Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,234

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Öncelikle tüm arkadaşlara selam ve sevgilerimi iletiyorum.Bir solukta okuyup incelediğim sayın AKA arkadaşımızın
çok değerli çalışmaları beni inanılmaz heyecanlandırdı.Darısı ben gibi düşünen arkadaşlarımın başına,biran evvel
[SIZE=78%]tamamına erip çok güzel gezilere başlaması dileğimle.[/SIZE][SIZE=78%]Bende [/SIZE][SIZE=78%]en kısa zamanda projeme bir stard vermeyi planlıyorum,umarım sayın AKA nın ve diğer tüm karavanına kavuşmuş arkadaşlarım gibi bir gün bitirip gezilere başlamak nasip olur..Şimdilik aracı alıp bir kenara koymayı başardım tabiiki bütün bu çalışmaları takip ettikce esas olayın bundan sonra olduğunu farkediyorum.Tekrar tebrik ediyorum bu güzel ve azimli çalışmaları....[/SIZE]

Sayın Yetkin teşekkürler darısı başınıza, madem aracı alıp bir kenara koydunuz bence zaten işin önemli kısmı hallolmuş, ve bana göre işin en zor kısmı aracın izolesi, eğer sabır gösterir ve izole işinide hakkıyla yaparsanız artık yokuş aşağı gitmeye başladınız demektir, tekrar kolay gele, başarılar..

Evet . Kapaklar herika olmuş . Burada estetik kaygının da göz ardı edilmemiş olması orjinallik katmış .
Eger aradıgınızı bulamıyorsanız yapmanız gerekir . Ama burada oldugu gibi , taşıyıcı gövdenin uzerinde kabullendirilmiş olmalı
İşte aynı böyle.
Elinize saglık

Teşekkürler iyi dilekler için.Evet katılıyorum çok uzun zamandır bir türlü karar veremediğim hangi araç sorusunun cevabını nihayet bulup karar verip vede satın almış olmak bence işin gerçekten çok önemli bir aşamasıydı bunu şimdi daha iyi anlayabiliyorum.İzolasyon konusu ve de öncesi dıştan görünümün değiştirilmesi beni bayağı yoracak gibi bu bölümleri pes etmeden atlatabilirsem dediğiniz gibi yokuş aşağı inmek kolaylaşır gibi hissediyorum şimdiden.Hayırlısı diyelim şu günler bol bol karalamalarla bol bol kağıt harcamayla geçiyor eminim yapmayı başarmış arkadaşlarımın yapım aşamalarını tek tek geçmek gerekecek....

Herşeyide elde yapmayalım diyerek yaklaşık 1 ay önce verdiğim siparişim nihayet geldi,

DSCN0810.jpg

DSCN0811.jpg

Burada beni cezbeden tek şey üzerinin cam olması, kalite olarak bizim mamullerin eline su dökemez diyebilirim. bu ocakta damlalık ve piezo çakmak yok, ama her ikiside sonradan ilave edilebilir.

Ve 220 girişi, bu kadar basit bişey ülkemizde neden üretilmez anlamış değilim, şeytan bi taraftan ciddi olarak dürtüyor " karavan malzemeleri üret " diye.

DSCN0813.jpg

valla üretime başlarsanız en başta ben sevineceğim, ihtiyaç var ama pazar payı çok küçük sürüm yapılamayacağından acaba kalıp parasını çıkarırmı endişesi yoğun

Abi ocağın hayırlı olsun.
karavan malzemelerinden bazıları aslında birkaç arkadaş bir araya gelerek üretimi yapılabilir en çok ihtiyaç duyulan ve pahaca ağır olanına birlikte kafa yorulup bi yerden başlanabilir,kendimizi küçümsemeyelim bakarsınız avrupa firmalarının arasına gireriz marka oluruz ;)

Valla Yusuf, inan ocaktaki kaliteyi görünce, yuh bunamı o kadar para verdik dedim, gençliğimde ispirto ocakları vardı, ama sıfır sacdan değil, arap sabunu tenekesi, yağ tenekesi gibi kullanılmış metallerden basitçe preslenerek imal edilirlerdi, bir yüzü parlak diğer yüzü yazılı yada resimli olurdu, xx yağları falan, şimdi ocakları incelerken bazılarını görme şansım oldu, iddalı bir italyan öcağını incelerken, kenarlarınlaki kötü presleme sonucu oluşan büzülmeleri görünce hemen o ocaklar aklıma geldi, içimdende bizim ispirto ocaklarından daha kaliteli demiştim. ve anladımki biz bu kalitede bu malı burada üretsek kesinlikle satamayız, marka satıyor hepsi bu.
bu arada birşey daha farkettim ki, bir çoğumuz kendi karavanlarımızı onlardan daha kaliteli üretiyoruz, tek sıkıntımız malzeme.

Sayın Airbot, ben bişeyleri üretmek lazım derken gayet ciddiydim, ve aklımın bir köşesinde ciddi olarak durmakta..

Buradan birşeyler çıkar mı acaba?.. :-\ :smiley:

Cavid Sezen

Evet havalar düzelince iş ilerliyor, ilk olarak 220 kutusunda küçük bir modifiye yaptım, kapak altına bir dokunma ucu ve bir led yerleştirdim, amaç 220 yi kutuya takıyoruz, sonra test ucuna dokunuyoruz şayet lamba yanarsa araca gelen toprak hattında kaçak var, araca binerken yada dokunulduğunda çarpılma ihtimali var demektir. lazım olurmu bilmem.

DSCN0818.png

DSCN0817.png

Yani araç üzerine monteli bir kontrol kalemi gibi. ve yerinde.

DSCN0827.png

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR