Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,399
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

son hali

DSCN0154 copy.jpg

DSCN0156 copy.jpg

DSCN0155 copy.jpg

Etiketler

Tavanda cam yünü kullanıyorum, bir yüzü folyolu ama folyonun benim için bir özelliği ve faydası yok, öyle buldum öyle aldım. cam yünü uçuşmalarını ve cam yününün nem alması koku yapması veya nem tutmasını engellemek amaçlı, döşeyeceğim alanların ölçülerinde cam yünü paketleri hazırladım, bildiğimiz naylon içinde ölçüsüne göre kesilmiş parçalar ve naylonun ağızlarının sıkıca kapatılması.

DSCN0198 copy.jpg

DSCN0201 copy.jpg

Bu işlem şu ana kadar karşılaştığım en zor aşama.

DSCN0203 copy.jpg

Ve wc kapağı için kontradan çerçeve, daha sonra üzeri ince bir polyester kaplanıp boyanacak.

DSCN0158 copy.jpg

DSCN0160 copy.jpg

DSCN0164 copy.jpg

DSCN0159 copy.jpg

Bu arada panelleride monte ettim, çerçevesini 40x40x2.5 L profilden yaptım, ve 4 adet kulak var, kulaklar iki tarafı kendinden cıvatalı lastik takoz ile takıldı. ve içeri 10x10 ebadında kare buat koydum bağlantı klemensi burada olacak ve tavanda bu buata kolay ulaşım için bir kapak olacak.

DSCN0167 copy.jpg

DSCN0194 copy.jpg

Resimde görülen iki ayrı parçanın birleşim yerine bir bant gelecek, ben araçta yapıştırma tekniği kullanmamaya karar verdim, tüm parçalar vidalı olacak, bu mesafeden görülmesede havşa başlı vida kullanmıyorum, havşa başlı vida hareketli montajlarda özelliklede araçlarda kullanılmaz, tavandada rondela başlı vidalar belli olmakta fakat sonradan tavan kumaş kaplanacak.

Ve yan duvarlar, buradada paketleme tekniği kullanıyorum fakat bu sefer cam yünü değil taş yünü. karkasın görünümü.

DSCN0289 copy.jpg

Tavan köşesindeki elektrik dağıtım noktaları, biri klasik olarak şöför arkası tavanda diğeri kıç bagaj kısmı üzerinde. resimde ayrıca banyo havalandırma deliğide görülmekte, ben burada klasik marin manikası kullanacağım, fakat henüz istediğim ölçülerde bir manika bulamadım, pejo minibüslerin orjinalleri var fakat boyutları çok büyük, sanırım bunuda elde yapacağım.

DSCN0286 copy.jpg

DSCN0291 copy.jpg

Teşekkürler, ustalardan gördüklerimizi uyguluyoruz. saolun.

Yusuf şimdi dikkatimi çekti, avatar değişmiş, yakışıklı bişey gelmiş oraya..

Kemal abi ancak imzalı fotoğrafını alabiliyoruz şimdilik :D ısınma turları atıp gönlünü çelmeye çalışıyorum ileride kısmetse evlenme teklifi yapacağım bakalım kabul edecekmi :D

Abi ellerinize sağlık güzel gidiyor şase kabloları yakın noktalardan alabilirsiniz benim yaptığım hatayı yapıp metrelerce kabloyu ayrıca şase için döşemeyin ;) birde şase ve diğer kabloları mümkünse farklı renk kablolar yapın sonraları kolaylık oluyor.birde boatta gördüğüm kadar numaralar var çok güzel bunu kablolarada yapıp bir yere yazın iş bitince bir şeffaf dosya içinde sigorta panosunun içine koyun olurki ilerde satarsanız sizden sonra araçda çalışma yapacak için kolaylık olur,benim araçta tek renk kablo vardı ve hiçbirinde numara yada isim yoktu ben kendim yaptığım için biliyordum ne nereye gidiyor ama şimdi olası bir arızada panoyu açan bana bayağı hayır dua da bulunacak :-[

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR