Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 222,859
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Kapağın ortasına, depo temizliği vs için bir müdahale kapağı yaptım, polyester uygulamalarında kapak yapmak başlıbaşına problemdir, ben basit olması için contalı kapak denedim.
Şekilde görüldüğü gibi galvanizli 1mm sac tan bir daire kestirdim içine kol sığacak gibi, ve 8 adet pirinç cıvatayı bu saca lehimledim, cıvataları lehimlemenin amacı dıştan somunları sıkarken yada sökerken altta cıvatanın dönmesini engellemek, hele sökerken cıvata dönmeye başlarsa hiç şansınız yok kırmak zorunda kalırsınız.

DSCN5729c.jpg

Etiketler

Ve kapağı sabitlemeden önce kenar fazlalıkları kesildi, depo ağzına kadar su doldurulup denemesi yapıldı, aparatlar takıldı, kapağı yapıştırılacak hale geldi..

DSCN5730c.jpg

kapağı yapıştırdığımda ayrıca fotosunu eklerim.

Aka' Alıntı:
Hocam, onun adı ALBOND ( Aliminyum kompozit panel ) diye geçiyor, ben elimdekini Ankarada reklam panosu yapan birinden parça olarak almıştım. tesadüfen rastladım yerini hatırlamıyorum. Ayrıca inşaat'çılar dış cephe kaplaması olarakta kullanıyorlar ve onlardan bolca parça artıyor. Şimdilerde güzel ağaç desenlileride imal ediliyor.

Ben Çerçeve yapılan Aliminyum u ürünü sormuştum?

Aka' Alıntı:
Ve kapağı sabitlemeden önce kenar fazlalıkları kesildi, depo ağzına kadar su doldurulup denemesi yapıldı, aparatlar takıldı, kapağı yapıştırılacak hale geldi..

Eline sağlık dostum, Crom sacdan deponun intikamını almışsın!Çok güzel olmuş.

Elinize sağlık, çok karavancinin bilmesi gereken (fiyatlarin yüksekliğinden) bir konu.
Ankara'da temiz ve pis su deposuna 1.500 TL istemeleriyle Hikmet ustanın desteğiyle 400 TL yaptırdik. Yollarda birini parcaladim Bursa'da tamir için goturdugumde 300 TL istediler, bende 35 TL malzemeyle yaptım. Şimdi ise 5 seferdir depoları kendim yamiyorum, depo ağırlık olarak 1/4 oranında arttı ise de usta aramaktan kurtuldum.

Valla elimizden gelir herhalde diyerek giriştik işte, İlhan bey, sizin dediğiniz gibi ustalara kalırsak, ( daha doğrusu usta diye geçinenlere ) iş gerçekten bezdirici, mamulün başına " Marin " yada " karavan " ibaresi eklendiği zaman fiyatlar vicdana kalmış olarak yükseliyor, ben şahsen elimden iş geldiği için kendimi şanslı sayıyorum, fakat otomobilinin lastiğini değiştiremeyen arkadaşlar var, bu beceriksizlik değil yapı ve ilgi alanı meselesidir, o arkadaşlar için iş zor.

Ahmet bey, paslanmazın ömrü fazla değil dediler, çatlama yaparmış ve özellikle kaynak yerlerinden bırakırmış, o yüzden bu yöntemi uyguladım.

Seyfettin hocam, şimdi anladım, o malzemeyi İzmir sanayide bir nalburdan edindim, aynı nalbur demir boruda satıyordu, koltuk kontrükyonlarımın malzemesi yani, ve aliminyum ray'ın bir çok çeşidi ve ebatta olanları vardı, 3 metre parçayı 16-17 TL ye almıştım, kilo işi yani. kaporta, kasa işi yapan sanayilerde mevcut.

Forum bugün bende İngilizce açılıyor nedense, acaba hata bendemi yoksa genelmi.

Ynt: Re: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

seyyah54' Alıntı:
İlhan bey ben pis su deposunu birdefa paslanmaz yaptırdım.Hesaplıda mal ettim.(biraz dost işi oldu.)
Ahmet bey, depo büyük ve yere yakın, kaynak yerlerinden yırtılma yapıyor. ıçerdeki temiz su tankim bile üç kere çatladı.

Kemal bey, karavan yapılırken Bülent ustanın arkadasina iki depo ve banyo tabanı yapımı için gittik, bizden 1500 TL istedi o zaman fiber işinin en kısa zamanda ogrenilmesine karar verdim, şimdi depoyu delsemde gam vermiyor.

Ynt: Re: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

berkcantp' Alıntı:
Ahmet bey, depo büyük ve yere yakın, kaynak yerlerinden yırtılma yapıyor. ıçerdeki temiz su tankim bile üç kere çatladı.

İlhan Bey;
Alttaki depoyu gerdirme malzeme ile asılırsa kaynaklardan çatlama yapabilir.
İkinci olasılık; Paslanmaz saclar TİK kaynağı ile yapılır.Normal elektrotla yapılan kaynaklar da çatlama yapar.
Kendi karavanıma yaptığımız atık su deposu Köşebent şase üzerine oturtulup bağlantı yapılmıştır.

BABA2 061.jpg

Seyfettin hocam, içerde temiz metal depom için sorun yaşamıştım, pis su depomu metal yapmayı hiç düşünmedim eğer yapsaydım şüphesiz kafes sistemine dönerdim, ben içerde bulunan ~400lt. temiz su depomu metal yaptım oda eş.. ö.... gibi yerinden kalkmıyor (diyeceksin deponun iç temizliği için depo komple sökülür mü, sökülür mü sökülür sökülür..) çatlak tamiri, iç temizliği gibi sorunlardan depoyu 3 defa söktüm ve metal yaptığıma pişman oldum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

SON KONULAR

Geri