Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,310
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Tebrik ediyorum çalışmalarınızdan dolayı. Benimde hayalım sizin gibi bir karavan hazırlamak. Ama öncelikle emekli olmam lazım sanırım. Buda iyi ihtimalle 20 yıl demek :smiley:

Etiketler

obozkr1' Alıntı:
Tebrik ediyorum çalışmalarınızdan dolayı. Benimde hayalım sizin gibi bir karavan hazırlamak. Ama öncelikle emekli olmam lazım sanırım. Buda iyi ihtimalle 20 yıl demek :smiley:

Ben sizin gibi düşünmüyorum, allah uzun ve sağlıklı ömür versin o ayrı fakat hiç birimizin yarına senedi yok malum, eğer hayalinizse bir an önce gerçekleştirmeye çabalamak lazım, açık söyliim benim bu gibi hayalim hiç olmadı, eşimin iteklemesi ile bu işe bulaştım.

Bayram süresince buz dolabı kabini ile uğraştım, benim dolabımda ısınan kısım ( kondanser ) arkada değil, arkası plastik bir plaka ile kapalı, kondanser her iki yanda ön kısımda yer almakta, dolayısıyla arka tarafı havalandırmanın hiç bir anlamı yok, bende havanın her iki yandan hareket etmesi için farklı bir kabin yaptım, vede yaz ve kış ( içe yada dışa açılır ) kapaklar.

bk1.jpg

bk1a.jpg

bk2.jpg

Yukarıdaki parça dolabın üzerine oturacağı taban.
Ve yerinde, dış ve iç alt kapakların bağlantısı.

bk3.jpg

bk4.jpg

kumanda teli olarak 3mm pirinç tel kullandım, tel yukarıda iken ( dış açık ) aşağıda ( iç açık )
Ve yan yüzeylerdeki hava kanalları.

bk5.jpg

bk6.jpg

bk7.jpg

hava kesinlikle dolap arkasına girmiyor, önce motor üzerine vurup sonra her iki yana dağılıyor, yanlardaki hava boşluğu 2,5 cm

bk9.jpg

soğutma şimdilik iyi gibi.

bk8.jpg

Doğru anladıysam buradaki havalandırma sistemi, aracın dış cephesinden gelen havayı buzdolabının kondaseri üzerinde dolaştırma fikri üzerine kurulu. Kafama takılan soru şu: Bu dolaşan hava karavanın içine de ulaştığı takdirde (ki fotoğraflardan ulaştığı gibi bir izlenim edindim) kışın aracın içini ısıtmak imkansız hale gelmez mi?

Bekir bey, şöyle izah edeyim, resimde görülen kısım dışarı açılan üst çıkış deliği, buranında ızgarası ve bir kapağı var ( henüz takılmadı ), ve alt kapak ile aynı anda açılıp kapanacak, yani dolabın ön yüzeyi hariç her yanı izole vazyette.

bk6a.jpg

Sistem bence Süper. Hatta yanlış anlasılmaz sa zıhnı-sinir olgusundan alınabilecek keyf ve zevk kadar güzel. (sakın yanlış anlaşılmasın Çok begendigimin ifadesidir.) . Sanıyorum çift yonlu kapagın kış mevsiminde ısınmayla ilgili düşünülebilecegini hissettim , umarım öyledir. Kenarlardaki dolap ile cidar arasındaki boşluk da iyi bir baca sistemi ıle calışacagından biriken ısının daha hızlı def edilebilecegi cok olumlu.
Kolay gelsin , elinize saglık. :D

Aka' Alıntı:
Bekir bey, şöyle izah edeyim, resimde görülen kısım dışarı açılan üst çıkış deliği, buranında ızgarası ve bir kapağı var ( henüz takılmadı ), ve alt kapak ile aynı anda açılıp kapanacak, yani dolabın ön yüzeyi hariç her yanı izole vazyette.

OK. Öyle diyorsanız öyledir. Ben 246 no.lu mesajdaki resmi görünce endişelenmiştim. Anladığım kadarıyla bu boşluk sözünü ettiğiniz kapak ile kapanıyor. Dilerim iyi kapatıyordur :smiley:

Evet biliyorum biraz deli işi ama başka türlü oluru yok gibi, ve akşam dolabın marşına bastım kendiliğinden oluşan hava sirkülasyonu iyi görünüyor, kaldıki burada birde fan olacak, fakat fan dolapka aynı anda değil sadece ortam ısındığında çalışacak.

bk11.jpg

Bu sabah kargoya gittim, sipariş ettiğim şofbeni almaya, boyutları fena değil, 2 kutu halinde geldi bir kendisi birde baca,

sb2.jpg

sb1.jpg

Dakka bir gol bir, bu baca çıkışı beni düşündürüyor, karavanda böyle bir çıkış mümkün değil kullanılmaz, şimdi buna bir çare arıyorum..

sb3.jpg

Aka' Alıntı:
Dakka bir gol bir, bu baca çıkışı beni düşündürüyor, karavanda böyle bir çıkış mümkün değil kullanılmaz, şimdi buna bir çare arıyorum..

Karavanına soba montajı yapan Doğan beyin baca projesi işinize yarayabilir ;)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44595.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR