve taban işçiliği, önce pütür atıldı terlemeye daha az maruz kalabilir düşüncesi ile, ve üzerine şilte atıldı kalınlığı 12mm gibi.

ca12.jpg

ca13.jpg

Daha sonra döşeme altında kalmasını planladığım tatlı su depo ve wc kısmı yerine kondu, ölçü almak için. ve 3cm ızgara döşendi.

ca15.jpg

ca16.jpg

ca14.jpg

Ve tabanın ilk parçası yerine takıldı, ayrıca kapı girişinde ayakkabı çıkartma alanı olarak bir kısım bırakıldı.

ca17.jpg

ca18.jpg

Saol Yusuf, sende hoşgelmişsin, sizlerden ne gördüysek onları yapıyoruz, yeni bişey şimdilik yok.

Niyazi Bey, 15.6 ve 17.3 arasında sadece tavan yüksekliği farkediyor, diğer ölçüler yanılmıyorsam aynı olması lazım. Gerçi bir arkadaş daha önce 17.3 ler için iç boyu 430 gibi demişti ama bence aynılar.

Yusuf, poliüretan keçe koydum işte aradada 3cm boşluk bıraktım nefes alsın diye, sence bu yeterli değilmi.?

Abi madem o ızgaraları döşediniz arada boşluk var zannedersem 30x30 ızgaralar bu durumda alttan 25x40 plastik kablo yollarını belli noktalara döşeyin sonradan eklenecek kablolar için susta yardımıyle döşersiniz,kanalların çıkışını dolap içlerine gelecek şekilde poad şeklinde açarak çıkarırsnız kolaylık olur.

Yusuf, aracın sağ ve sol üst kirişlerinin içi boş, aktarımları oralardan yapmayı planlıyorum, ayrıca şöför arkası saçın başladığı nokta yani yer döşemesinin başladığı yerde 7cm bir boşluk bıraktım ( kapaklı ) elektrik aktarmaları için, yerde sadece 1 hat var 2X2,5 oda koridor yer aydınlatması için, hani gece şeye kalkıldığında etrafı gündüz gibi aydınlatmamak için ve bu hat dolap alt bağlantı noktalarından içeriden geçecek zaten lambalarda oralarda olacak.
Sende teknik adamsın, ters bişey gördüğünde söyle.

Saolun Bekir bey, darısı başınıza.
Cümlemize iyi bayramlar.

Taban kaplamasında şiltenin yanlış yerde olduğunu düşünüp yerini değiştirdim.
Sıralama şöyle taban sacı üzerine pütür, sonra 3cm lik ağaçlar sac üzerine mastikle sabitlendi, sonra üzerine şilte ve en üste kontraplak.

Untitled-1 copy.jpg

Dolayısıyla, taban sacı sürekli nefes alır halde kaldı, bu işlem sırasında 3cm lik iskelet, üzerine konacak mobilyaları karşılayacak şekilde dizildi ve sonradan aralar dolduruldu, fakat iskeleti kurup üzerine son kontrayı attığınızda hangi ağaç neredeydi bunu hatırlamak kolay olmuyor, sonradan atacağınız vidaların boşluğa gelme ihtimali ortaya çıkıyor, ben imkanlarım elverdiği için farklı bir yol izledim, önce iskeletin fotosunu aldım, siyah beyaz çıktısını aldım, daha sonra çıktıyı ve metreyi alıp ve bir noktadan kerteriz alarak ağaçların cm lerini yazdım, sonra kontra üzerinden metre ile hepsinin yerini bulmak kolay oluyor.

DSCN0148 copy.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR