Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,461
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Ellerinize sağlık güzel bir çalışma olmuş. Resimlere bakınca kafama takıldı. Kullanırken altında destek olmayacak sanırım. Sarkma yapmaz değil mi? Saygılar

Etiketler

Destek olmazsa illaki zamanla sarkar, açılırken karşıdan açılan küçük bir desteği olacak, şuan tarifi zor, son halinde anlaşılır.

Marangozların eliböğründe dediği gibi bir şey tahminimce.

elibö?ründe.jpg

airboat' Alıntı:
AKA Kardeşim,
Yeni yılınızı kutlar başarılar dilerim.
Çalışmalarınız oldukca başarılı,bize yol gösterici olacaktır.
Hoşca kalın
Teşekkürler Seyfettin bey, birçok şey mecburiyetten oluyor, görüntü değil iş görsün istiyoruz.

Şimdi tecrübeli arkadaşların yardımı gerekli, kaplamalar üzerine kullanılacak vernik yada koruyucu sentetikmi, selülozikmi tavsiye ediliyor??

Aka' Alıntı:
Şimdi tecrübeli arkadaşların yardımı gerekli, kaplamalar üzerine kullanılacak vernik yada koruyucu sentetikmi, selülozikmi tavsiye ediliyor??

selülozik çalışmanızda fayda var, çabuk kurur kokusu daha azdır, poliüretan vernik kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız
bu başlığa bir göz atın http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53946.0
selamlar

Levent bey, topiği okudum, malzeme arayışına başladım, teşekkürler.

ha gayret kardeşim bitince de görmek isteriz

Merhaba Kemal bey,
Çalışmalarınız benim için de örnek teşkil ediyor, bu yüzden sizi dikkatle takip ediyorum.
İzninizle birkaç sorum olacak size.
1-Banyo kabini için kaç mm lik marin kontraplak kullandınız?
2-Su izolasyonu için epoksi boya mı kullanmayı düşünüyorsunuz?
3-Eğer epoksi boya kullanacaksanız bununla ilgili yapılacak işlemler nelerdir?

kenan4012' Alıntı:
Merhaba Kemal bey,
Çalışmalarınız benim için de örnek teşkil ediyor, bu yüzden sizi dikkatle takip ediyorum.
İzninizle birkaç sorum olacak size.
1-Banyo kabini için kaç mm lik marin kontraplak kullandınız?
2-Su izolasyonu için epoksi boya mı kullanmayı düşünüyorsunuz?
3-Eğer epoksi boya kullanacaksanız bununla ilgili yapılacak işlemler nelerdir?

Merhaba, Duvar ( yani kaportaya gelen dış kısım) kaplaması, izolasyon üzeri 4mm marin, banyonun diğer tarafları'ki bunlar dikmeler oluyor ve üzerilerinde yük olacak ve taban 15mm marin, Su izolasyonu için epoksi boya kullanıyorum. Epoksi boya uygulaması, yüzey zımpara ile tamizlenir, üzerine 1 kat epoksi astar atılır, gerekirse kuruduktan sonra hafif zımpara yapılıp tek kat epoksi boya atılır, Epoksi boya sağlık açısından en tehlikeli bileşenlerden biridir, boyama yada astarlama sırasında iyi bir hava akımı altında çalışmak gerekir. Astarın yada boyanın tam kuruma süresi 7 gündür. ( duşakabin küvetindeki boya)
Ayrıca, bende dikmelerde sağlamlığı açısından herkez gibi marin kullandım fakat yük taşıması ve sağlamlığı açısından bunun yerine profilde ( otobüs tutunma borusu )düşünülebilir, marinden çok çok hafif bir malzemedir.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Otobüs tutunma borusunu ne amaçla kullanacağınızı anlamadım

kenan4012' Alıntı:
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Otobüs tutunma borusunu ne amaçla kullanacağınızı anlamadım
Otobüs yada minibüslerdeki tutunma borusu, yada gene bu tür araçların koltuk iskeletlerinde kullanılan boru, yuvarlak yada kare profil demir boru, demir dediğime bakmayın oldukça hafif, araç içi ana iskeleti bu malzeme ile yapıp üzerini kavak kontra ile kaplamak, marinle yapılmış araçtan baya hafif olacak diye düşünüyorum.
Ben oturma gurubumuda bu malzemeden yaptım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri