Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,437

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Teşekkür ederim, sağolun.

Kemal Bey cok gecmiş olsun. Tez zamanda iyileşirsınız insallah.

HAsan

Saolun arkadaşlar, eskisi kadar çalışamasamda her gün daha iyiye gidiyorum, allahtan şu ana kadar karavanın ağır işlerini bitirmişim.

Aka' Alıntı:
Saolun arkadaşlar, eskisi kadar çalışamasamda her gün daha iyiye gidiyorum, allahtan şu ana kadar karavanın ağır işlerini bitirmişim.

Kemal Bey,
Seyahat falan derken fazla zaman ayıramamış, çoğu konuya girememiştim. Rahatsızlık geçirdiğinizi yeni okudum. Çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda eskisinden de iyi olursunuz.
Ağır işlerin geride kalmış olması güzel, moraliniz yüksek olduktan sonra sizi bekleyen diğer işlerinde nasılsa üstesinden gelirsiniz, varsın biraz yavaş olsun. Üstelik daha yaza zaman var nasıl olsa :smiley:
Alpaslan

kemal bey; Formun yeni üyelerindenim, öncelikle çok geçmiş olsun. yaptıklarınızı bir solukta ilgiyle okudum, insanın kendi çabalarıyla bir şeyler yapması kadar zevkli bir şey yoktur. umarım kısa zamanda tekrar karavanınız la ilgilenmeye başlar ve bizlere ışık olursunuz sevgi selamlarımla.

Tekrar teşekkür ederim.
Şu aralar polyester su deposu imalatı ile uğraşıyorum, oldukça pis ve zahmetli bir iş, yapım süreside polyesterin sertleşme zamanı ile alakalı olarak biraz uzun, becerebilirsem yakında resimlerini koymayı düşünüyorum.

Aka' Alıntı:
Tekrar teşekkür ederim.
Şu aralar polyester su deposu imalatı ile uğraşıyorum, oldukça pis ve zahmetli bir iş, yapım süreside polyesterin sertleşme zamanı ile alakalı olarak biraz uzun, becerebilirsem yakında resimlerini koymayı düşünüyorum.

Kolay gelsin Dostum.
Maske kullanmanı öneririm.
Senin karavana yaptığın dıştan açılır dolap kapağı için kullandığın aliminyum profilin adı,sanı,bulunacak yer gibi bilgilere ihtiyacım var. ACİL kodlu.
Selamlar.

Hocam, onun adı ALBOND ( Aliminyum kompozit panel ) diye geçiyor, ben elimdekini Ankarada reklam panosu yapan birinden parça olarak almıştım. tesadüfen rastladım yerini hatırlamıyorum. Ayrıca inşaat'çılar dış cephe kaplaması olarakta kullanıyorlar ve onlardan bolca parça artıyor. Şimdilerde güzel ağaç desenlileride imal ediliyor.

Polyester su deposu yapımı.
Önce hikayesini anlatayım, bu başlıkta önceden yaptığım su deposunu kullanıp oldukçada memnundum. fakat kış için ısıtıcıyı monte yeri ararken en uygun yer su deposunun yanı olduğundan deponun ölçüleri ile oynamak gerekiyordu. depoyu söktüğümde yerinden kolay kalkmadı, bizim depo baya kilo almıştı, üzerindeki bağlantı aksesuarlarıyla 30 kg gibi geliyordu, meğer içine attığım polyester çatlamış ve çaktırmadan su emmiş,
ısıtıcıyı monte ettik, sonra depo arayışına giriştim, artık ağaç depo kesinlikle düşünmediğimden alternatifleri araştırmaya başladım, Denizli'de benim ölçülere uygun Krom depo için 250 TL istediler, fakat depoyu yapacak şahıs "" ben depoyu yaparım, teslim ederim, sorumluluğum biter "" dedi, biraz kurcalayınca , sarsıntılı ortamda deponun çatlama olasılığından bahsetti.
Bodrum'da ise polyester depoya 350 TL istediler, ve garantide verdiler, iyide malzemesi 100 TL bile tutmayan bir iş için bu para bana fazla geldi ve " en azından denemiş olurum " diyerek işe giriştim.

Önce kalan ağaçlardan istediğim ölçülerde bir kalıp yaptım, daha sonra piyasada CTP adlı polyester esaslı malzemeyi depomun ölçülerinde kestim.

DSCN5706c.jpg

DSCN5707c.jpg

DSCN5708c.jpg

CTP yi iki türlü kullanabiliriz, ya polyestere sadece kalıp olarak kullanıp sonradan ctp yi sökmek, yada polyesterle kaynaşmasını sağlamak.
CTP, imalat sırasında sanıyorum cam üzerinde döküldüğünden, yüzeyi oldukça parlak ve pürüzsüz çıkmakta, bu pürüzsüz yüzel polyesterin tutunmasını zorlaştırmakta, ayrıca gene ctp ye imalatı sırasında kalıp ayırıcıda uygulanmakta ve bu ayırıcı her halukarda CTP nin yüzeyinde kalmakta, buda polyesterin tutumasını engelleyenlerden biri.

Depo ölçülerinde kestiğim ctp yi önce tinerle temizleyip ardındanda iri dişli zımpara ile matlaştırdım, ve dıştan bantlayarak kutu şekline getirdim.

DSCN5709c.jpg

DSCN5710c.jpg

Bu kutuyu kalıba silme yerleştirip, üzerine 1 kat polyester uyguladım.
Hemen ardından elyafı yapıştırmaya başladım. ilk kat elyaf toz tutmaz halde kuruyunca 2. katı gene toz tutmaz kuruyunca 3. katı atıp iyice sertleşmesini bekledim, ilk kat ile son kat arası toplam süre 1 hafta.
Burada dikkat edilecek taraf, polyester karışımını çok iyi ayarlamak, çok sert ve kırılgan değil sert esnek olmalı.
ve kalıptan çıkatdık.

DSCN5711c.jpg

DSCN5712c.jpg

Kalıptan çıktıktan sonra, köşeleri tutan bantlar temizlendi ve içine 1 kat daha elyafsız sadece polyester karışım atıldı, bu son kat hem olası delikleri kapatıyor hemde parlak bir yüzey oluşmasını sağlıyor.

Ve aynı yöntem ile birde kapak yaptım.

DSCN5713c.jpg

DSCN5728c.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR