Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,228
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Wc kapısı ( kilitsiz ) olarak bitti, henüz uygun ve kibar bir kilit bulamadım..
dscn1057.png

By akaxx at 2012-05-23

Etiketler

Ve tavan dolaplarıda kabaca bitti. şimdilik üzerine sadece ağacı koruması amaçlı pinotex atıldı, ve henüz kapakları yapılmadı..
dscn1060.png

By akaxx at 2012-05-23
dscn1059.png

By akaxx at 2012-05-23
dscn1058.png

By akaxx at 2012-05-23

Bu arada geçen hafta projem çizildi ve geldi, sanırım bu hafta ruhsat değişimi için müracat edeceğim..

büyüklerimize geçmiş olsun, karavanda şekil almış bitmek için gün sayıyor, kolay gelsin
selamlar :smiley:

Aka' Alıntı:
Ve tavan dolaplarıda kabaca bitti. şimdilik üzerine sadece ağacı koruması amaçlı pinotex atıldı, ve henüz kapakları yapılmadı..

Çok şık olacağı kesin. Güzel gidiyor.

Kapakların yuvarlaklığını nasıl vermeyi düşünüyorsunuz?

Geçmiş olsun.
Dolap kapaklarının açılış yönünü merak ettim.(kullanım hacmi açısından)
selamlar.

TA2RX' Alıntı:
Çok şık olacağı kesin. Güzel gidiyor.

Kapakların yuvarlaklığını nasıl vermeyi düşünüyorsunuz?

Bekir bey, kapakların bombe işi kolay fakat şimdilik hangi yöntemi uygulayacağıma karar vermiş değilim, bizler uzunca süredir ağaç, kontra, sunta ile uğraştığımızdan kapaklarda ilk önce ağaç diye akla geliyor fakat bunun birçok yöntemi var, örnek albond denilen aliminyum malzeme ki en kolay budur, mukavva yada sandviç ağaç panel, en zoru ağaç paneldir iki kat papel arasına polyester örgü ve toplam kalınlık 7-8 mm gibi olur. fakat kalıpta yapıştırmak gerekir zorluğu burada, sizin deyiminizle oyuncaklı iş.. ayrıca bu gibi işlerde mukavvada kullanılabilir, bilen bilir amerikan otoların kabin içindeki birçok kısmı kimyasal emdirilmiş mukavvadır ama birçoğu bunu bilmez, tabiki mukavva ve albond uygulamaların üzerine ağaç dokulu bir malzeme kaplanırsa hoş görünür..

rtulun' Alıntı:
Geçmiş olsun.
Dolap kapaklarının açılış yönünü merak ettim.(kullanım hacmi açısından)
selamlar.
Rıfat bey, kapakları yukarı doğru açmayı düşünüyorum, dolapları bu şekilde düşünmemin amaçlarından biri, bizim araçlar yukarıda fazla daraldığı için dolaplara kafa vurma olasılığı çok fazla, bunlara bile çalışırken çok kafa attım, fakat ne kadar estetik görünsede hacim olarak köşeli dolaplar gibi olamıyor malesef.

Aka' Alıntı:
Bekir bey, kapakların bombe işi kolay fakat şimdilik hangi yöntemi uygulayacağıma karar vermiş değilim, bizler uzunca süredir ağaç, kontra, sunta ile uğraştığımızdan kapaklarda ilk önce ağaç diye akla geliyor fakat bunun birçok yöntemi var, örnek albond denilen aliminyum malzeme ki en kolay budur, mukavva yada sandviç ağaç panel, en zoru ağaç paneldir iki kat papel arasına polyester örgü ve toplam kalınlık 7-8 mm gibi olur. fakat kalıpta yapıştırmak gerekir zorluğu burada, sizin deyiminizle oyuncaklı iş.. ayrıca bu gibi işlerde mukavvada kullanılabilir, bilen bilir amerikan otoların kabin içindeki birçok kısmı kimyasal emdirilmiş mukavvadır ama birçoğu bunu bilmez, tabiki mukavva ve albond uygulamaların üzerine ağaç dokulu bir malzeme kaplanırsa hoş görünür..

Anlaşıldı. Daha öğreneceğimiz çooook şey var... :D

Seyfettin hoca, C harfli dediğin, kıvrılabilen yada başka adıyla Dansöz kontra, uygulaması şöyle oluyor, istenilen form veriliyor sonra üzerine vernik atılıyor ve o şekilde kalıyor, sözünü ettiklerimden sandviç panele giriyor fakat dansözün kendisi zaten sandviç panel iki kat uygulanacak ayrıca arayada polyester örgü gelecek dolayısıyla kapak hem biraz kalın hemde ağır olur, 2mm papel kullanmak daha mantıklı üstelik papelin ağaç dokusuda güzel..ayrıca dansözün suyuna tabir edilen yönü enidir oda sanıyorum 1metre kadar oysa papelde suyuna 3 metre gibi olabiliyor, kayıp daha az yani.

Arkadaşlar dün tüm cesaretimi toplayarak TÜV e gittim, araç geçen yıldan biraz kusurluydu el freni neredeyse hiç yoktu, yeni balatalar evde duruyor fakat fırsat bulup yenileyemedik, bi şansımı deneyim dedim ve aracı teslim ettim, bir müddet sonra diğer kapıdan araç çıktı, arkadaş " siz aracı parkedin şimdi geliyorum dedi " bakalım neler yazacak derken geldi plakaya mavi etiketi yapıştırdı " şuraya bir imza, hayırlı olsun " şaşırdım, aracın içine bakmayı bırakın kapısını dahi açmadılar, ama tabiki bu el frenini onarmama gerek yok anlamına gelmiyor fakat kurum politikayı değiştirmiş gibi..

Aka' Alıntı:
Arkadaşlar dün tüm cesaretimi toplayarak TÜV e gittim, araç geçen yıldan biraz kusurluydu el freni neredeyse hiç yoktu, yeni balatalar evde duruyor fakat fırsat bulup yenileyemedik, bi şansımı deneyim dedim ve aracı teslim ettim, bir müddet sonra diğer kapıdan araç çıktı, arkadaş " siz aracı parkedin şimdi geliyorum dedi " bakalım neler yazacak derken geldi plakaya mavi etiketi yapıştırdı " şuraya bir imza, hayırlı olsun " şaşırdım, aracın içine bakmayı bırakın kapısını dahi açmadılar, ama tabiki bu el frenini onarmama gerek yok anlamına gelmiyor fakat kurum politikayı değiştirmiş gibi..

siz yinede güvenmeyin TÜV'e elemanın ruh haliyle ilgili bir durum,
hayırlı olsun :smiley:

Aka' Alıntı:
Seyfettin hoca, C harfli dediğin, kıvrılabilen yada başka adıyla Dansöz kontra, uygulaması şöyle oluyor, istenilen form veriliyor sonra üzerine vernik atılıyor ve o şekilde kalıyor, sözünü ettiklerimden sandviç panele giriyor fakat dansözün kendisi zaten sandviç panel iki kat uygulanacak ayrıca arayada polyester örgü gelecek dolayısıyla kapak hem biraz kalın hemde ağır olur, 2mm papel kullanmak daha mantıklı üstelik papelin ağaç dokusuda güzel..ayrıca dansözün suyuna tabir edilen yönü enidir oda sanıyorum 1metre kadar oysa papelde suyuna 3 metre gibi olabiliyor, kayıp daha az yani.

Papelin başka bir adı var mı? Ahşap ürünleri satanlarda bulunur mu?Daha çok hangi işlerde kullanılır?

airboat' Alıntı:
Papelin başka bir adı var mı? Ahşap ürünleri satanlarda bulunur mu?Daha çok hangi işlerde kullanılır?

Internette görsellerde buldum.MDF,SUNTA gibi malzeme üzerine kaplama yapılan malzemeye benzettim,doğrumu acaba yani kontranın bir katı kadar bir ürün.

Yapılışıda tahminen suyuna istenilen kalınlığa göre plakalar yapıştırılıp preslenecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR