Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,405
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

En az 7cm almam lazım, fakat banyo taban altındaki teferruatlar yüzünden diğer döşemeden 3cm gibi yukarıda, yarın banyo yüksekliğini ölçüp ona göre bir formül düşünücem, bu araç 15.6, 17 m3 lerin iç yüksekliği 215 onlardan olaydı sorun kalmazdı. bakalım..

Etiketler

Aka' Alıntı:
En az 7cm almam lazım, fakat banyo taban altındaki teferruatlar yüzünden diğer döşemeden 3cm gibi yukarıda, yarın banyo yüksekliğini ölçüp ona göre bir formül düşünücem, bu araç 15.6, 17 m3 lerin iç yüksekliği 215 onlardan olaydı sorun kalmazdı. bakalım..

o zaman zemini 4cm, portapotiyi 3cm yükseltmek lazım, belki başka çözümlerde olabilir acele etmeyin

wc yi yükseltmek en mantıklısı olacak sanırım. yaş ilerledikçe oturup kalkmak zorlaşıyor, kayınvalidenin evde ben klozeti hastalar için 10cm daha yüksek olan modelle değiştirdim. şimdi rahat kullunıyor. kaptan köşkü gibi oldu. böylece temizlik maddeleri için dolap boyuda yükselmiş olur.

Karışmak gibi olmasın, Diyorum ki ,; Yapılan işleri de gözleyerek oldukca prof. bir çalışma yapıyorsunuz. Ben ce yan kaplamayı da hassas bir kesimle acılır kapaga çizgileri muhafaza ederek birlıkte acılıp kapanması saglanabilir kapak bütünlügü bozulmamış olur. Elinizin düzgünlügüne bakıp , yapabileceginize ınanıyorum. Yinede dogrusunu siz bilirsiniz . Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerıim.

Kapak konusu henüz netleşmedi, bu arada baştan beri düşündüğüm katlanır lavabo için ölçülemdirme amaçlı basit bir çizim yaptım, buna başlıyorum, ölçüleri 28x45 derinlik şimdilik 12cm. lavabom bu şekilde olmazsa banyoya girmek pek mümkün olamıyor.

1.jpg

3.jpg

4.jpg

Estetik açıdan düşündüğünüz çok doğru,en azından bir tane doğru var,alternatifleri iyi değerlendirmek gerekiyor.Yükseltmek çözümse sanırım en kolayı o gözüküyor.

Bülent bey, banyo komple yükselebilse sorun yok, ama boydan dolayı bu mümkün görünmüyor, portiyi yükseltmek ise etrafındaki dolaplar dahil herşeyi atıp yeniden tasarlamak gerekiyor ( demir konstrüksyon dahil ) fakat hazır yokuş aşağı yol almaya başlamışken bu iş gözümde büyüyor, en büyük derdim yağmurlar başlamadan araç dışı ile ilgili tüm işleri bitirmek, ne yalan söyliim Mehmet beyin laflarından az cesaret aldım, kapak estetiğini düşünüyorum. kapak estetiği dediğimizde zaten plastik kaplamayı erkek dişi olarak defosuz bir kerede kesebilmek, nasıl kesilecekse..

Aka' Alıntı:
Bülent bey, banyo komple yükselebilse sorun yok, ama boydan dolayı bu mümkün görünmüyor, portiyi yükseltmek ise etrafındaki dolaplar dahil herşeyi atıp yeniden tasarlamak gerekiyor ( demir konstrüksyon dahil ) fakat hazır yokuş aşağı yol almaya başlamışken bu iş gözümde büyüyor, en büyük derdim yağmurlar başlamadan araç dışı ile ilgili tüm işleri bitirmek, ne yalan söyliim Mehmet beyin laflarından az cesaret aldım, kapak estetiğini düşünüyorum. kapak estetiği dediğimizde zaten plastik kaplamayı erkek dişi olarak defosuz bir kerede kesebilmek, nasıl kesilecekse..

Sayın Aka şimdi karavanı yapmaya başladınız :smiley:

sorun kesmek biçmek değildi zaten, elinizdeki malzemeyi aracınıza uydurmak, çalışmasını sağlamak,
eminim bu işin üstesinden geleceksiniz,
kolay gelsin

Kolay gelsin.Hemen bitireyim diye acele etme.
Selamlar.

bir kac haftadır takip edememiştim calışmalarınız baya ilerlemiş cok sevindim hadi gayret kardeşim benim gibi acemilere cesaret veriyorsun cok teşekkürler ellerine saglık kolay gelsin

Şu sıralar gardrop ve çekmeceler ile baya uğraştım.

DSCN0724.jpg

DSCN0725.jpg

10 TL lik çift taraflı kilidin yarısını keserek tek taraflı hale getirdim.

DSCN0726.jpg

DSCN0729.jpg

DSCN0727.jpg

iki adet çekmece kullanmaya karar verdim, büyük olanı diklemesine 24cm tabağı alacak şekilde diğerinin yüksekliği 12cm ,

DSCN0720.jpg

DSCN0730.jpg

DSCN0732.jpg

Gardrop ve çekmecelerin henüz tesviyesi yapılmadı, sadece yerine alıştırmak için takıldı.

DSCN0733.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR