Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,973
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Haklısınız,katılıyorum.
Şehir hayatında hobi alanı için yer açabilmeyi başaramamış birisi olarak yapılanları herzaman keyifle ve gıptayla izliyorum.
İlk aşamalarda porti-poti için yaptığınız düzenek hala ilgimi çekmeye devam ediyor. Kolay gelsin.

Etiketler

Sn Aka zevkle takip ediyorum,başarılar diliyorum.
Selamlar.

Saol Rıfat, valla bilmiyorum olacakmı yoksa yüzümüze gözümüzemi bulaşacak, olmazsa başka yollar deneyeceğim.

Bu arada geçen gün bir iş için Ankaraya gittim, o arada trafik şubeye yakın geçtiğimden ruhsatımıda aldım, adettendir diye yayınlıyorum, fakat nedense M1 değil sadece M yazdılar.

r1.jpg

Evet kapak denemesine devam, ireko papel aldım, kalınlı 1.6mm, sonra kalıbıma göre kesip kalıba naylon ip ile sardım.

DSCN1096k.jpg

DSCN1097k.jpg

DSCN1099k.jpg

ve üzeri 1 kat elyaflı polyester ile kapladım..

DSCN1101k.jpg

polyester kuruduktan sonra resimde görünen tutkalla polyesterli yüzey ve ikinci papel parça spatula ile tutkallandı ve sıkıştırıldı, bu tutkal geç kuruduğu için sonucu yarın göreceğim..

DSCN1102k.jpg

Teşekkürler sayın Zentos.

Ve bugün kapağın son durumu, kalıptan kalıbın şeklini almış olarak çıktı, fakat biraz esnek gibi, ben kemik gibi sert olsun istemiştim galiba bunun için içine atılan polyester elyafın çift kat olması lazım, ama kapağın iç yüzeyine bir kat daha elyaf döşersem sanırım kemik gibi olacak, şuan kapağın içi ağaç görünümlüyken elyaf görünümlü olacak tek fark o, kapağın şuanki kalınlığı 5,5 mm gibi ve umduğumdan çok çok hafif.

DSCN1103k.jpg

Elinize sağlık sn aka örnek alınması gereken bi uygulama cifkat ile daha bi harika olur kolay gelsin

son durum, içine bir kat daha elyaf attım, ıslakken üzerine jelatin serip bez ile iyice yüzeyi düzlemeye çalıştım, sonuç olarak gayet sert çatır çatır bir kapak oldu esneme yük altında bile çok az, bunun için ilkel olarak ucuna matkabımı ve taşlamamı takıp denedim. iç yüzeyi parlak fakat az pürüzlü oldu ama benim için sonuç iyi.

DSCN1105k.jpg

DSCN1107k.jpg

DSCN1106k.jpg

Kalınlık 7mm'ye yakın.

ve ölçülerine göre kesildi, fakat bu şekilde işlem uzun olduğu için bir daha yapmaya kalksam Albond'tan yaparım..

DSCN1110k.jpg

Mtkabı, kesme taşını ve işkenceyi bir araya getirme,çıngar çıkarırlar yoksa!
Kullandığın kontranın türkce adı yokmu?
Eline sağlık;değişik bir çalışma-geldiğinde kopya vermedin,aşkolsun- çok güzel işcilik oluyor.
Kolay gelsin.

Seyfettin hocam, kopyalık bişey yok, bende böyle bişeyi ilk defa acaba olurmu diyerek denedim, kontra zaten yok, yukarıda görülen 1.6mm İreko papel, 2 kat elyaf 2 kat papel istenilen kavis verilerek yapıştırılınca kemik gibi oluyor, belki başka yöntemlerde vardır ne bilim mesela 1 kat papel 2 kat elyaf gibi, burada papel sadece görüntüyü kurtarmak için sağlamlığı veren polyester elyaf.
Papelin ireko olanı beyazımsı bir ağaç, fakat maun, meşe, gürgen olanlarıda var.
Ankaraya geldiğimde henüz bu işe başlamamıştım, aslında konuşacak çok şey vardı ama biliyosun işte herşey ucu ucuna gitti, benimde bi sürü soracaklarım vardı, kısmet..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR