Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,228
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Abi öncelikle geçmiş olsun,kaavan projeniz hayırlı olsun,demekki Tüv'de tüm sıkıntıyı ben yaşamışım :D benim üzerimde tüm streslerini atmışlar vurun abalıya sonrasında size gelince ortalık güllük gülistanlık ne diyelim bir dahaki araç muayenesinde bizde rahat ederiz inşallah ;D

Etiketler

Valla bilmiyorum rehavetemi geldiler, yoksa Yusuftan yeteri kadarmı yoruldular, ama sonuca benim kadar arkadaşlarda şaşırdı, duygusala dökmüşler işi, bi de yogun saatte gitmişim bilmeden belkide ondandır..
Teşekkürler hepinize, sonuçta tüm cesaretimizi bu forumdaki arkadaşlardan aldık.

Seyfettin hoca, evet ahşap ürünleri satanlarda bulunur, ismi " papel " dir, ağacına göre muhtelif kalınlık ve ebatlardadır, boy 3m en 80cm gibi mesela, ve kalındır 1,5-2,5 mm gibidir, dokusu ve görünümüde görsellikte kullanıldığı için çok iyidir, presleyerek kullanılırsa daha hoş olur.

Aracın kokpit ile kargo alanını ayıran paneli sökmeden gittiyseniz yapılan işlem doğru,ancak panel olmadığı halde
işlem yaptılarsa gerçekten şaşırmak gerekir.
Yinede sizin adınıza güzel sonuç hayırlı olsun. Selamlar.

Sayın Güngör, sağolun, bu panel konusunda forumda pek bir uyarıya rastlamadığım için, panel aylar önce hurdacıya gitti,

Haklısınız Sn.Aka, genelde konu içinde yazıldığından dikkatten kaçabilir.
Yapılan değişiklikle karavanlar M1 sınıfı olarak ruhsata işlenmeye başlandı,oysa aracınız halen panelvan yada kamyonet
olarak geçiyorsa N1 olarak işlidir. N sınıfı araçlarda panelvanda kargo bölümünü ayıran panel TÜV de dikkat edilen noktadır.

Henüz ruhsatı almadım fakat EK1 belgesinde M1, motorkaravan diye yazılmış,

Bu arada elektrik işleriyle uğraşıyorum, kapaklara bağlı dolap aydınlatmaları yapmaya başladım. Karanlıkta dolap içleri görünmüyor çünki.

dscn1062s.jpg

By akaxx at 2012-05-27

Şimdi ocağın gaz girişi ile bir sorun var, acaba bu boruya nasıl bir bağlantı yapılır ??.

dscn1065do.jpg

By akaxx at 2012-05-27

Aka kardeşim henüz bizim bi karavanımız olmadı ama burdaki siz ve diğer arkadaşların yaptıkları karavanları 1,5 yıldır takip ediyoruz inanın biten karavanların resimlerini,de görünce o kadar mutlu oluyoruz ki dileriz sizin karavanın da bitmiş halini görür bir sevinc daha yaşarız saygılarımızla

Merhaba, Sayın Aka;
Önemli olan zor işi (ruhsat) halletmeniz, buda bittiğine göre diğer eksikleri yavaş yavaş tamamlanır.
Hayırlı uğurlu olsun.
Denizli'den selam ve saygılar

Teşekkürler Tugay58, epeydir görünmüyordunuz..

Sayın Ahmet Özdemir, teşekkürler, henüz ( tembellik ettiğimden ) gidip ruhsatımı almadım, ama en azından kafamdaki ruhsat olayı bitti...

Bombeli dolap kapağı denemesi için ilk adımı attım, sonucu ne olur bende bilmiyorum, ama deniyoruz işte mantıken olur gibi..
Önce kapak bombesine göre mastar hazırladım, sonra bunları çoğaltarak 120cm uzunluğunda bir kalıp hazırladım.

kk2.jpg

kk1.jpg

Sn Aka;
Ağaç işlerini hobi olarak yaptığınızı düşünüyorum,umarım yanılmamışımdır. Gıpta etmenin tam tarifi böyle birşey.
Selamlar.

Sayın Güngör, doğrusu bir marangoz kadar bilgili değilim, fakat hobileri bol olan biriyim ve bunların arasında Maket Model işide var, ağaca yakınlıktan ziyade ne nasıl yapılır bunlara biraz kafa yoruyorum..birde avrupada yada amerikada küçücük atelyelerde üretilen dünya markası olmuş pahallı araçları gördükçe " yahu ne kadar gözümüzde büyütüyormuşuz " diyorum, asıl cesaret veren taraf orası.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR