Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,904
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

Aman yanlış anlaşılmasın, elbette Tugay Bey kendisini rahat hissettiği düşünceyi uygulayacaktır, tabii ki buna saygı.
Ancak "Saygı" her türlü ortamda önemli.
Zaten söylemim, eğer kişi hangi koşulda olursa olsun, blokunu açmak istediğinde buna saygı göstermeyene/göstermeyeceklere...

Bu arada Adil Bey'in planında da, sanırım taşlar yerine önemli ölçüde oturdu. Bundan sonrasında da kolaylıklar diliyorum. Geç olsun, temiz olsun... Sırada ne var ?
Bu arada Tugay Bey'in ve Sayın Aka'nın ve diğer emeği geçenlerin emeklerine sağlık ...

Kaç defa söylenince olur diyorlardı??? 41 mi ???
Aslında kaça geldiğimi de bilmiyorum ama "Darısı başımıza!" :smiley:

Alpaslan

Etiketler

bariscim' Alıntı:
Aman yanlış anlaşılmasın, elbette Tugay Bey kendisini rahat hissettiği düşünceyi uygulayacaktır, tabii ki buna saygı.
Ancak "Saygı" her türlü ortamda önemli.
Zaten söylemim, eğer kişi hangi koşulda olursa olsun, blokunu açmak istediğinde buna saygı göstermeyene/göstermeyeceklere...

Bu arada Adil Bey'in planında da, sanırım taşlar yerine önemli ölçüde oturdu. Bundan sonrasında da kolaylıklar diliyorum. Geç olsun, temiz olsun... Sırada ne var ?
Bu arada Tugay Bey'in ve Sayın Aka'nın ve diğer emeği geçenlerin emeklerine sağlık ...

Kaç defa söylenince olur diyorlardı??? 41 mi ???
Aslında kaça geldiğimi de bilmiyorum ama "Darısı başımıza!" :smiley:

Alpaslan
40 kere derler ama ben onu başka şekilde yorumluyorum.Bir konunun üzerine nekadar güçlü bir istekle yoğunlaşırsan olma olasılığı o kadar güçlüdür.İnanıyorum ki Gezenbilir sitesindeki arkadaşlarımızın hepsi bir gün karavan sahibi olacaklardır.Buna şüphem yok er yada geç.Bol şanslar.Teşekkürler Alpaslan Bey.

Adil abi cok teşekkür ederim. Yanlız o teşekkürü ben beni bu günlere getiren Cavid,Yavuz(egeli) İlhan,Kemal(aka) Rifat, Ahmet(seyyah54) Ayhan58,Abilerime Levent güngör,Atila,Yusuf,Beylere aktardım iyi,ki varsınız iyi,ki varsın gezenbilir bu camianın bize verdiği manevi desteğe burdan bir kez daha minnetdarlığımızı sunarız sevgi ve saygılarımızla.. Tunay, Tugay...

Aka' Alıntı:
Adil hocanın bagajı zaten yatağının altı olacak, içten bir kısmını bölüp yorgan nevresim vs, bölünmüş diğer yarısına ukaşımı arka kapıdan yapıp bagaj olarak kullanacak.
Bagaj ölçüleri185x140x70=1,8 m3Arabam uzun şase olduğu için arkayı boş bırakıp hafif olmasını düşündüm.Stepneyi atıyorum,yerine 300gr tamir seti kullanacağım.Arkaların çift teker olması avantaj.Ön patlarsa sök birini lasatikçiye kadar.Hacimli hafif eşyalar arkaya. "yorgan, yastık,battaniy ve 8 kg lık kamp çadırı 9m2" Arka kapı kullanılacak.Yatak ile arka kapı arası iki tarafı duralitle kaplı 5cm köpük olacak. Tekmeyi vurduğunda arka kapıya ulaşılabilmeliyim.Altta 90x70 boyutunda 2 kapı.Bagaj için.10cmx70x150 ebadında tatlı su deposu karavan üstüne.güneş panellerinin yanına.Pis su depoları 3 adet vc,duş,mutfak alt şaseye.Ayrıca bagaja 100 lt temiz su deposu.140 lık 2 adet güneş panelleri amortisörlü ,manuel güneşe ayarlı. 400x250 boyutunda kasetli tente.Kasedi Atilla patentli.mobilyalar için :5 adet 122x300 18mm ahşap paneller.Arkadaşlar artık çalışma zamanı.

Haklısınız 40 idi... Bir anda sonuca bir adım daha yakın hisettim kendimi :D

"41", 41 kere maşallah şeklinde kullanılan sayıydı.
O zaman 41 'i de "Maşallah'ı" ile birlikte sizin karavanınıza gönderiyorum.

Alpaslan

Kemal abi o alan (Kırmızı) bir neden olmasınlardan orası banyo mesafesince yatak kısmı yani yatağın eni banyo bitimine kadar 80cm sonrası ( Bir nevi yatanın belden aşağısı ) 75cm olamazmı Sence ? ( B ) Haklısın buzdolabı dışarda kalıyor düzeltirim ( C ) O Biliyorsun iveco kayar kapı 125cm oraya yolcu koltuğu boyunca bir 60x60 veya 55x55 bir oturak şöfor koltuğu ile yolcu koltuğu arası seyyar bir oturak eklenerek uzun oturma alanı olmazmı ?

Bu arada Alpaslan bey cok teşekkürler sizede kolay gelsin

Tugay Bey, Aslında Adil Bey'e de aynı soruyu sormam lazım; Iveco'yu tercih etmenizin sebebi nedir?

Genelde Ducato üzerinde yoğunlaşıldığından sizin sebebinizi merak ettim. Cevabı daha önce verildi de ben kaçırdıysam kusura bakmayın...

Alpaslan

Tugay Bey, teşekküre değer bir şey değil gerçekten, sadece fikrimi belirttim...
Bu ortamı sizler gibi, ben de çok sevdim. Bu nedenle temiz kullanmak ve kullandırmak isteği çok da yanlış olmamalı...

Sevgiyle kalın, size de kolay gelsin...
Alpaslan

Kemal abi baskı hatası ( Yolcu koltuğu boyunca ) Yanlış ifade o koltuk 60x60x50...
Alpaslan bey 1,5 yıldır bu sitede bu sevdanın peşindeyim. Neden iveco ? neden 15m3
1.. Öncelikle tam netleşen bir araç yok ama %70 iveco %30 ducato
2.. iveco,nun ağır basması gezi tarzım dağlar yaylalar ve uzun süre 7,8 ay gibi olması
3.. İveconun Arkadan cekişli olması bu gezi tarzıma destek olması evet biraz,da fazla yakıtı var
4..Evet ducatoya göre sürüş keyfi biraz konforsuz ama yine gezi tarzım,dan dolayı öyle uzun sürüş saatleri cok cok nadir
olacağından sorun olmayacağı kanısından.
5.. Eşimin rahatsızlığı nedeni ve ferah bir araç istemesi. evet ducatoya göre 7 cm dar ama 50 cm uzun olması
6.. Aynı yaşdaki araçlarda aralarındaki fiyat farkı 15m3 lerde
7..evet iveco 1040kğ ducato 1440 (Galiba) kğ istihap hatdi var ama ekonomik yonden fazla caf caf lı yapamayacağımdan
Şimdilik aklımdaki bunlar ama şunu unutmayın bu karavan işi aynı cep telefonu gibi,dir 3 ayda bir yeni yeni fikirleri olan arkadailar cıkar ortaya İşte böyle birşey

Adil abi şu (10cmx70x150 ebadında tatlı su deposu karavan üstüne.güneş panellerinin yanına.) olayını tam anlatırmısın,bir ikincisi hiç rastladınızmı??

10cm yüksekliğinde depo olmaz, hele aracın üzerinde hiç olmaz, misal 10cm lik depoyla az ( ters ) meyilli yerde durduğunda depoda 50 litre su vardır ama senin suyun akmıyor olabilir. ayrıca bu depoya göre şamandırada bulmak zor..

Aka' Alıntı:
Tugay, aç artık bi başlık ya, eften püften başlık olmayacak, sonuçta proje çalışması.
Şimdi ben bunları çizdiğimde gene burayamı yükleyim.

Tugay,
Aka dostumuzun dediğini yabana atmamanı öneririm.
Senin gibi ,karavan için araç almaya çalışan birçok arkadaşımıza ;çalışmalarınızla topluca yol gösterilmiş olur.
Bence;Mderatörden rica et,bu çalışmaların bir topik altıda toplansın,bu zamana kadar geçen emek ve yazışmaların heder olmsın.
Selamlar.

bariscim' Alıntı:
Tugay Bey, Aslında Adil Bey'e de aynı soruyu sormam lazım; Iveco'yu tercih etmenizin sebebi nedir?

Genelde Ducato üzerinde yoğunlaşıldığından sizin sebebinizi merak ettim. Cevabı daha önce verildi de ben kaçırdıysam kusura bakmayın...

Alpaslan
Bilsem kaydederdim.Siteye henüz üye değilken ziyaret ettim.Tartışmalarda" karavan deyince iveco"diyen bir arkadaşın söylemleri beni etkiledi ve kafamda saplantı haline geldi.Bazı arkadaşları etkilemek istemiyorum.Dukato yakıt olarak ne tüketir bilmem.3000 km yol yaptım net olarak 1500 tl yakıt harcadım.Km de 500 krş.Yüklü ev eşyası.mazot lt 4300tl idi.dağ yolları değil belki ama Tirebolu Gümüşhane yolunu gittim.Fatsa,Ünye, Akkuş üzerinden Niksara geçtik.İvecoyu gece boyunca eşim kullandı.O virajları giden olmuşsa bilir.Karavan ile 120 ile gidemeyeceğinize göre,orijinal makaslarıyla arkada yer yatağında gayet rahat uyumuşum.Tabi hareket halinde.Konforun sonu yok.Mevcut olanın kıymetini bilmek önemli.İyiki o arkadaşın konuşmasına kapılmışım.Yeni modellerde havalı suspansuarlısı var.Benim reno ciliom var.Uzun yolda popom ağrıyor.İvego ile 3000km yol yaptım hiçte yorgunluk hissetmedim.Arkaların çift lastik olması viraj emniyeti,yol emniyeti bakımından önemli.Uzun şase ama ön tekerlekle arka tekerlek arası kısa. şaseli olması yükü her tekerleğe dağıtıyor. Virajlarda yükü tek tekerlek üzerine bindirmiyor.Belki yakıtı çift teker olmasından fazla olabilir. Bunlar benim yaşayarak gözlemlediklerim.Bir arkadaşın güzel bir sözü var "otelde yatsan gecede200tl vereceksin".200tl yakıtla 400 km yol gidiyorum.O kadarınada katlanın.Evinizi yanınızda taşıyorsunuz. Tek dezavantajı mobilya yerleştirilmesinde yanların dikkasa olmaması.Beceri istiyor. O beceride bende var.Selamlar.

Aka' Alıntı:
10cm yüksekliğinde depo olmaz, hele aracın üzerinde hiç olmaz, misal 10cm lik depoyla az ( ters ) meyilli yerde durduğunda depoda 50 litre su vardır ama senin suyun akmıyor olabilir. ayrıca bu depoya göre şamandırada bulmak zor..
Bu depo park halinde iken enerji kullanmadan banyo yapmak için, sadece banyoda kullanılacak.Şamandıra kullanılmayacak.İnce havalandırma borusu kullanılacak.Ayrı bir vanayla bagajdaki temiz su deposuna bağlanabilecek.Hidrofor çıkışından sonra.Vana açıldığında "hidrofora gelen"bagajdaki depodan otomatik olarak su basılacak.Güneşin ışıma yoluyla ıstmasıyla ısınacak.En azından ılınacak.Dediğiniz eğimi iki yandan "arabaya göre"çıkışla halledilebilir.Zaten emme gücüyle "hava basıncına göre"akacak.10cm olmasıylada suyun virajlarda sağa sola yüklenmesi engellenecek.Arabanın arka tarafı ile havalandırma arası mesafesi220 cm.İki panel 70+70 cm yanyana.kalan 80 cm de depo.Depoyu doldurmak için vanayı açmanız yeterli.Ne kadar su dolduğunuda gözlemliyebilirsiniz.Alt depoda olduğu gibi.Gözlemleyemessenizde Yukarıdan ince boru suyu dışarı atarak haber verecektir.Ayrıca yol giderken deponun boşaltılması için bir tahliye borusu takılabilir. Tahliye borusu dolum içinde kullanılabilir.Selamlar.

airboat' Alıntı:
Tugay,
Aka dostumuzun dediğini yabana atmamanı öneririm.
Senin gibi ,karavan için araç almaya çalışan birçok arkadaşımıza ;çalışmalarınızla topluca yol gösterilmiş olur.
Bence;Mderatörden rica et,bu çalışmaların bir topik altıda toplansın,bu zamana kadar geçen emek ve yazışmaların heder olmsın.
Selamlar.
Seyfettin Hocam Planı verdik yorumu göremedim.Kaçırdmmı yoksa?Ayrıca kapı yüksekliğini de yazmadın.Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR