Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,318

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Bekir bey, şofbenin içinde bir fan olduğu söyleniyor, ayrıca elektronik ateşleme ve digital gösterge ( on/off vs ) , satıcının söylediği "" bu cihaza 220 hat çekmeye gerek yok, 12 volt ile çalışan çakmak tipi invertörler yeterlidir, bunuda şofbenin hemen dibine koyabilirsiniz "" demişti, karavanlarda genelde bu şekilde uygulama yapıldığını söylemişti, ben satıcının yalancısıyım henüz deneme şansım olmadı, fakat çalışırken 220 de max 48w harcaması varmış..
Bu arada, çalışma sistemide biraz farklı imiş, göstergede ayarladığınız derecede sabit su sıcaklığı deniliyor, soğuk ile ılıştırma gerekmez dendi. ama sıcaklık sıkalasını henüz çalıştırmadığım için bilmiyorum.

Aka' Alıntı:
Bekir bey, şofbenin içinde bir fan olduğu söyleniyor, ayrıca elektronik ateşleme ve digital gösterge ( on/off vs ) , satıcının söylediği "" bu cihaza 220 hat çekmeye gerek yok, 12 volt ile çalışan çakmak tipi invertörler yeterlidir, bunuda şofbenin hemen dibine koyabilirsiniz "" demişti, karavanlarda genelde bu şekilde uygulama yapıldığını söylemişti, ben satıcının yalancısıyım henüz deneme şansım olmadı, fakat çalışırken 220 de max 48w harcaması varmış..
Bu arada, çalışma sistemide biraz farklı imiş, göstergede ayarladığınız derecede sabit su sıcaklığı deniliyor, soğuk ile ılıştırma gerekmez dendi. ama sıcaklık sıkalasını henüz çalıştırmadığım için bilmiyorum.

Dilerim sabit su sıcaklığını sağlamak için elektrik kullanmıyordur :smiley:

TA2RX' Alıntı:
Dilerim sabit su sıcaklığını sağlamak için elektrik kullanmıyordur :smiley:

Hayır bu mümkün değil, toplam max çektiği akım 48W. Bu arada fişini takıp ısı aralığınıda gördüm 35 ile 65 derece aralığında çalışıyormuş.

Sayın mhmtabi, forum o kadar büyükki bazı faydalı başlıklar gözden kaçabiliyor, link faydalı oldu, teşekkürler..

Buzdolap üst tahliye kapağı, aliminyumdan yapıldı.

bk20.jpg

bk22.jpg

Dikme duvar birleşimleri, L aliminyum profil

bk26.jpg

Tavsiyeler üzerine hidroforun yeri değişti, alta alındı.

hd2.jpg

Buzdolap fanı yerleştirildi

DSCN0509.JPG

DSCN0510.JPG

Kullanma zamanından önce kesilen bazı kontralar uygun korunamadığı zaman nem ve ısı farklarından şekil değiştirip çarpılabiliyor, bu olay imalat sırasında karşılaşılabilecek en kötü şeylerden biri bana göre, çünki eğer kontrayı bu şekilde takarsanız artık yerinde düzelme ihtimali yoktur, fakat parça kalın ve ebat olarak küçükse buna el ile şekil verilmesi imkansızdır, çözümü, parça bi güzel ıslatılır ve lastik altına konur, bekleme süresi 2-3 saat ile gece boyu gibi olabilir.

ad2.jpg

Ve büyük parça, burada araç ağırlığı kontrayı ezerken yoldaki küçük taş vs gibi pürüzler kontrada iz bırakacaktır, bunu gidermek için zemin ile kontra arasına atıntı 4mm konrta parça koymakta yarar var.

ad4.jpg

Buzdolap kasasına çektirme, benim uyguladığım sistemde bu gibi bir parça gerekliydi, çünki dolabın hava kanalları yanda ve yan duvar izolesininde düzgün olması gerekiyordu, izole işini 2 cm lik polietilen sünger ile yaptım ve bu süngerlere yan dikmelerin basınç uygulaması ( dolabı sıkıştırması ) gerekiyordu, desteksiz kontralar ilk etapta bu işi yapar gibi görünsede zamanla kendilerini açacaktı, dolayısıyla bir gizli çektirme işi bitirdi.

bt1.jpg

bt2.jpg

bt3.jpg

bu2.jpg

Bu arada mutfağın temelinide attım.

mt1.jpg

Ellerine sağlık,iyi gidiyor.
Kontraların bombelenmesi bizim gibi acemilerin düştüğü hataların başında geliyor.Kesilen yada kalan parçalar düz zemine yatırılıp üst üste konulacak üstünede ağırlık konularak muhafaza edilecek.
Selamlar.

"Bu" dur işte.
Sorunlar cozulmuş se , her şey yolunda demektir.
Amaç da bu degilmidir ?
Kolaygelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR